Figyelmeztetés a Fradinak: Dorian Babunszki elkapta a fonalat

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2023.02.24. 10:36
null
Ésszel és szívvel játszik Dorian Babusznki, a DVSC középcsatára a Honvéd elleni bajnokin két gólt szerzett, és sokat tett azért, hogy a Loki győztesen vonulhasson le a pályáról – a macedón játékos a Ferencváros ellen is betalálna (Fotó: Török Attila)
Az NB I tavaszi szezonjának legeredményesebb játékosa az ötgólos Dorian Babunszki, a 26 éves macedón csatár vasárnap 16.30 órától a Ferencváros ellen is bizonyíthat.

 

Jól megy a gólszerzés Dorian Babunszkinak, a Debreceni VSC csatárának. Az ötszörös északmacedón válogatott ék a tavaszi szezonban négy bajnokin öt gólt szerzett, az NB I-es idényben immár kilencnél jár. Idén rendkívül hatékony az ellenfél kapuja előtt, tizenkét lövéséből ugyanis hét találta el a kaput, s ötször volt eredményes: a Zalaegerszeg ellen ő állította be a 3–0-s végeredményt, a Mol Fehérvár ellen ő juttatta vezetéshez a végül döntetlent elérő Lokit, a Paks ellen a 95. percben lőtt három pontot érő találatot, míg a Honvéd ellen 3–2-re megnyert összecsapáson ő szerezte együttese első két gólját. Nem mindig volt azonban ennyire eredményes, a tavaly januárban a bolgár Botev Vracától szerződtetett 26 éves játékos 2022-ben csupán nyolc gólt ért el 32 bajnokin.

„Minden játékos máshogy birkózik meg azzal, ha új kultúrába, új futballkultúrába csöppen – mondta a Nemzeti Sportnak Dorian Babunszki.  – Az első pillanattól azon voltam, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, ám szükségem volt némi időre, mire felvettem a fonalat, hiszen Bulgáriából érkeztem, és az ottani bajnokság stílusjegyei eltérnek a magyartól. Télen roppant kemény munkát végeztünk a felkészülés során, különösen a törökországi edzőtáborban dolgoztatott meg minket a szakmai stáb, s ennek most, a tavaszi szezonban tapasztaljuk jótékony hatását. Kitűnő állapotban érzem magam, majd kicsattanok az erőtől, és minden megvan ahhoz, hogy kizárólag a futballra összpontosítsak. Kiváló bulgáriai szezon után szerződtem Debrecenbe, tizennyolc bajnokin tíz gólt szereztem, de azt hiszem, még jobb formában vagyok, mint kétezerhuszonegy őszén voltam, mert a magyar erősebb bajnokság. Ebben az évben minden bajnokin jól teljesítettem, ugyanakkor még nem tartok ott, ahol szeretnék, több van bennem.”

A középcsatár nem szeretné húzni az időt, már vasárnap megmutatná, mire képes nemzetközi szinten versenyképes rivális ellen, a Ferencváros érkezik ugyanis a Nagyerdei Stadionba.

„A Ferencváros azon kevés magyar élvonalbeli csapat egyike, amely ellen még nem szereztem gólt. A célom tehát az, hogy vasárnap eredményes legyek, ám még fontosabb, hogy jó eredményt érjünk el, a játékomat ennek rendelem alá. Rendkívül nehéz ütközet vár ránk, de jó sorozatban vagyunk, amit szeretnénk meglovagolni. Láthatták, micsoda energiák szabadultak fel bennünk az utóbbi meccseken, úgyhogy meg akarjuk mutatni, hogy kilencven perc erejéig felvesszük a versenyt a Ferencvárossal, és le is tudjuk győzni! Vetélytársunk attól lesz egyre magabiztosabb, ha birtokolhatja a labdát, csakhogy mi is azt szeretjük, ha nálunk a labda. Előnyt kovácsolhatunk abból, ha kihasználjuk ellenfelünk gyenge pontjait, amiből kevés van, de az utóbbi meccseken láthattuk, az éllovas is sebezhető. Nemcsak nekünk, a szurkolóknak is elképesztően fontos az FTC elleni összecsapás, szeretnénk örömet szerezni az értünk szorítóknak. Hallottam hírét, hogy nagy a várakozás Debrecenben, több mint tízezren lehetnek a meccsen, abban bízunk, hogy telt ház előtt léphetünk pályára.”

Kiváló hangulatra és jó mérkőzésre van kilátás, mert amióta Szrdjan Blagojevics a DVSC vezetőedzője, lényegesen szervezettebb és kiegyensúlyozottabb a csapat, ráadásul olyan játékstílust alkalmaz, amellyel megnehezítheti bármelyik ellenfele dolgát – nem a véletlen műve, hogy a szerb tréner irányításával a tabella tizedik helyéről a negyedikre lépett.

„A mester szeret elmerülni a legkisebb részletekben, mindenre odafigyel a fejlődésünk érdekében, és minden játékost aprólékos taktikai utasítással lát el. Mindenki tudja, mi a feladata a pályán, ami elengedhetetlen a fegyelmezettséghez. Világos elképzelései vannak a játékunkról, a tavaszi szezonban maradéktalanul megvalósítottuk őket, ezért sok pontot szereztünk. Egyik legfőbb erénye, hogy kiválóan méri fel a játékosok képességeit, és ahhoz szabja a csapatjáték fazonját. Keze alatt szinte megtáltosodnak a labdarúgók, az én teljesítményem is feljavult, jobb lett a kondícióm, formába lendültem. Élvezem a bizalmát, és az az érzésem, a klubházban és a szurkolók is egyre inkább elfogadnak. Középcsatárként átérzem a felelősséget, tőlem várják ugyanis a gólokat. Bízom benne, hogy sikerül Blagoja Milevszki macedón szövetségi kapitánynak is bizonyítanom. Az előző évben minden egyes kerethirdetéskor meghívót postázott, azon vagyok, hogy továbbra is jó teljesítményt nyújtsak, és az Európa-bajnoki selejtezőben is számítson rám.”

A LABDARÚGÓ NB I 21. FORDULÓJÁNAK PROGRAMJA
Február 24., péntek
20.00:
Mezőkövesd Zsóry FC–Budapest Honvéd (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Február 25., szombat
14.30:
ZTE FC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
17.00: Puskás Akadémia FC–Paksi FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
19.30: Vasas FC–Kisvárda Master Good (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Február 26., vasárnap
14.00:
Kecskeméti TE–Újpest FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
16.30: Debreceni VSC–Ferencvárosi TC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Az állás
1. Ferencvárosi TC 20 14 4 2 43–16 +27 46
2. Kecskeméti TE 20 7 11 2 28–20 +8 32
3. Kisvárda 20 8 7 5 32–33 –1 31
4. Debreceni VSC 20 8 6 6 36–31 +5 30
5. Puskás Akadémia 20 7 9 4 25–21 +4 30
6. Mezőkövesd 20 7 5 8 23–27 –4 26
7. Zalaegerszegi TE 20 6 6 8 25–23 +2 24
8. Paksi FC 20 6 5 9 31–35 –4 23
9. Újpest FC 20 6 4 10 24–35 –11 22
10. Mol Fehérvár 20 5 6 9 24–29 –5 21
11. Budapest Honvéd 20 4 6 10 22–35 –13 18
12. Vasas FC 20 3 9 8 14–22 –8 18
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik