FTC: Tokmac Nguen pótolhatja a doppingbotrányba keveredő támadót – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.05.10. 08:57
null
Tokmac Nguen (Fotó: Tumbász Hédi)
Sajtóhírek szerint a japán élvonalbeli Nagoja Grampus szemet vetett Tokmac Nguenre, az FTC norvég válogatott labdarúgójára, akinek a mostani idény végén lejár a szerződése.

 

Az excite.co.jp beszámolója szerint a Nagoja a Fradi 28 éves támadójával pótolná a lengyel Jakub Swierczokot, aki november óta nem lépett pályára, mert az egyik doppingvizsgálaton pozitív lett a teszteredménye.

A 29 esztendős válogatott csatár – aki a 2021-es Európa-bajnokságon egy csoportmeccsen játszott – tavaly nyáron a Piast Gliwicéből igazolt a japán együtteshez, amelynek színeiben 14 bajnoki mérkőzésen összesen hét gólt szerzett. Érdekesség, hogy Swierczok már kétszer is játszott Tokmac Nguen ellen, amikor még a Ludogorec játékosa volt. A két csapat 2019-es, budapesti BL-selejtezőjén 2–1-re győzött a Ferencváros, Swierczok és Tokmac Nguen is gólt szerzett, a visszavágón pedig 3–2-re nyert a Fradi, Nguen azon a meccsen is betalált, Swierczok viszont kihagyott egy 11-est.

Mint ismert, Tokmac Nguennek a 2021–2022-es évad végén lejár a szerződése a Ferencvárosnál, így szabadon igazolható játékos lesz. Hollandiában nemrég a Feyenoorddal hozták szóba.

Stian André de Wahl, a norvég Nettavisen újságírója azt írta a közösségi oldalán, úgy tudja, a Fradi szeretné megtartani Nguent, akinek Szaúd-Arábiából is van ajánlata, valamint a Besiktas is megkereste, ám a négyszeres NB I-es bajnok játékos nemet mondott a törököknek.

Tokmac Nguen a 2019-es téli átigazolási időszakban igazolt a budapesti zöld-fehérekhez, akikkel sorozatban négy bajnoki címet nyert, s 147 tétmérkőzésen összesen 43 gólt szerzett és 26 gólpasszt adott.

Az FTC keretéből Nguen mellett Miha Blazicnak, Lasa Dvalinak, Róbert Maknak, Sigér Dávidnak és Marko Marinnak is a nyáron jár le a megállapodása.

PIACI HELYZETKÉP A FERENCVÁROSNÁL

Kiszemeltek: Andrian Kraev (bolgár, Levszki Szófia – Bulgária), Derek Cornelius (kanadai, Vancouver Whitecaps – Kanada, jelenleg Panetolikosz – Görögország)

Nyáron lejár a szerződésük: Miha Blazic (szlovén), Lasa Dvali (grúz), Róbert Mak (szlovák), Marko Marin (német, visszavonul), Tokmac Nguen (szomáliai-norvég), Sigér Dávid

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik