Felkészülés: a Fehérvár nem bírt a szlovén kupagyőztessel

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.08.01. 20:02
null
Stopira ünnepli a gólját (Fotó: <a href="https://www.molfehervarfc.hu//index.php" target="_blank">molfehervarfc.hu</a>)
A legutóbbi NB I-es idényben ezüstérmes Mol Fehérvár FC labdarúgócsapata felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a Szlovén Kupa-győztes NS Murával Szombathelyen. A Puskás Akadémia hazai környezetben 2–1-re kikapott Holman Dávid együttesétől, a Slovan Bratislavától.

 

MOL FEHÉRVÁR FC–NS MURA

Továbbra is nyeretlen – igaz, veretlen is – a nyári felkészülési időszakban a Mol Fehérvár FC, amely a harmadik előkészületi meccsén is döntetlent játszott, ezúttal a szlovén kupagyőztessel, az NS Murával. Márton Gábor kezdőcsapatában egy 18 éves fiatalember, Vágó Gábor is helyet kapott, ő volt Stopira párja a védelem tengelyében. A 37. percben aztán Kovács István helyére beállt Evandro, aki ezen a napon debütált a Vidiben.

A találkozón a Fehérvár támadott többet, ám Stopira fejes góljára a szlovének részéről Luka Susnjara hamar válaszolt egy távoli lövéssel a második félidőben, így döntetlennel hagyták el a pályát a felek.

MOL FEHÉRVÁR–NS MURA (szlovén) 1–1 (0–0)
Szombathely,
Haladás Sportkomplexum, zárt kapuk mögött. V: Gaál Á.
FEHÉRVÁR: Rockov – Fiola (Bolla, a szünetben), Vágó G., Stopira, Hangya – Houri, Nikolov – Bambgoye, Kovács I. (Evandro, 37.), Petrjak – Nikolics. A 70. perctől: Rockov – Bolla, Muszliu, Rus, Zeke – Nyári, Pátkai – Nego, Hodzic, Géresi – Zivzivadze
Gólszerző: Stopira (62.), ill. Susnjara (64.)

PUSKÁS AKADÉMIA–SLOVAN BRATISLAVA

Egyik Európa-liga-résztvevőnk, a Puskás Akadémia a szlovák bajnok Slovan Bratislavával találkozott Felcsúton. A szünetben a vendégek vezettek, akik a mérkőzés hajrájában egy újabb fejes góllal meg is duplázták az előnyüket, a magyar csapat a 85. percben Jakub Plsek révén, szintén fejjel szépített. A Slovanban a magyar válogatott Holman Dávid a 70. percben állt be.

PUSKÁS AKADÉMIA–SLOVAN BRATISLAVA (szlovák) 1–2 (0–1)
Felcsút,
Pancho Aréna, 60 néző. V: Bogár
PUSKÁS: Tóth B. (Kiss Á.) – Szolnoki, Joao Nunes, Meissner (Spandler), Deutsch L. (Hadzsiev) – Slagveer (Weslen Júnior), Urblík (Plsek), Van Nieff, Kiss T. (Komáromi) – Knezevic (Favorov), Vanecek
Gólszerző: Plsek (85.), ill. Medved (20.), Rafael Ratao (78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik