NB I: Adrian Mutut szóba hozták a Mol Fehérvárral

B. M., B. Á.B. M., B. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.10. 13:08
null
Adrian Mutut szóba hozták a Mol Fehérvárral (Fotó: gsp.ro)
Adrian Mutu iránt érdeklődik a MOL Fehárvár – állítja a Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap, amely szerint a 42 éves román edző válthatja Szabics Imrét a magyar klub kispadján. A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy értesült, hogy a fehérváriak nem terveznek edzőt váltani.

 

A játékosként a román futball fenegyerekének, egyben 35 találattal, Gheorghe Hagival holtversenyben a válogatott gólrekorderének számító Mutu a múlt héten bontott szerződést a FC Universitatea Craiova 1948 csapatával. A Liga 1 újonca a nyáron kinevezett Mutu vezetésével 11 forduló alatt csak nyolc pontot szerzett, és a 14. helyen áll.

A Gazeta Sporturilor szerint Mutut elsősorban a román U21-es válogatottnál elért eredményei miatt tartják sokra Fehérváron: a tavaszi, budapesti Európa-bajnokságon Románia veretlenül zárt csoportjában, döntetlent játszva Hollandiával és a későbbi győztes Németországgal, és 2–1-re legyőzve Magyarországot.

Mutu dolgozott már külföldi klubnál, 2018-ban és 2019-ben másfél éven át az al-Vahda tartalékcsapatát edzette az Arab Emírségekben. A román élvonalban a FCU Craiova előtt 2018 tavaszán a FC Voluntari-t irányította, nem túl sikeresen: 11 mérkőzésen mindössze két győzelmet aratott, majd osztályozón, tizenegyesekkel „mentette meg” a kieséstől a csapatot.

Nem ez az első eset, hogy a románok egyik korábbi kiválóságát szóba hozták a Fehérvárral: 2020 őszén Hagit boronálták össze a magyar klubbal, ám később a fehérváriak akkori sportigazgatója, Kovács Zoltán kijelentette, hogy nem volt alapja a hírnek. A helyzet ezúttal is hasonló, információink szerint a Fehérvár jelenleg nem tervezi leváltani Szabics Imrét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik