Lisztes: A Fradiban ilyen teljesítmény nem elfogadható

Vágólapra másolva!
2011.10.04. 07:59
null
Lisztes Krisztián szerint nem tett jót a csapatnak a nyári nyugtalanság (Fotó: Németh Ferenc)
Lisztes Krisztián, a labdarúgó NB I-ben pillanatnyilag kiesést jelentő helyen álló Ferencváros középpályása úgy véli, a csapat most sínyli meg a rövid nyári pihenő, a jelentős játékosmozgás és a nyári nyugtalanság következményeit. A rutinos játékos ezzel együtt a Nemzeti Sportnak kijelentette: még a dobogó sem elérhetetlen, ha összekapják magukat.

 

– Volt már ilyen nehéz helyzetben a csapata?
– Régóta játszom, így velem már minden előfordult – mondta Lisztes Krisztián, az FTC futballistája. – Egyszer a Stuttgarttal is a kiesés szélére sodródtunk, Rostockban is a bennmaradás volt a cél, és egyik csapat sem esett ki.

– Mi a baj a mai Fradival?
– Úgy látom, hogy nagyon rövid volt a nyári pihenő, és a felkészülés elején azonnal csúcsformában kellett lenni, hiszen jöttek a nemzetközi kupameccsek. Sokat változott a keret, majd egy idő után csak negatív hatások érték a csapatot. Peches körülmények között kiestünk Norvégiában, megsérült Héctor Morales, nekem is a legrosszabbkor jött egy izomszakadás, Grúz Tamás is kidőlt, aztán jött Andrezinho és Liban Abdi ügye, edzőt váltott a klub, majd elküldték Felipe Félixet és Alison Silvát, vagyis nem sok nyugalom volt körülöttünk.

– Azért ezeket a vereségeknek is köszönhetik.
– Nyilván, ez természetes, a Fradiban ilyen teljesítmény nem elfogadható. Sajnos nem állt össze a csapat, közben a Diósgyőr, a Haladás és a Pécs elleni hazai meccset kiengedtük a kezünkből, és lassan elillant az önbizalom. A hitünket csak a győzelmek adják vissza, úgy tapasztalom, a klub vezetői mindent megtesznek, hogy előrelépjünk, most már a játékosokban kell megerősödnie a versenyzői szellemnek, a játéktudásban kell javulnunk.

– Sokan úgy látják, éppen ez a tudás hiányzik...
– Tavaly tíz vereséggel harmadik lett a csapat, most nyolcszor kaptunk ki, ha ezt nézzük, még mindig elérhető a dobogó. Össze kell kapnunk magunkat, és kellenek a bravúrok, az idegenbeli sikerek. A tudásról azt mondhatom, hogy gyakran olvasom, mennyi vita van a légiósok szerepéről – nos, a cserepadon nyilván kritikusabb az ember a kezdőkkel, de... A magyar futball nagyon befogadó és készséges a légiósokkal, és higgye el, nekem semmi bajom velük, játsszanak ők, ha jobbak, mint a hazaiak. De a Bundesligában megtanultam: ha külföldi vagy, abban az esetben játszhatsz, ha segítesz a csapatnak nyerni.

A FERENCVÁROS ÉS AZ ÚJPEST ROSSZ SZEREPLÉSÉNEK OKAIRÓL SZÓLÓ ELEMZÉST A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik