Budaörsi bravúr Zalában, feljutó helyen a Kaposvár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 15:03
null
A Budaörs győzelmet ünnepelhetett Zalaegerszegen (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Messzebb került a feljutástól a Gyirmót a labdarúgó NB II vasárnapi, 34. fordulójában. Hannich Péter együttese 3–1-re kikapott Siófokon, és visszacsúszott a negyedik helyre. A Kaposvárnak, ha nehezen is, de sikerült legyűrnie a Tiszakécskét, és ezzel már feljutó helyen áll az újonc somogyi csapat. Nemcsak a bajnoki címet, még a feljutást sem tudták ünnepelni Zalaegerszegen, mert a Budaörs másfél félidőt emberhátrányban játszva is legyőzte a listavezetőt. Az alsóházban nem bírt egymással a kieső helyen álló Monor és a Mosonmagyaróvár, a Cegléd viszont első 2019-es diadalát aratta a Budafok felett, és ellépett a sereghajtó pozícióból.

 

LABDARÚGÓ NB II
34. FORDULÓ

Az élmezőnyben a Gyirmót, az alsóházban a Balmazújváros lett a labdarúgó NB II 34. fordulójának nagy vesztese. Hannich Péter együttese a Márton Gábor érkezése óta megtáltosodó Siófok otthonában szenvedett vereséget úgy, hogy a múlt héten a Soroksár ellen mesterhármast elérő Horváth Péter ezúttal duplázni tudott. A Balaton-partiak harmadik gólja egy szögket után esett, amikor is az átívelt labdát a hosszú oldalon érkező Szakály Dénes közelről sodort a gyirmóti kapuba. Heffler Norbert a ráadásban szabadrúgásból ugyan szépített, de a pár hete még tuti feljutónak tűnő kisalföldiek helyzetén ez már sokat nem változtatott. A vereség következtében a négy forduló óta nyeretlen Gyirmót már csak negyedik a tabellán.

Az utolsó, még bennmaradó helyet birtokló Balmazújváros a Zoran Szpisljak érkezése óta masszív védekezésű és kevés gólt kapó Nyíregyháza otthonában szerepelt, és – akárcsak az előző két fordulóban – ezúttal is képtelen volt gólt szerezni. A Szpari ezzel szemben a második félidő közepén Gulyás Máté szabadrúgása után Rezes László révén betalált, s ezzel amivel el is döntötte a meccset. A Balmaz egymás után hetedszer kapott ki, így az előnye négy pontról kettőre olvadt a legjobb kieső helyen álló Cegléddel szemben.

Ha már a Cegléd került szóba, el kell mondani, hogy nagyot küzdött a Pest megyei csapat a Budafok ellen. Földi Botond vezető gólját követően a gólpasszt adó Wild Tamást második sárga lappal kiállították, s hét percre rá Ihrig-Farkas Sebestyén lövésével ki is egyenlített a vendégcsapat, sőt, neki voltak nagyobb helyzetei. A Cegléd az emberhátrány ellenére is újítani tudott, és a 90. percben Szilágyi Péter fejesével kicsikarta a győzelmet, amely ebben a naptári évben az első volt az alföldi csapatnak. Ezzel megszakadt a Cegléd 13 fordulón át tartó nyeretlenségi sorozata, s mivel a két legfőbb riválisa, a Monor és a Mosonmagyaróvár csatája döntetlenül végződött Óbudán, Schőn László együttese a 20. helyről a 18.-ikra lépett előre, de még mindig nagy veszélyben van.

Még egy olyan mérkőzés volt ezen a játéknapon, amelyen villant a piros lap, mégpedig Zalaegerszegen, ahol a Budaörs vendégszerepelt. Érdekesség, hogy ott is a létszámhátrányban játszó csapat diadalmaskodott. Sőt, a Budaörsöt azért is külön dicséret illeti, mert sérülés miatt a hajrában már csak nyolc mezőnyjátékossal tudta idegenben legyőzni a listavezető, ám tartalékos ZTE-t. Bognár György gárdája Kékesi Alexander fejes góljával került előnybe Egerszegen, majd három perccel később kabaréba illő találattal alakult ki a 0–2-es végeredmény. Jobb oldali beadás után ide-oda flipperezett a labda a zalai kapu előterében, végül a menteni próbáló Zoran Lesjak rúgta a jobb sarokba (öngól). A Miroszlav Grumicsot, Bobál Gergelyt és a házi gólkirály Babati Benjamint nélkülöző Zete számára elmaradt az ünneplés, s egyelőre még várnia kell arra, hogy matematikailag biztos legyen a feljutása.

A Vasas egyre közelebb van ahhoz, hogy a nyár végétől újra az NB I-ben szerepelhessen. A Kazincbarcika ellen a Szusza-stadionban a másodosztály gólkirályjelöltje, Balajti Ádám már a meccs legelején vezetést szerzett a piros-kékeknek, majd Király Botond is betalált. Az első fél óra elteltével azonban összekapta magát a Barcika, Sergiu Oltean hatalmas távoli bombájával szépített, sőt, egy percre rá ki is egyenlíthetett volna. Ez azonban elmaradt, mi több, a szünet után szerencsés körülmények között Birtalan Botondról bepattant a labda a borsodi csapat kapujába, így újra kétgólos lett a Vasas előnye (3–1). Belényesi Csaba lövésével aztán újra feljött egy gólra a Barcika, amelynek ismét nagy helyzete adódott, de ezúttal Talabér Attila mentett hatalmasat. Szanyó Károly együttese sorozatban hetedszer győzött, fellépett a képzeletbeli dobogó harmadik fokára, s már csak egy pont a hátránya a második, azaz feljutó helyen álló Kaposvárral szemben.

Az újonc létére hosszabb ideje az élmezőnyben helyet foglaló Kaposvár ellen ült le először a vendég Tiszakécske kispadjára, Simon Antal. Az első negyedóra végén öt perc leforgása alatt kettőt is berámoltak a somogyiak, előbb Nagy Richárd, majd Vachtler Csaba volt eredményes. Még a szünet előtt Kirchner Krisztián szabadrúgásával szépített a Kécske, de egyenlítenie annak ellenére sem sikerült, hogy a hajrában nagy erőket mozgósított az újabb gólért. A Kaposvár ezzel a győzelemmel felugrott a feljutást érő második pozícióba, míg a szintén most felkerült Tisza-partiak vereségük ellenére maradtak a 14. helyen.

A Dorog Paudits Patriknak egy védőn megpattanó lövésébéől esett korai góljával több mint egy félidőn át vezetett Győrben, ám Lovrencsics Balázs találatával az ETO végül egy pontot otthon tudott tartani.

Az edzőjét, Boér Gábort elitltás miatt a kispadról nélkülöző Békéscsaba Nagy Sándor közeli fejesével jutott előnyhöz a Vác ellen, ezt a második félidőben egy jogos büntetőből Zsolnai Richárd révén egynlítette ki a Duna-parti együttes. Bő tíz perccel a vége előtt egy lepattanó labdából Szélpál Norbert megszerezte a győztes gólt a viharsarkiaknak, akiknek sikeréhez azért kapusuk, Ribánszki László bravúrjaira is szükség volt.

A két potenciális kiesőjelölt ütközetében a Mosonmagyaróvárnak kétszer is sikerült egyenlítenie a Monor ideiglenes otthonában, Óbudán, ám a döntetlennel egyik csapat sem járt jól, hiszen ebben a helyzetben már csak a győzelem lett volna elfogadható eredmény. Az utolsó helyre visszacsúszó Pest megyeiek honlapján egy elmaradt tizenegyest és egy piros lapot kértek számon Kovács Gergely játékvezetőn.

Nem volt különösebb tétje a két középcsapat, a Csákvár és a Soroksár csatájának. Az otthon szerepelő Fejér megyeiek két forduló után nyertek újra (2-1), míg a Magyar Kupában az elődöntőig jutó, s ezáltal leterheltebb fővárosiak sorozatban harmadik vereségüket szenvedték el.

A labdarúgó NB II következő, 35. fordulóját május 1-jén, szerdán rendezik meg.

 

ZTE FC–BUDAÖRSI SC 0–2 (0–0)
Zalaegerszeg
, ZTE Aréna, 2335 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Farkas Balázs, Máyer Gábor)
ZTE: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kiss M. (Gergényi, a szünetben), Kocsis G. – Farkas II B. (Novák, 69.), Barczi, Gajdos (Hudák M., 60.) – Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna
BUDAÖRS: Demjén – Marques-Airosa, Kékesi, Tányéros Á., Fényes – Czvitkovics (Sajbán Miklós, 58.), Lengyel B., Stieber A., Csiki (Sajbán Máté, a szünetben) – Tóth K., Medgyes Sz. (Pethő, 68.). Szakmai igazgató: Bognár György
Gólszerző: Kékesi (0–1) a 72., Lesjak (öngól, 0–2) a 74. percben
Kiállítás: Marques-Airosa (Barczi lerántásért) a 24. percben
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna:
– Sajnos van ilyen nap egy csapat életében, ezúttal semmi sem sikerült, dolgozunk tovább, a célunk közel van, és szeretnénk minél előbb elérni.
Bognár György: – Az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, de a kiállítás, amit nem értek, megzavart bennünket. Később emberhátrányban is jobban futballoztunk. A mérkőzés végén Pethő Bencét is elveszítettük, úgy tűnik, súlyos a sérülése. Nyolcan maradtunk, de nyertünk.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–VÁC FC 2–1 (1–0)
Békéscsaba, 101
néző. Vezette: Nagy Norbert (Márkus Péter, Berényi Ákos)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai D., Szélpál, Babinyecz, Zahorán – Nagy S., Mezei – Pilán (Máris, 74.), Viczián, Szatmári I. (Szinanovics, 58.) – Urbin (Vólent, 69.). Pályaedző: Makra Zsolt
VÁC:
Halasi – Varjas L., Szekszárdi, Szabó N., Hegedűs Cs. – Pintér B., Gyürki (Murai, 84.) – Varga Sz., Mátyás Zs. (Kákonyi, 74.), Zsolnai R. – Sóron. Vezetőedző: Horváth Károly
Gólszerző:
Nagy S. (1–0) a 24., Zsolnai R. (11-esből, 1–1) a 63., Szélpál (1) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Makra Zsolt:
– Nem a legjobb teljesítményt nyújtotta a csapat, ezért különösen örülnünk kell a három pontnak. Viszont nagyon megdolgozott a győzelemért a gárda.
Horváth Károly: – Arra törekedtünk, hogy a mezőnyben többet birtokoljuk a labdát. Ez sikerült is, az egyenlítő gólnak nagyon örültünk, de mégis kicsúszott az egy pont a kezünkből.

VASAS SC–KAZINCBARCIKAI SC 3–2 (2–1)
Szusza Ferenc Stadion, 1250 néző. Vezette: Pintér Csaba (Kóbor Péter, Király Krisztián)
VASAS: Bősz – Murka (Hinora, a szünetben), Talabér, Tóth B., Lakatos Cs. – Szivacski (Szilágyi Z., a szünetben), Kovács M. – Birtalan B., Szatmári L. (Bévárdi, 79.), Király B. – Balajti. Vezetőedző: Szanyó Károly
KAZINCBARCIKA: Fila – Palmes, Belényesi Cs., Fótyik, Mikló – Oltean – Szabó L. (Gábor, 85.), Kiss B. (Takács P., 73.), Toma, Tóth L. – Lukács R. (Kanalos, a szünetben). Vezetőedző: Gálhidi György
Gólszerző: Balajti (1–0) a 6., Király B. (2–0) a 24., Oltean (2–1) a 36., Birtalan B. (3–1) az 52., Belényesi Cs. (3–2) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly: – Az első huszonöt-harminc percben szenzációsan futballoztunk, de utána érthetetlen módon visszaesett a teljesítményünk, túl sok területet hagytunk ellenfelünknek. A győzelmet sikerült megszereznünk, így nem lehetek elégedetlen, de ha versenyben szeretnénk maradni a feljutásért, kevesebbet kell hibáznunk.
Gálhidi György: – Közönségszórakoztató mérkőzést játszottunk, gólokkal, helyzetekkel. Nagyon hamar kétgólos hátrányba kerültünk, ahonnan egy Vasas-kaliberű csapat ellen nehéz visszakapaszkodni, mi mégis megpróbáltuk, voltak is lehetőségeink az egyenlítésre, de pontatlanok voltunk.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–TISZAKÉCSKE VSE 2–1 (2–1)
Kaposvár, 1200 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Baghy Csaba, Legeza László)
KAPOSVÁR: Bonnyai – Vachtler, Ur (Godzsajev-Telmán, 44.), Fodor M., Hadaró – Hegedűs D., Nagy K. (Beliczky, 70.) – Nagy R., Szakály A., Bíró D. (Tömösvári, 56.) – Rajczi. Vezetőedző: Waltner Róbert
TISZAKÉCSKE: Helesfay – Benkó (Károly, 80.), Csáki, Ludánszki – Huszti A., Kirchner, Oláh M., Tölgyesi, Sváb (Gréczi G., 75.) – Mihály (Gréczi M., 84.), Szabó D. Vezetőedző: Simon Antal
Gólszerző: Nagy R. (1–0) a 16., Vachtler (2–0) a 20., Kirchner (2–1) a 39. percben
MESTERMÉRLEG
Waltner Róbert: – Agyonnyert mérkőzés is lehetett volna, de sok helyzetet hagytunk ki. Kaptunk egy olyan gólt kaptunk, amelyet az U15-ben sem szabadna. Pozitívum, hogy szívvel-lélekkel küzdve szereztük meg a három pontot.
Simon Antal: – Az első félidőben a Kaposvár nekünk esett, nem tartottuk meg a labdát, magunkra húztuk az ellenfelet. Kirchner Krisztián góljával felzárkóztunk, s a második félidőben uraltuk a játékot.

BFC SIÓFOK–GYIRMÓT FC GYŐR 3–1 (1–0)
Siófok, 300
néző. Vezette: Radványi Ádám (Georgiou Theodoros, Mohos Milán)
SIÓFOK: Molnár P. – Kiss B., Lorentz, Izing, Jánvári – Gál M., Horváth A. (Magasföldi, 83.) – Medgyes Z., Szakály D. (Réti, 73.), Balogh B. – Horváth P. (Zamostny, 78.). Vezetőedző: Márton Gábor
GYIRMÓT: Rusák – Villám (Heffler N., a szünetben), Lipták, Szilvási, Széles – Varga P., Lázár P. – Herjeczki, Nagy P., Sandal (Kamarás, 60.) – Horváth R. (Koltai, 76.). Vezetőedző: Hannich Péter
Gólszerző: Horváth P. (1–0) a 38., Horváth P. (2–0) az 53., Szakály D. (3–0) az 57., Heffler N. (3–1) a 93. percben
MESTERMÉRLEG
Márton Gábor:
– Nehezen indult a mérkőzés, de aztán rúgtunk egy szerencsés gólt. A második félidőben veszélyesebben és eredményesebben játszottunk, mint ellenfelünk, és teljes mértékben megérdemelt a győzelmünk.
Hannich Péter: – Védekezésben a labdarúgás íratlan törvényeit sértjük meg folyamatosan, támadásban pedig ziccerek tömkelegét hagyjuk ki. Így nem is lehet más a vége, csak újabb vereség.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SOROKSÁR SC 2–1 (1–0)
Csákvár
, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 450 néző. Vezette: Gaál Ákos (Kulman Tamás, Bertalan Dávid)
CSÁKVÁR: Markek – Csilus Á. (Nándori, 82.), Kiprich D., Dulló, Deutsch L. – Farkas A., Mészáros D. (Papp M., 79.) – Skribek, Sándor Gy., Simon M. (Szabó M., 67.) – Baracskai. Vezetőedző: Szijjártó István
SOROKSÁR: Kovács Dániel – Molnár R., Dvorschák, Valencsik, Bor – Huszák, Derekas – Gárdos, Tamási Zs. (Lőrinczy, a szünetben), Kovács Dávid (Kundrák, a szünetben) – Pál A. (Korozmán, 68.). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Sándor Gy. (1–0) az 5., Skribek (2–0) az 52., Korozmán (2–1) a 84.percben
MESTERMÉRLEG
Szijjártó István:
– A múlt hetihez képest sokkal jobban játszottunk, és végre gólokat is szereztünk. Parázs mérkőzés volt, mindkét csapat játékosai odatették magukat.
Lipcsei Péter: – A Csákvár ezúttal jobban futballozott, megérdemelten gyűjtötte be a három pontot.

ETO FC GYŐR–DOROGI FC 1–1 (0–1)
Győr
, ETO-park, 1200 néző. Vezette: Veizer Roland (Varga Zsolt, Márkus Tibor)
ETO FC GYŐR: Horváth T. – Kovács K. (Szimcsó, 73.), Koszó, Vukaszovics, Kalmár – Vaskeba, Bagi – Madarász (Múcska, 68.), Petró (Tóth D., a szünetben), Andrics – Lovrencsics B. Vezetőedző: Herczeg Miklós
DOROG: Szentpéteri – Erdélyi B., Csató, Berkó, Nagy Zs., Fodor Á. – Beke (Papp M., 74.), T. Lénárth , Nagyházi – Városi (Faragó T., 83.) – Paudits (Sitku, 81.). Szakmai igazgató: Balogh Pál
Gólszerző: Paudits (0–1) a 9., Lovrencsics B. (1–1) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Herczeg Miklós:
– Néha kegyetlen a futball, mert fölényes labdabirtoklásunk ellenére sem nyertünk. Mindkét csapat nagy erőket mozgósított, mi a támadásra, a vendégek a rombolásra helyezték a hangsúlyt, utóbbi ellen nehéz játszani.
Balogh Pál: – A múlt heti siker önbizalmat adott, bíztunk a jó folytatásban, a mérkőzés elején gólt is szereztünk, később azonban feljött a Győr. Szünet után hősiesen küzdött csapatunk, de a támadások vezetésére már nem maradt erőnk.

CEGLÉDI VSE–BUDAFOKI MTE 2–1 (0–0)
Cegléd
, Zsengellér Gyula Sporttelep, 400 néző. Vezette: Bogár Gergő (Kepe Arnold, Szvetnyik Bence)
CEGLÉD: Mursits – Wild, Preklet, Farkas A., Fejes J. – Sigér Á., G. Bíró – Kárász, Oldal (Szilágyi P., 79.), Földi B. (Rétyi T., 91.) – Olasz (Lukács R., 93.). Vezetőedző: Schön László
BUDAFOK: Kovács Z. – Patkós, Khiesz, Króner, Kirják – Vass M. (Micsinai, 54.), Oláh B. – Kovács D., Kulcsár K., Kercsó (Ihrig-Farkas, 74.) – Pölöskey P. (Vankó, 62.). Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző: Földi B. (1–0) az 58., Ihrig-Farkas (1–1) a 82., Szilágyi P. (2–1) a 90. percben
Kiállítva: Wild (második sárga lap után) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Schön László:
– Talpon maradtunk, küzdöttünk, és kiharcoltuk a győzelmet. Emberfelettit teljesítettek a játékosok, dicséret illet mindenkit.
Csizmadia Csaba: – A helyzeteket értékesíteni kell, és akkor megnyerjük a mérkőzést, nem elég négyszer eltalálni a kapufát. Szégyellem magam a vereség miatt.

BSS MONOR–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 2–2 (2–1)
Budapest,
Hévízi út, 400 néző. Vezette: Kovács Gergely (Szabó Péter, Aradi József)
MONOR: Bozsó – Bori, Fülöp N., Karacs, Szerencsi (Hamar Á., 62.) – Asztalos (Kovács B., 71.), Szuhodovszki – Palincsár, Hunya, Farkas N. – Tóth B. Vezetőedző: Horváth Dávid
MOSONMAGYARÓVÁR: Somogyi – Kozma R., Sziklási, Forgács A., Zsirai – Vágó L., Bakos B. (Czár, 68.) – Winkler A. (Jelena, 56.), Nagy I. (Kovács Á., 79.), Eszlátyi – Szabó V. Vezetőedző: Király József
Gólszerző: Tóth B. (1–0) a 10., Nagy I. (1–1) a 26., Hunya (2–1) a 31., Szabó V. (2–2) a 49. percben
MESTERMÉRLEG
Horváth Dávid:
– Az egész mérkőzés őrült futball volt, kétszer vezettünk, de nem sikerült megtartanunk az előnyt. A döntetlennel egyik csapat sem lehet elégedett.
Király József: – A második félidőben gyorsan egyenlítettünk, ezt követően viszont „szétszakadt” a pálya, mindkét kapu előtt voltak lehetőségek. Négy-öt olyan helyzetünk is volt, amelynél, ha higgadtabbak vagyunk, három ponttal távozhattunk volna.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–BALMAZÚJVÁROS 1–0 (0–0)
Nyíregyháza, 1000
néző. Vezette: Farkas Tibor (Horváth Zoltán, Bede Tamás)
NYÍREGYHÁZA: Jova – Polényi G., Fodor F. , Pejovics, Gulyás M. – Kovács Norbert (Motkó, 57.), Kártik, Farkas M., Rokszin – Hornyák (Bakos Sz., 77.), Rezes (Nagy J. , 91.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
BALMAZÚJVÁROS: Verpecz – Kovács Nikolasz, Papucsek, Bora, Király Á. – Domokos B., Patvaros, Pongrácz (Zádori, 84.) – Ternován (Óvári, 61.), Berki I. (Fekete Á., 72.), Kóródi. Vezetőedző: Toni Golem
Gólszerző: Rezes (1–0) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Zoran Szpisljak: – Minden játékosom hozzátette a magáét a győzelemhez. Stabilitásra törekszünk, kevés gólt kapunk, a támadójátékban persze még fejlődhetünk. Nem mondom, hogy a leglátványosabb játékunkat nyújtottuk, de nyertünk.
Toni Golem: – Nyolc forduló óta nyeretlenek vagyunk, és miként az utóbbi időben rendre, most is rögzített helyzetből kaptuk a gólt, ami az utóbbi időben jellemző ránk. Irányítottuk a játékot, de a futballt ugye gólra játsszák.

AZ ÁLLÁS
1. ZTE FC 34 21 7 6 63–37 +26 70
2. Kaposvári Rákóczi FC 34 17 11 6 51–38 +13 62
3. Vasas FC 34 17 10 7 67–53 +14 61
4. Gyirmót FC Győr 34 19 3 12 70–46 +24 60
5. Budaörs 34 18 3 13 54–40 +14 57
6. Békéscsaba Előre 34 16 9 9 50–37 +13 57
7. Soroksár SC 34 15 5 14 56–54 +2 50
8. ETO FC Győr 34 14 7 13 53–43 +10 49
9. Nyíregyháza Spartacus FC 34 13 10 11 48–42 +6 49
10. FC Csákvár 34 11 15 8 54–52 +2 48
11. Kazincbarcika 34 13 8 13 50–45 +5 47
12. Vác FC 34 11 13 10 43–43 0 46
13. Dorogi FC 34 10 12 12 49–49 0 42
14. Tiszakécske VSE 34 8 15 11 32–49 –17 39
15. Budafoki MTE 34 11 5 18 43–58 –15 38
16. BFC Siófok 34 9 11 14 39–48 –9 38
17. Balmazújváros 34 7 10 17 26–46 –20 31
18. Ceglédi VSE 34 7 8 19 32–62 –30 29
19. Mosonmagyaróvár 34 5 13 16 32–53 –21 28
20. Monor 34 6 9 19 45–62 –17 27

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik