Gyász: elhunyt Gulyás István, a DVTK korábbi kapusa

B. Á., H. T.B. Á., H. T.
Vágólapra másolva!
2022.02.25. 18:31
null
Gulyás István (1960–2022)
Hatvanegy esztendősen, csütörtökön elhunyt Gulyás István, a DVTK, a Vasas, a Békéscsaba és a Kispest-Honvéd korábbi kapusa. A szomorú hírről a DVTK hivatalos oldala számolt be Gulyás István fiára hivatkozva.

A DVTK utánpótlásában nevelkedő Gulyás István 19 évesen Kazincbarcikára került, katonaéveit pedig a Honvéd Papp József SE-ben töltötte. Innen vezetett vissza az útja Diósgyőrbe, ahol 1982 február 28-án mutatkozott be az élvonalban a Tatabánya ellen, és debütáló évében összesen 11 meccsen kapott bizalmat. A teljesítmény értékét növeli, hogy ebben a bajnokságban Veréb György és Szabó László voltak a vetélytársai. A folytatásban egyre inkább alapemberré vált, 1984-ig 52 mérkőzésen őrizte a diósgyőri kaput, s 12-szer gólt sem kapott – írja a dvtk.eu.

Diósgyőrből 1984-ben a Vasashoz igazolt, itt két évig szerepelt, 1986-ban tagja volt az MNK-győztes csapatnak. Ezután Békéscsaba következett, ahol öt idényt töltött el, 1988-ban kupagyőzelmet könyvelhetett el. 1991 és 1993 között a Kispest-Honvéd színeit viselte, második idényében bajnoki címet nyert (igaz, nem sokkal a bajnoki rajt után Belgiumba igazolt). Négy éven keresztül védte a Charleroi kapuját, majd játékos-pályafutását követően kapusedzőként szolgálta tovább az egyesületet. Hazatérte után alacsonyabb osztályban fejezte be pályafutását.

A nyolcvanas évek első felétől többször volt tagja az utánpótlás-, az olimpiai és (a nyolcvanas, kilencvenes évek fordulóján) az A-válogatott keretének. Az U-együttesben pályára is lépett.

Az 1912elore.hu oldal szerint Gulyás István közel egy tucat gerincműtét után hosszú évek óta rokkantnyugdíjasként élt, és hosszan tartó súlyos betegségek után hunyt el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik