PAFC: a hátvéd szomorú, amiért nem kerülhetett be a válogatott keretbe

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.09.20. 11:36
null
Spandler (balra) örül, hogy újra pályára léphetett (Fotó: Puskás Akadémia)
Egy hónap elteltével lépett ismét pályára a Puskás Akadémiában Spandler Csaba, aki szurkol a válogatottnak, és várja a jövő heti megyei rangadót.

Alapvetően természetesnek kellene venni, hogy Spandler Csaba ott volt a Puskás Akadémia kezdő tizenegyében a Csákvár elleni Magyar Kupa-mérkőzésen (5–2), a 26 éves labdarúgó számára mégis nagyon fontos volt a kapott játéklehetőség. A felcsúti klub saját nevelésű védője az előző idényben 30 bajnokin lépett pályára (29-et végig is játszott), és ebben az évadban is biztos pontnak számított: augusztus 14-én még futballozott a 3. fordulóban rendezett, Kisvárda (1–1) elleni bajnokin, azóta egyszer sem került be a meccskeretbe – szombatig.

„A Kisvárda elleni idegenbeli meccsünket még végigjátszottam, csakhogy egy rossz mozdulat következtében fájdalmat éreztem a combközelítőmnél – idézte fel sérülése történetét Spandler Csaba.Az MRI-vizsgálat kimutatta, erős húzódásom, kisebb szakadásom van, és bár ilyenkor az ember egy hét után már úgy érzi, nincs gond a lábával, nem szabad siettetni a visszatérést. Az előző hetet már a csapattal dolgoztam végig, és a mester, Hornyák Zsolt azt mondta, lehetőséget kapok a Csákvár ellen, aztán az első játékrész után meglátjuk, miként reagál a lábam. Szerencsére nem volt semmi probléma, nem sérülés miatt maradtam a szünetben az öltözőben, csupán úgy éreztem, négy-öt hét kihagyás után elegendő negyvenöt perc játék. Egyébként sohasem könnyű, amikor a fiókcsapat ellen kell futballozni, az ellenfélnél mindenki hatványozottan akar bizonyítani, így volt ezúttal is. Kapusunknak, Markek Tamásnak akadt védenivalója, a lécet is eltalálta a Csákvár, ám a vezetés megszerzése után hamar elhúztunk három góllal, és bár a második félidőben a rivális szorossá tudta tenni az állást, összességében magabiztosan jutottunk a következő körbe.”     

Spandler Csaba a bajnoki rajton végig pályán volt a Ferencváros ellen 1–0-ra elveszített találkozón, a következő fordulóban azonban betegség miatt nem játszhatott az Újpest elleni 2–0-s meccsen. Kisvárdán ismét számíthatott rá a szakmai stáb, ugyanakkor a Kecskeméti TE (1–1), a DVSC (1–1), a Mezőkövesd (1–0), a Vasas (1–1) és a ZTE FC (2–1) ellen sem futballozhatott, így nem jelentett meglepetést, hogy bár Marco Rossi szövetségi kapitány az utóbbi időben rendszeresen számított rá, nem vette figyelembe a Németország és Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésre készülő válogatottnál.

„Nagyon rossz volt kívülről nézni a Puskás Akadémia meccseit, ilyenkor mindig ott van az ember fejében, hogy ha ő is játszhatna, tudna segíteni a csapatnak – folytatta Spandler Csaba. – Ebben az időszakban három döntetlent játszottunk, kicsit nagyobb odafigyeléssel, némi szerencsével több ponttal is kijöhettünk volna ezekből a párharcokból. Összességében azért fel tudtam dolgozni a sérülésemet, persze tisztában vagyok vele, ha nem kellett volna sorozatban öt bajnokit kihagynom, jó eséllyel most Telkiben készülhetnék a válogatottal. Nyilván szomorúsággal tölt el, amiért nem lehetek kerettag, de az a legfontosabb, hogy egészséges vagyok! Bízom benne, a srácok jól jönnek ki a németek és olaszok elleni mérkőzésből, és persze várom a jövő vasárnapot, amikor a megyei rangadón a Fehérvárt fogadjuk – reményeim szerint velem a kezdő tizenegyben.”     

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik