nemzetisport.hu 2014.11.15 11:08 Frissítve: 2015.03.30 02:58

Újpest: Roderick Duchatelet fontolgatja a klub eladását

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint az Újpest labdarúgócsapatának belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet ismét fontolgatja, hogy eladja a csapatot működtető kft-ben meglévő tulajdonrészét.

 

 

Az NSO több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy az Újpest FC többségi tulajdonosa, Roderick Duchatelet már folytatott puhatolózó egyeztetéseket a klub többségi tulajdonjogának lehetséges értékesítéséről.

Végleges döntés még nem született, úgy tudjuk, a belga üzletember először is szeretné felmérni a lehetőségeket, ezért nem is állt eddig a nyilvánosság elé. A klub vezetőségét egyelőre nem értük el, de valószínűleg most még nem is reagálnának a hírre, mert nagyon korai fázisban vannak a megbeszélések.

A hírek szerint Duchatelet elsősorban azt az összeget szeretné viszontlátni, amelyet kölcsön formájában beletett a klub működésébe. Kérdés, pontosan mekkora összegről van szó, és sikerül-e egyáltalán találni olyan befektetőt, aki ezt átvállalja.

Újpesten már nem először kerül szóba, hogy Duchatelet kiszáll a magyar futballból. Legutóbb tavasszal, az úgynevezett „licencügy” kapcsán gondolkodott el ezen, de miután az MLSZ hozzájárult az indulási jog átruházásához az újonnan létrehozott Újpest 1885 Futball Kft. javára, végül a maradás mellett döntött. A kérdés, meddig...

Az Újpest mellett egyébként jelenleg még a belga Standard Liege, az angol Charlton, a spanyol Alcorcón és a német Carl Zeiss Jena, illetve közvetve a szintén belga St.-Truiden sorolandó a Duchatelet-futballbirodalomhoz, de csak a magyar klubot irányítja Roderick Duchatelet, a többit édesapja, Roland Duchatelet igazgatja.     

 

2021.05.11 10:48:23

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

A pályák bűvöletében éltek, egyikük, Béla egyenesen a válogatottságig vitte.

2021.05.13 23:47:08

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A szurkoló, aki egy a történettel, s aki „eggyé lenni” vágyik csapatával, nagyon szeretné a misztikus uniót (a feloldódás csodáját) megélni a maga életében, nagyon kívánná a „belső körhöz” tartozónak tudni magát.

2021.05.11 22:41:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A ZTE-től is több lejáró szerződésű játékos távozhat. Kövesse nyomon a keretek változásait körképünkben!