nemzetisport.hu 2014.09.30 08:52 Frissítve: 2015.03.20 01:29

Haladás: 40 százalékkal több nézővel számolhatnának

Pénteken mind a 17 szombathelyi képviselő megszavazta a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. alapító okiratának módosítását, új ügyvezetőjének kinevezését. A létesítmény várhatóan két év múlva elkészül – adta hírül a szombathelyi klub hivatalos honlapja.

Egy korábbi látványterv az új szombathelyi stadionról (Fotó: vaol.hu/haladas/Ohr Tibor)

 

 

Vígh László sportberuházásokért felelős miniszteri biztos részleteket is elárult: most kezdődik a tervezés fázisa, a vezető tervező kiválasztása, s szombathelyi tervezők bevonása. Ez a szakasz szerinte körülbelül 7-8 hónapot vesz majd igénybe – olvasható a vaol.hu/haladas-on.

„Nagyon jól előkészített projektről van szó, de rendkívül fontos a klubok véleménye, az ő igényeiket mindenképpen szeretnénk beépíteni a tervbe – mondta Vígh László, aki néhány szóval bemutatta dr. Szondy Szilviát is. A közgazdász és jogász végzettségű Szondy Szilvia lett a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. új ügyvezetője. Ő 2011 és 2014 között Debrecenben együtt dolgozott a miniszteri biztossal, a Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft.-ben látta el az MNV Zrt. részéről az állami tulajdonosi képviseletet, a stadion rekonstrukciós projekt teljes felügyeletét, koordinálását, tulajdonosi irányítását.

„Egy új sportkomplexum nagy vonzerő, tőlünk nyugatra ilyen esetben általában negyven százalékkal emelkedik a nézőszám, tehát ezzel majd Szombathelyen is lehet számolni” – fejtette ki véleményét Vígh László, aki a költségvetés tervezhetőségéről két példát említett. A londoni Wembley stadionét, amelynek építése az eredetileg tervezett duplájába került, s a debreceniét, amelyet 12.5 milliárd forintra terveztek, majd egymilliárddal lépték túl a költségvetését, de olyan lett, hogy például a virágkarnevál nagy kocsijai is tudnak a műfüvön közlekedni, kanyarodni.

„Szombathelyen a helyi igények nagyon fontosak lesznek – hangsúlyozta a miniszteri biztos. – Ha olyat akarnak, hogy a stadion közepére egy nap alatt parketta kerüljön, mert ott rendezik a Savaria Táncversenyt, akkor azt is meg lehet csinálni. A lényeg, hogy a szombathelyiek magukénak érezzék majd, ezért fórumokat szervezünk, weblapot indítunk, azon is lehet majd tájékozódni.

Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere a következőket mondta: „Ha jó a csapat, ha rossz, mindig előre kell menni. De szeretném tudatosítani: a létesítmény nemcsak a futballt szolgálja majd, több sportágnak lesz az otthona, s mindenképpen vonzerő lehet a fiataloknak, akiket talán sikerül a számítógép elől elcsábítani az új Rohonci úti sportkomplexumba. És ez lesz a lényeg. A jövőnek, a jövő nemzedékekért épül fel, helyet ad a szabadidős sportoknak is, ezáltal reményeink szerint nagy vonzerővé válik.”

2021.01.21 12:51:12

Labdarúgó NB I P. K.

Zalaegerszegen a háromszoros válogatott Futács Márkó jelentheti az erősítést.

2021.01.20 23:45:15

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A CAS február közepére ígér döntést.

2021.01.20 19:19:06

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Suljic jött, látott, győztes gólt lőtt, majd lement – 61 bajnoki után kapott ki ismét otthonában a Ferencváros.