Győri ETO: Miriuta kizárta, hogy az NB III-ban folytatja

Vágólapra másolva!
2015.05.14. 08:50
null
Miriuta Kolozsvár után Győrben is pórul járt (Fotó: Szabó Miklós)
Bár a héten két napot Romániában töltött, Miriuta László, a Győri ETO labdarúgócsapatának vezetőedzője a Nemzeti Sportnak elmondta: nem állásügyben járt ott, családi kötelezettsége volt.

„Az anyósomnak kellett segítenem, ezért voltam kint – mondta a Nemzeti Sportnak Miriuta László. – Tényleg nem beszéltem senkivel. Nem is akartam. Amíg hivatalosan nem dőlt el az ETO sorsa, addig úgy voltam vele, ne hívjon egy klubvezető sem.”

Időközben biztossá vált, hogy a Győri ETO nem lesz tagja az NB I 2015–2016-os mezőnyének, és minden jel szerint az NB III-ban szerepel majd – vajon Miriuta irányításával?

„Ez kizárható. Szeretem az ETO-t, kötődöm hozzá, de őszinte leszek: az NB III nem motivál. Azt persze szívből kívánom, hogy mihamarabb jusson vissza a csapat a legjobbak közé – adott határozott választ az edző, majd felidézte, a szintén súlyos pénzügyi gondokkal szembesülő kolozsvári CFR-rel történt őszi szakítása után nem csupán Győrből keresték meg. – Most már elárulhatom, még csak szóbeli megállapodás kötött a Győrhöz, amikor a Dinamo Bucuresti remek ajánlatot tett. Az érdeklődést azzal hárítottam el, hogy a szavamat adtam a győrieknek, és ehhez tartom magam. Később, amikor kitört a Quaestor-botrány, az akkor még szabadlábon lévő Tarsoly Csaba eljött az egyik edzésünkre, és akkor megígértem neki, történjék bármi, ezt a szezont végigcsinálom.”

Miriuta még nem tudja, az új idényben hol edzősködik majd, annyit azonban elárult, hogy reményei szerint „itthon marad”, azaz Magyarországon – de „ha menni kell, menni kell, ez ilyen szakma”.

VAJON MEGBÁNTA-E, HOGY GYŐRBE IGAZOLT ÉS HOGY MEGTARTOTTA A SZAVÁT? ELKÉPZELHETŐ, HOGY COTTBUSBAN FOLYTATJA? TÖBBEK KÖZÖTT EZEKRE A KÉRDÉSEKRE IS MEGKAPJA A VÁLASZT, HA ELOLVASSA A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik