MK: Könyves vezetésével négy között a Honvédot legyőző DVSC

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.03. 19:25
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján az első mérkőzés 0–0-s eredménye után a DVSC hazai pályán 3–1-re legyőzte a Honvédot, így bejutott a legjobb négy közé.
Könyvesnek (középen) a két gólja után lehet oka az örömre (Fotó: Török Attila) – A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE
Könyvesnek (középen) a két gólja után lehet oka az örömre (Fotó: Török Attila) – A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
DEBRECENI VSC–BP. HONVÉD 3–1
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 1542 néző,V: Vad II István (Ring György, Varga Zsolt)
DEBRECEN:
Kosicky – Bényei, Kinyik, Szatmári Cs., Barna – Tőzsér D. – Varga K. (Mészáros N., 76.) Jovanovic, Bódi Á. – Könyves N. (Filip, 82.), Tabakovic (Takács T., 88.) Vezetőedző: Herczeg András
HONVÉD:
Horváth A. – Heffler T., Lovric, Baráth – Kamber – Ikenne-King (Kukoc, a szünetben), Gazdag D., Pölöskei Zs. (Lukács D., 64.), Holender (Danilo, a szünetben) – Lanzafame, Eppel Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző:
Könyves N. (1–0) az 5., Könyves N. (2–0) a 38., Tabakovic (3–0) a 63., Eppel (3–1) a 68. percben.
Kiállítva: Baráth B. (reklamálásért) a lefújás után

Az első mérkőzés eredménye: 0–0
Továbbjutott: a DVSC, 3–1-es összesítéssel.

Könyves Norbert lövése nyitotta az események sorát a DVSC–Honvéd MK-negyeddöntő visszavágóján, az igazán remek, tavaszi időben rendezett találkozón. A hazaiak támadója bő egy perccel az után, hogy 17 méterről néhány centivel a bal felső sarok mellé lőtt, már gólnak örülhetett, méghozzá igazán szerencsés találatnak.

Kezdődött azzal, hogy a vendégek védője, Ivan Lovric egy ütemtelen belépővel jelezte, minden igyekezet ellenére „átmentette” a hétvégi formáját, amikor szombaton ugyanebben a stadionban fél óra alatt két büntetőt hozott össze a DVTK elleni bajnokin.

Ezúttal Haris Tabakovicot rúgta meg hátulról a felezővonalnál, és a gyorsan elvégzett szabadrúgást követően Könyves négy védő között törhetett kapura. Baráth Botond ugyan megpróbálta szerelni, de mentési kísérlete után Heffler Tibor arcán, karján csattant a labda, így pattant vissza a debreceni támadó elé, akinek első lövési kísérlete még lejött Horváth András kapusról – a labda most a csatár kezét érintette –, a második próbálkozásra aztán már sikerült az üres kapuba gurítania, 1–0.

Ezzel a burleszkbe illő találattal tehát vezetést szerzett a DVSC, és eldőlt az is, hogy a gól nélkül záruló első meccset követően a visszavágónak garantáltan vége lesz 90 perc elteltével.

A 20. percben újabb Lovric–Tabakovic összecsapás után néma maradt a játékvezetői síp, pedig a hazai támadó néhány pillanat alatt kétszer is gyanús körülmények között tűnt el a tizenhatoson belül a horvát védő mellett.

Ugyan a Honvéd játékosai is megfordultak a DVSC tizenhatosán belül, de a jobbára pontrúgások után kialakult lehetőségek nem hordoztak magukban valós gólveszélyt.

Szűk tíz perccel a szünet előtt aztán Lovric újabb hibája után – Hefflerrel egymásra vártak egy hosszan előrevágott labdára érkezve – jött Könyves, megkerülte a vendégek védőit, majd könnyedén a kiszolgáltatott Horváth András kapujába lőtt, 2–0.

Sőt, a Loki a szünetig el is dönthette volna a mérkőzést, ám Tabakovic kapufára pattanó fejese és Varga Kevin két lehetősége után sem született újabb gól. A hazaiak persze így is megnyugtató előnnyel mehettek pihenni.

A második félidő elején megint Lovric egy félresikerült szerelési kísérlete borzolta a kedélyeket: a 32 éves bekk a kétgólos Könyvesnek lépett oda, aki ápolás után térhetett vissza a pályára – bár az utolsó tíz percre már pihenőt kapott. Az első félidőben duplázó támadó a lecserélése előtt még csapata harmadik góljából is kivette a részét: Bódi lövése Tabakovic hátáról magasra felvágódott, az érkező Könyves pedig Hefflert zavarva akadályozta őt a tisztázásban, így a labda a hálóba pattant, 3–0.

A Honvéd számára felcsillantotta a reményeket, hogy Eppel Márton fejesével gyorsan szépíteni tudott, 3–1. A továbbjutáshoz szükséges két további vendéggól azonban csak nem akart megszületni – a vendégek mindent megtettek a zárkózásért, de hol Tomás Kosicky, hol a védők tették a dolgukat, máskor meg a kispesti támadók (Danilo, vagy éppen Eppel) nem találtak kaput.

Mindez azt eredményezte, hogy a DVSC a 3–1-es győzelmével kiharcolta a legjobb négy közé jutást, míg a Honvédnak marad a magyar bajnokság, amelyben megpróbálhatja kiharcolni a nemzetközi kupaszereplést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik