B. Z. 2020.04.20 07:48 Frissítve: 2020.04.20 08:44

ZTE: bércsökkentésről és hosszabbításról is megegyeztek a játékosokkal

A legtöbb futballklubnál fizetéscsökkentésről döntöttek a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel. Lapunk úgy értesült, hogy az NB I-es újonc Zalaegerszegnél is léptek, a klubvezetőség 20 százalékos bércsökkentésben állapodott meg a labdarúgókkal. A Nemzeti Sport megkeresésére Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója megerősítette a tényt.

 

A ZTE-nél 20 százalékos bércsökkentést hajtottak végre (Fotó: Török Attila)

 

A hír igaz, sőt nálunk összetett korrekcióra volt szükség – mondta Sallói István.Június harmincadikán játékosaink túlnyomó többségének lejárt volna a szerződése, de sikerült megállapodnunk, hogy ha az MLSZ kitolja a bajnokság végét, az idény tényleges végéig érvényben maradnak a lejáró szerződések is. Minden játékosunkkal meg tudtunk ebben egyezni, így nem fenyeget a veszély, hogy nem tudjuk befejezni a bajnokságot.”

Mint arról mi is írtunk, a közelmúltban a sportigazgató a Digi Sportnak kifejtette: „Nálunk speciális a helyzet, mert a keret nyolcvan százalékának lejár a szerződése, ezt a nehéz szituációt a játékosokkal közösen kell megoldanunk. Nekünk a legnagyobb problémát az jelenti, hogy júliusra nincs költségvetésünk, mert az már a következő évre vonatkozna. Tehát a két idény közé beszorulunk, mert ha júliusban kell befejezni a bajnokságot, de a végén kiesünk, a következő évünkben NB II-es költségvetésünk lesz csak. Viszont erre a júliusra, akár augusztusra NB I-es bérkeretet kellene garantálnia a tulajdonosnak, ami lehetetlen. Nem tiszta még, miként lehet befejezni a bajnokságot. Az optimális az lenne, ha június harmincadikáig le lehetne zárni minden bajnokságot.”

A következő három hónapra érvényes húszszázalékos bércsökkentés kapcsán Sallói István így fogalmazott lapunknak: „Az ilyesmi mindig konfliktusokkal jár, de örülünk, hogy játékosaink belátták, mit kíván meg tőlük is a rendkívüli helyzet, és elfogadták, hogy ily módon ők is hozzájárulnak a veszteségek csökkentéséhez.”

2020.11.28 15:33:31

Labdarúgó NB I P. Gy.

2020.11.28 13:47:40

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (ÖSSZEFOGLALÓ), PÓSFAI GYULA (PERCRŐL PERCRE)

A nyírségi csapat másodszor sem tudta legyőzni az újoncot, amely először nem kapott gólt ebben a bajnokságban.

2020.11.27 23:06:32

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Igyekszem igényes lenni, hogy ne csalódjak.

2020.11.27 19:55:34

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Beridze 40 méterről lőtt gólt, de Ádám Martin a 91. percben pontot mentett a vendégeknek.