nemzetisport.hu 2014.11.10 07:30 Frissítve: 2015.01.09 02:05

Lombard: megvan a jelölt - ma kinevezhetik a vezetőedzőt

A Nemzeti Sport értesülése szerint jó eséllyel Lengyel Ferenc lesz a labdarúgó NB I-ben szereplő Lombard Pápa vezetőedzője. A szakembert hétfőn kinevezhetik, információnkat Bíró Péter klubtulajdonos megerősítette.

 

Mátyus János a hatodik forduló után távozott a kispadról, egy nyolcadik helyen álló csapatot, valamint számos kérdőjelet hagyva maga mögött. Azóta megbízott edzőként Kovács László irányította az együttest (nyolc mérkőzésen egy győzelem, két döntetlen és öt vereség a mérlege), miközben a háttérben Bíró Péter, a klub tulajdonosa folyamatosan kereste a megfelelő trénert a klub élére. Hétfőn pont kerülhet a keresgélés végére, nagy valószínűséggel Lengyel Ferenc kezébe kerül az irányítás, igaz, végleges egyezségről még nem beszélhetünk.

Lengyel Ferenc veheti át a Lombard irányítását (Fotó: NS-archív)

„Egy nem publikus bizonytalansági tényező még van, ám remélem, sikerül megegyeznünk – mondta Bíró Péter. – Ha a hétfői tárgyalás eredményes lesz, bejelentjük az új vezetőedzőt.”

A tulajdonos elmondta, az edző neve már a kezdetektől ott szerepelt a négy-öt jelölt között.

„Edzői múltja önmagáért beszél, ő juttatta fel a Paksot az élvonalba, és később is eredményesen dolgozott a csapatnál. Mellette szól továbbá, hogy nyár óta Pápán, utánpótlásunk szakmai igazgatójaként dolgozik, így klubunkat is jól ismeri. Olyan edzőt szerettem volna választani, akivel a hátralévő őszi fordulókban, valamint a tavaszi szezonban is eredményesen szerepelhetünk. Próbáltuk megtalálni a legmegfelelőbb személyt, több véleményt is meghallgattam, nem egyedül hoztam meg a döntést. De még egyszer hangsúlyozom, a hétfői egyeztetés még hátravan. Hogy idegeskedem-e miatta? Nem a mostani az első edzőváltás a klubnál, tudom kezelni a helyzetet.”

A 48 éves Lengyel Ferenc a Dunaújvárosnál nevelkedett, a klub színeiben mutatkozott be az élvonalban, később futballozott Pécsen is, majd visszatért nevelőegyesületéhez, ahol 2000-ben tagja volt a bajnokságot megnyerő csapatnak. 2003-as visszavonulása után egyből az edzői pályára lépett, legnagyobb sikerét Pakson érte el, ahol a 2005–2006-os szezon végén az élvonalba jutott a klubbal, első NB I-es idényében a 11. helyen végzett a zöld-fehérekkel. A következő szezonban kilenc forduló után menesztették, Iváncsán, majd az Integrál-DAC-nál edzősködött, végül 2010-ben visszatért Paksra, ahol utánpótlásedzőként dolgozott. Júliusban az utánpótlás szakmai igazgatójaként a Lombard Pápához került. Könnyen lehet, hogy hétfőn újabb lépcsőfok következik.

2021.09.26 13:02:17

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Bár megszerezte a vezetést a Debrecen Kisvárdán, megtartani már nem tudta az előnyt.

2021.09.25 20:39:20

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Szinte minden az Újpest ellen szól tehát, mégsem javasoljuk, hogy mindenki feltegye a házát a Fradi győzelmére.

2021.09.25 13:16:18

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Az első félidőben a felcsúti csapat állt közelebb a gólszerzéshez, majd Van Nieff piros lapja után is megtartotta az ikszet.

2021.09.25 13:16:18

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Horváth Ferenc csapata hatgólos mérkőzést nyert meg Csertői Aurél legénysége ellen.