CS. B. 2022.07.04 17:35 Frissítve: 2022.07.05 11:52

NB I: kölcsönbe visszatér a Vasashoz az FTC játékosa

Noha a Ferencvárossal kezdte meg a nyári felkészülést, Iyinbor Patrick újabb egy évre kölcsönbe érkezett Angyalföldre – számolt be róla a labdarúgó NB I-be feljutó Vasas a hivatalos oldalán.

Habár az FTC-vel kezdte meg a nyári felkészülést, Iyinbor Patrick újabb egy évre visszatért Angyalföldre (Fotó: Török Attila)

 

Iyinbor Patrick 2021 nyarán a Ferencváros második csapatától került egy évre kölcsönbe a Vasashoz. A 20 éves védő szinte azonnal az angyalföldiek alapemberévé vált, s remek idényt produkálva a másodosztály egyik felfedezettje lett: a 38 fordulóból 30 alkalommal kezdőként lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett. Idén márciusban bemutatkozott az U21-es válogatottban is, amelynek színeiben a San Marino elleni Eb-selejtezőn – kezdőként – góllal vette ki részét a sikerből.

A játékos az egyéves kölcsönszerződése lejártával visszatért klubjához, s bár az FTC-vel kezdte meg a nyári felkészülést, a 2022–2023-as évadban, immár az élvonalban is a Vasasban szerepelhet.

„Kifejezetten örülök neki, hogy továbbra is számítanak rám a Vasasnál, és visszatérhettem Angyalföldre. Boldogan jövök ide, hiszen a múlt évad nagyon jól sikerült, a bajnokcsapat tagja voltam. Szívemhez nőtt a klub, a csapat és a szurkolók, s bízom benne, hogy minél sikeresebbek lehetünk a következő kiírásban is” – idézte Iyinbor Patrick szavait a Vasas a hivatalos oldalán.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A VASAS FC-NÉL
Érkezők: Deutsch László
(Puskás Akadémia), Géresi Krisztián (Mol Fehérvár FC), Novothny Soma (Anorthoszisz – Ciprus, szabadon igazolhatóként), Zimonyi Dávid (ZTE, kölcsön után végleg), Baráth Botond (szabadon igazolhatóként, legutóbb Budapest Honvéd), Dombó Dávid (szabadon igazolhatóként, legutóbb Kisvárda)
Kölcsönbe érkezők: Iyinbor Patrick (Ferencváros – ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérhetnek: Bánfalvi Dániel (Komárom VSE), Birtalan Botond, Kleisz Márk (mindkettő III. Kerületi TVE), Murka Benedek (FC Ajka), Rétyi Róbert (Szentlőrinc), Vernes Richárd (ETO FC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Komáromi György (Puskás Akadémia)
Távozók:
Kiss-Szemán Róbert (Szentlőrinc), Kovács Milán (szegedi kölcsön után Gyirmót FC Győr), Tóth Bence (szolnoki kölcsön után Szeged-Csanád Grosics Akadémia), Murka Benedek (szabadon igazolható), Rétyi Róbert (Szentlőrinc), Viczián Ádám (DVTK – szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Balajti Ádám (Tiszakécske), Molnár Zsombor (Dorog)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Birtalan Botond,
Kleisz Márk, Szatmári Lóránd, Vernes Richárd

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.

2022.08.06 17:51:22

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Több mint hét év után lőtt újra gólt a KTE az NB I-ben, Szabó Levente tizenegyesből egyenlített.