Fradi: 11 gól és Újpest-siker az új stadion főpróbáján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.04. 22:29
null
<a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('Fradi-Ujpest_oregfiuk')">Újpest-siker a főpróbán (Fotók: Fuszek Gábor)<br />A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</a><br />
A Ferencváros és az ősi rivális Újpest öregfiúk csapatának összecsapásával lezajlott a zöld-fehérek új stadionjának a főpróbája. A derbit végül szoros meccsen a lilák nyerték meg 6–5-re.

Mintegy 6500 szurkoló látogatott ki hétfő este a Ferencváros vadonatúj stadionjába, ahol a Fradi és az Újpest öregfiúk csapata kétszer 40 perces mérkőzésen lépett pályára.

A két együttesben olyan korábbi labdarúgók szerepeltek, mint Szeiler József, Dzurják József, Lipcsei Péter, Telek András, Lisztes Krisztián a Fradi és Kovács Zoltán, Szlezák Zoltán, Fehér Csaba, Egressy Gábor és Mészöly Géza az újpesti oldalon.

Gyorsan működik a Ferencváros új otthonának beléptető rendszere

Hatékonyan és gyorsan működik a Ferencváros új stadionjába telepített beléptető rendszer; az új, vénaszkenneres technológiát, illetve a létesítményt hétfő este tesztelik a Ferencváros és az Újpest öregfiúk csapatainak gálamérkőzése során.

Az új stadionba való belépéshez a drukkereknek szükségük van szurkolói kártyára, amelynek kiváltásához név, lakcím, születési adatok és személyi azonosító szükségesek. A kártya kiadásakor minden szurkoló kap egy azonosító számot, innentől kezdve a magyar fejlesztésű tenyérszkenner adatai ehhez a számhoz kötődnek. Ezt követően a vénaszkenner infravörös fénnyel térképezi fel a vénastruktúrát, majd biometrikus sablonná alakítja az adatokat. A beléptetésnél a szurkoló kártyáját és tenyerét két külön eszköz olvassa le, és egy-két másodpercen belül egyezteti az adatokat.
(Forrás: MTI)

A találkozót kizárólag a mérkőzés napjáig bérletet váltó szurkolók, valamint a stadion építkezésében részt vevő munkások és hozzátartozóik tekinthették meg, mégpedig ingyen. A rendezvény egyben jótékony célt is szolgált, ugyanis az összecsapás dedikált labdáját a szervezők elárverezik, és a befolyt összeget a Tűzoltó utcai Gyermekklinika támogatására fordítják.

A kezdeti újpesti mezőnyfölényt két gyors gól koronázta meg, és bár Szokolai László szépített a zöld-fehéreknek, Kovács Zoltán második találatával ismét kettővel vezettek a lilák.

Dzurják József közeli gólja után mindkét együttes sort cserélt. Pályára lépett többek között Lisztes Krisztián, Keller József, Dragóner Attila, Zoran Kuntics, Tamási Zoltán, Herczeg Miklós és Egressy Gábor.

A 21-szeres magyar válogatott csatár parádézott a második félidőben. Háromszor vette be a zöld-fehérek kapuját, és bár a végén Arany Tamás játékvezető több, mint öt percet hosszabbított, a Ferencváros nem tudott egyenlíteni, az Újpest végül 6–5-re nyert.

Vasárnap már a zöld-fehérek első csapata lép pályára a 2012-ben Bajnokok Ligája-győztes Chelsea elleni hivatalos stadionavató mérkőzésen.

A mérkőzés gólösszefoglalója (Fradi Média)

Ferencváros-öregfiúk–Újpest-öregfiúk 5–6
G:
Szokolai, Dzurják, Wukovics, Lisztes, Kuntics, ill. Kovács Z. 2, Katona, Egressy 3

Ferencvárosi Torna Club:
Balogh Tamás, Végh Zoltán, Ulicska Zoltán, Szeiler József (kapusok), Takács László, Rab Tibor, Ebedli Zoltán, Mucha József, Szokolai László, Szabadi László, Pogány László, Pintér Attila, Fischer Pál, Kincses Sándor, Dzurják József, Dukon Béla, Bánki József, Páling Zsolt, Szűcs Mihály, Telek András, Dragóner Attila, Dejan Milovanovics, Keller József, Szkukalek Igor, Nyilas Elek, Adem Kapic, Lipcsei Péter, Szekeres Tamás, Albert Flórián, Bubcsó Norbert, Kuntics Zoran, Deszatnik Péter, Wukovics László, Lisztes Krisztián, Holló Richárd, Lászka Balázs, Koch Róbert és Szenes Sándor.
Újpest FC:
Szűcs László, Nagy Endre, Takács László, Tamási Zoltán, Szlezák Zoltán, Sebők Vilmos, Mészöly Géza, Víg Péter, Györök Tamás, Szanyó Károly, Kovács Zoltán, Bartos Balázs, Herczeg Miklós, Horváth László, Dancs Zoltán, Vörös Zoltán, Fehér Csaba, Szabad András, Sztaskó Zoltán, Farkas Balázs, Weisz Tamás, Zombori Zalán, Simek Péter, Böjte Attila, Kiskapusi Balázs, Katona György, Csillag Krisztián, Egressy Gábor és Steidl Sándor.

Főpróba - a hangpróbát a Fradi, a meccset az Újpest nyerte (az NSO Tv összefoglalója)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik