V. Gy.
2023.01.28 09:38 Frissítve: 2023.01.31 10:08

Mol Fehérvár: Németországból jött ajánlat a válogatott csatárért

A német másodosztályban szereplő Karlsruhe konkrét ajánlatot tett a Mol Fehérvár FC-nek a grúz válogatott Budu Zivzivadzéért, a fehérváriak azonban keveslik a felkínált összeget.

Budu Zivzivadze (jobbra) már nem fog pályára lépni a Fehérvár első csapatában (Fotó: Szabó Miklós)

 

 

Tiszta vizet öntött a pohárba Budu Zivzivadzéval kapcsolatban Juhász Roland, a Mol Fehérvár FC sportigazgatója a csütörtöki szurkolói ankéton. Kijelentette, hogy a tavaly ősszel a klubbal és a szurkolókkal szemben tiszteletlen grúz labdarúgónak távoznia kell Székesfehérvárról.

A játékos tudomásul vette a vezetőség döntését, ám mert jelenleg is szerződés köti a klubhoz, tárgyalniuk kell a kérőknek a Mol Fehérvárral. A csatárért már tavaly is jelentkeztek külföldi és magyar klubok, ám akkor nem engedték el, s úgy tudjuk, jelentkezőből most sincs hiány. A német másodosztályú Karlsruhe képviselői a napokban jártak Juhász Rolandnál és konkrét ajánlatot tettek a 28 éves, 15-szörös grúz válogatottért, ám híreink szerint a fehérváriak keveslik az összeget.

„Valóban jártak a német klub képviselői a Mol Fehérvárnál     – erősítette meg információnkat Lasa Odiladze, a játékos képviselője.     – S az is igaz, hogy kevesebbet ígértek, mint korábban a St. Pauli. Mivel már mindenki tudja, hogy Budu Zivzivadzénak mennie kell, illetve hogy a nyáron lejár a szerződése, kevesebbet ajánlanak az érdeklődők, holott mi is tisztában vagyunk azzal, hogy az ígért összegnél jóval többet ér. Mégis azon vagyunk, hogy segítsünk a Mol Fehérvárnak az eladásban, reménykedünk a megfelelő megoldásban. Megnyugtató számukra, hogy ilyen esetekben MLSZ és az UEFA egyaránt védi a labdarúgót. Igaz, a grúz csatár számára a legnagyobb védelmet a folyamatos játék és a gólok jelentenék.”

Korábbi, izraeli sajtóhírek szerint a Hapoel Beer-Seva is szerződtetné Zivzivadzét. A Fehérvár vasárnap Kecskeméten kezdi el a tavaszi szezont, ám Zivzivadze továbbra sem tagja az első keretnek, az NB III-as csapattal kell készülnie.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Tobias Christensen (norvég, Valerenga – Norvégia), Deybi Flores (hondurasi, Panetolikosz – Görögország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Szabó Levente (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Malcom Edjouma (francia-marokkói, FCSB – Románia), Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária)
Távozók:
Kölcsönbe távozók: Kovács Bence (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia, onnan kölcsönbe: ETO FC Győr)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Funsho Bamgboye (nigériai-magyar, Rapid Bucuresti – Románia), Claudiu Bumba (román, Rapid Bucuresti – Románia), Budu Zivzivadze (grúz, Hapoel Beer-Seva – Izrael; St. Pauli, Karlsruhe – Németország)

 

 

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.