Nehezen, de megszerezte a második győzelmét a Ferencváros

BODNÁR ZALÁN, HATÁR DÁVID (KÖZVETÍTÉS)BODNÁR ZALÁN, HATÁR DÁVID (KÖZVETÍTÉS)
Vágólapra másolva!
2017.08.17. 17:50
null
Amadou Moutari góljával hamar vezetést szerzett az FTC, Király Gábor a védőkkel veszekedett (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB I 6. fordulójának nyitó mérkőzésén a Ferencváros hazai pályán Amadou Moutari és Böde Dániel góljával 2–0-ra legyőzte a Haladást.

 

LABDARÚGÓ NB I
6. FORDULÓ

Ferencváros–Haladás 2–0 (Moutari 5., Böde 82.)
Budapest, Groupama Aréna, 4911 néző. Vezette: Karakó

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Na, ez is jól kezdődik – gondolhatták a Ferencváros szurkolói, még mielőtt elkezdődött volna a Haladás elleni csütörtök esti bajnoki. A bemelegítésnél ugyanis megsérült Otigba Kenneth, akinek a helyén így Batik Bence kapott lehetőséget. A 32. percben pedig tovább nőttek a gondok, mivel Leandrót is le kellett cserélni, mert meghúzódott a combja, amikor hat perccel korábban bravúrosan szerelte Myke Bouard Ramost. Lovrencsics Gergő érkezett helyette, aki ezután átvette a jobbhátvéd szerepkörét, így a belső védőpárost Botka Endre és Batik Bence alkotta.

No de gond ide, vagy oda, ekkor már vezetett a Fradi, mert a jelek szerint a szombathelyi védelem jobban megzavarodott a meccs elején, mint a felforgatott hazai: az ötödik percben Lovrencsics Balázs zavartalanul tört be jobbról a Haladás büntetőterületére, középen pedig lemaradtak a védők Amadou Moutariról, aki hat méterről bevette a kiszolgáltatott Király Gábor kapuját (1–0).

Azonnal megpróbálkozott az egyenlítéssel a szombathelyi csapat, ám a nyolcadik percben Karol Mészáros egy szöglet után kipattanó labdát húsz méterről jócskán fölé lőtt, két perccel később pedig 18 méterről Kovács Lóránt tévesztett célt. A vendégek legnagyobb lehetősége a 29. percben maradt ki, amikor is Tóth Máté egy erősen meglőtt labdát sarokkal állított meg (szinte blokkolt...) az ötösön, majd mikor ráébredt, hogy teljesen üresen van és még a labda is ott maradt, azonnal lőtt ballal, de a bal kapufa mellé.

A Ferencváros vezetéssel vonulhatott be az öltözőbe a szünetben, különösebben büszke azonban nem lehetett a teljesítményére, mert a gólon kívül nem igazán akadt lehetősége. Váratlant húzott viszont a szünetben Thomas Doll: Lovrencsics Balázst és Fernando Gorriaránt is lecserélte (előbbi helyére Böde Dániel, utóbbiéra Rui Pedro érkezett), így – mivel Leandro sérülése miatt korábban már volt egy változtatás – cserelehetőség nélkül maradt a teljes második félidőre. Ilyet többnyire csak tét nélküli meccseken mernek megkockáztatni az edzők, vagy akkor, ha sérülések indokolják. Ezúttal a kényszer szülte a változtatást.

A második játékrészt is bátrabban kezdte a vasi együttes, a 47. percben a csapat eddigi négy góljából hármat jegyző David Williams kísérelt meg egy átlövést, a laposan érkező labdát Dibusz Dénes kivédte. Nem dúskált helyzetekben a félidő első harminc perce, a csapatok nehezebben találtak utat az ellenfél kapujához, mint a „Sólyomszem-kamera" szerelmespárt a Groupama Arénában a szünetben. A 72. percben ugyan Priskin Tamásnak volt egy fejese 14 méterről, ami után a labda elhalt Király Gábor kezében, de ezt sem lehetett a szó klasszikus értelmében helyzetnek nevezni. Böde Dánielé legalább az volt a 80. percben, amikor egy balról érkező beadásra jól vetődött be az ötös rövid sarkához közel, és az előnyösebb helyzetben lévő védője mellől mégis kapu felé tudta „pöttyenteni” a labdát, csakhogy az mellé ment.

Másfél perccel később pedig már pontosabb volt a Fradi 13-asa! Amadou Moutari tartotta meg jól a labdát a jobb oldalon, majd Lovrencsics Gergőhöz passzolt, ő a tizenhatos vonala és az alapvonal találkozásának környékéről középre ívelt Böde Dánielhez, aki jó ütemben ugrott fel fejelni. A labda előbb a lécet érintette, onnan viszont a kapuba pattant (2–0). A diadalittas ordításból jól kitűnt, milyen fontos találatnak tartotta ezt csapata és saját maga szempontjából is a sérülésből nemrég visszatérő csatár (aki akár még duplázhatott is volna a 87. percben, ám fejesét hárította Király Gábor). A szombathelyiek ikonja a lefújás előtti pillanatokban még Varga Roland 14 méteres lövése után is bravúrral védett.

A Ferencváros továbbra is veretlen a bajnokságban, a hatodik meccsén megvan a második győzelme, és ez máris elég volt ahhoz, hogy a végén szóljon a „Szép volt, fiúk!"

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NB I, 2017–2018, 6. FORDULÓ
AUGUSZTUS 17., CSÜTÖRTÖK
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Ferencváros–Haladás 2–0
Budapest, Groupama ArénaKarakó Ferenc
AUGUSZTUS 18., PÉNTEK
19.30: DVSC–Vasas (Tv: M4 Sport)
Debrecen, Nagyerdei StadionIványi Zoltán
AUGUSZTUS 19., SZOMBAT
18.00: Mezőkövesd–Bp. HonvédMezőkövesd, Városi StadionErdős József
18.00: Puskás Akadémia–Balmazújváros
Felcsút, Pancho ArénaSolymosi Péter
20.30: Újpest–DVTK (Tv: M4 Sport)
Budapest, Szusza StadionVad II István
SZEPTEMBER 6., SZERDA
19.30: Paks–VideotonPaks, Városi Stadion
TABELLA • NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
AZ ÁLLÁS
1. Budapest Honvéd 5 3 2 10–5 +5 11
2. Videoton FC 5 3 2 9–4 +5 11
3. Ferencvárosi TC 6 2 4 11–4 +7 10
4. Diósgyőri VTK 5 2 2 1 9–8 +1 8
5. Vasas FC 5 2 1 2 4–4 0 7
6. Mezőkövesd Zsóry FC 5 2 1 2 6–11 –5 7
7. Szombathelyi Haladás 6 2 4 4–10 –6 6
8. Paksi FC 5 1 3 1 8–7 +1 6
9. Újpest FC 5 1 3 1 8–8 0 6
10. Balmazújváros 5 1 2 2 8–7 +1 5
11. Debreceni VSC 5 2 3 2–5 –3 2
12. Puskás Akadémia FC 5 2 3 4–10 –6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik