B. Z. 2020.04.20 07:48 Frissítve: 2020.04.20 08:44

ZTE: bércsökkentésről és hosszabbításról is megegyeztek a játékosokkal

A legtöbb futballklubnál fizetéscsökkentésről döntöttek a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel. Lapunk úgy értesült, hogy az NB I-es újonc Zalaegerszegnél is léptek, a klubvezetőség 20 százalékos bércsökkentésben állapodott meg a labdarúgókkal. A Nemzeti Sport megkeresésére Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója megerősítette a tényt.

 

A ZTE-nél 20 százalékos bércsökkentést hajtottak végre (Fotó: Török Attila)

 

A hír igaz, sőt nálunk összetett korrekcióra volt szükség – mondta Sallói István.Június harmincadikán játékosaink túlnyomó többségének lejárt volna a szerződése, de sikerült megállapodnunk, hogy ha az MLSZ kitolja a bajnokság végét, az idény tényleges végéig érvényben maradnak a lejáró szerződések is. Minden játékosunkkal meg tudtunk ebben egyezni, így nem fenyeget a veszély, hogy nem tudjuk befejezni a bajnokságot.”

Mint arról mi is írtunk, a közelmúltban a sportigazgató a Digi Sportnak kifejtette: „Nálunk speciális a helyzet, mert a keret nyolcvan százalékának lejár a szerződése, ezt a nehéz szituációt a játékosokkal közösen kell megoldanunk. Nekünk a legnagyobb problémát az jelenti, hogy júliusra nincs költségvetésünk, mert az már a következő évre vonatkozna. Tehát a két idény közé beszorulunk, mert ha júliusban kell befejezni a bajnokságot, de a végén kiesünk, a következő évünkben NB II-es költségvetésünk lesz csak. Viszont erre a júliusra, akár augusztusra NB I-es bérkeretet kellene garantálnia a tulajdonosnak, ami lehetetlen. Nem tiszta még, miként lehet befejezni a bajnokságot. Az optimális az lenne, ha június harmincadikáig le lehetne zárni minden bajnokságot.”

A következő három hónapra érvényes húszszázalékos bércsökkentés kapcsán Sallói István így fogalmazott lapunknak: „Az ilyesmi mindig konfliktusokkal jár, de örülünk, hogy játékosaink belátták, mit kíván meg tőlük is a rendkívüli helyzet, és elfogadták, hogy ily módon ők is hozzájárulnak a veszteségek csökkentéséhez.”

2023.12.10 23:30:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar élvonalban a központi támogatás sem kínál elég szakmai motivációt ahhoz, hogy a csapatoknál a fiatalok kifogáskeresés nélkül beférjenek az öltözőbe – lám, néhol már a harmadosztályúba sem… Szóval, igaza van Csank Jánosnak: őt már hiába küldik be a szórakozóhelyre, hogy ő a világ legjobb palija…

2023.12.10 23:14:43

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Akik hisznek a magyar játékosokban, bizonyára örvendtek a megérdemelt sikernek.

2023.12.10 23:16:42

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2023.12.10 15:42:13

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nagyobb volt a tűz, mint a füst: a tabella élén telel a címvédőnek odahaza három gólt vágó, lelkesen harcoló Paks.

2023.12.10 14:49:54

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A hazaiaknak 19 lövés is kevés volt a gólhoz, a hajrában Kodro és Christensen is betalált – Kuttort pedig kiállították.