B. L. 2019.07.17 18:44 Frissítve: 2019.07.17 21:31

Újpest: az UTE sajtóközleményt adott ki a címerügyről

Az Újpest FC és az UTE közös tárgyaláson vett részt, hogy rendezzék a felek között fennálló problémákat. Az elmúlt öt évben elmérgesedő viszony felszámolásáért az Újpest FC hét pontba szedte össze az UTE-val fennálló problémákat, amire az utóbbi sajtközleményben reagált.

 

„Mivel különböző szurkolói fórumokon találgatások jelentek meg az Újpest FC és az UTE 2019. július 12-i címerüggyel kapcsolatos tárgyalásairól, ezért a alábbi sajtóközleményt tesszük.

Az UTE elutasítja, hogy a nyilvánosság kizárásával, ultimátumszerű követelésekhez kösse a belga tulajdonos (Roderick Duchatelet – a szerk.) a címer-visszaállítását!

Az UTE nem fogadja el a 7 pontos feltételrendszer 6 pontját, mivel azok nem a címerhez köthető feltételek, illetve azok egy része egyáltalán nem tartozik az egyesület döntési kompetenciájába.

Az Újpesti Torna Egylet az Újpest FC által megfogalmazottakat, egyoldalú és tisztességtelen követeléseknek minősíti.

Az UTE minderre tekintettel kizárólag nagy nyilvánosság előtt, transzparens módon, a szurkolói csoportok, a sajtó, és az érdeklődők teljes bevonásával hajlandó tárgyalni tovább a címer visszaállításáról.

Az UTE továbbra is elutasítja a társasági jogsértéssel megvalósított egyoldalú címerváltoztatást, és ragaszkodik a tradicionális címerhasználathoz.

Újpesti Torna Egylet”
– olvasható a közleményben. 

Bár konkrétumokat nem tartalmaz a közlemény, értesülésünk szerint az Újpest FC hétpontos követelései között szerepelt, hogy az UTE fizessen 130 millió forintot a futballklubnak egy régi, zavaros pénzügyi tranzakcióból fennmaradt, vélt tartozásként, továbbá az UTE adja el a cégben meglévő tulajdonrészét a belga tulajdonos cégének, engedje át a kereskedelmi jogok értékesítését, bocsássa az Újpest FC rendelkezésére az akadémiáját és az ahhoz tartozó épületeket, a pályákat pedig használhassa, és még az újpesti önkormányzattól is kéri, hogy engedje el a Szusza Ferenc Stadion telek- és építményadóját.

Őze István klubigazgató az MTI-nek azt mondta, a hetedik pontot sem fogadták el, de arról lehet tárgyalni.

Az Újpest FC pedig ígérete szerint csütörtökön hivatalos médiafelületein reagál a közleményre.

2021.01.21 23:27:00

Labdarúgó NB I P. K.

A Puskás Akadémiának sikerült formába lendülnie. Az MTK-nál gondot jelenthet a sok hiányzó.

2021.01.21 12:51:12

Labdarúgó NB I P. K.

Zalaegerszegen a háromszoros válogatott Futács Márkó jelentheti az erősítést.

2021.01.20 23:45:15

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A CAS február közepére ígér döntést.