Felkészülés: Hemingway is látta a Honvéd Paks elleni sikerét

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.08.01. 19:07
null
Osváth Attila a labdával (Fotó: paksifc.hu)
Az MTK és a Kisvárda labdarúgócsapata szlovák élvonalbeli ellenfelet vert meg, míg a Budapest Honvéd a Paksot győzte le felkészülési mérkőzésen szombat délután.


BUDAPEST HONVÉD–PAKS

A kispesti alakulat a győri edzőtábor lezárásaként szombat délelőtt még a Rába-parti városban tréningezett, majd visszautazott Budapestre, hiszen a Pakssal már a saját edzőközpontjában csapott össze. A találkozót a helyszínen tekintette meg George F. Hemingway, a Honvéd korábbi tulajdonosa – írja a fővárosi klub hivatalos honlapja.

A szünetben Gévay Zsolt fejesével még a Tolna megyei együttes vezetett, ám a kispestiek a második félidőben megfordították a mérkőzést. A 49. percben Amadou Moutari találatát les címén még érvénytelenítette a játékvezető, Hidi Patrik és a 18 éves Thierry Gale gólja azonban már teljesen szabályos körülmények között született – utóbbi labdarúgó két perccel a találata előtt állt be –, így a Honvéd 2–1-re megnyerte a meccset

A kispesti csapatban a nyári szerzemények közül Baráth Botond és Tamás Krisztián is a kezdő tizenegyben kapott helyet.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Budapest Honvéd–Paks 2–1 (0–1)
Honvéd:
Tujvel – Mezgrani, Batik, Baráth (Lovric, 72.), Tamás K. – Gazdag (Bocskay, 79.), Hidi (Kamber, 86.), Zsótér, Kesztyűs – Ugrai (Németh D., 84.), Moutari (Gale, 65.)
Paks: Hegedűs L. (Holczer, 68.) – Osváth, Gévay (Lorentz, a szünetben), Szélpál (Lenzsér, 62.), Szabó J. – Bertus (Windecker, a szünetben), Bognár I., Balogh B. – Ádám (Szakály D., a szünetben), Böde (Sajbán Máté, 62.), Haraszti (Nagy R., a szünetben)
Gólszerző: Hidi (63.), Gale (67.), ill. Gévay (31.)
Forrás: honvedfc.hu

MTK–SFK SERED

Az NB I új idényének egyik újonca a szlovák élvonal alsóházi rájátszásában legutóbb harmadik – összességében kilencedik – helyen végző SFK Seredet fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A kék-fehérektől Kanta József és Bojan Miovszki sérülés miatt hiányzott.

Michael Boris legénysége az első fél óra végéhez közeledve Myke Bouard Ramos védhetetlen szabadrúgásgóljával szerezte meg a vezetést, majd az 59. percben Gera Dániel – ahogy az MTK honlapja írja – zseniális passza után Schön Szabolcs pörgetett a kapuba.

A hajrában a magyar csapat cserekapusának, Somodi Bencének is akadt feladata, ezeket jól megoldotta, így az MTK kétgólos győzelmet aratott.

MTK Budapest–SKF Sered (Szered, szlovák) 2–0 (1–0)
MTK:
Mijatovics (Somodi, 60.) – Balázs B. (Ikenne-King, a szünetben), Pintér Á. (Nagy Zs., a szünetben), Baki, S. Herrera (Barna, 60.) – Cseke (Mezei, a szünetben), Kata, Katona M. (Palincsár, a szünetben) – Prosser (Gera D., a szünetben), Ramos (Bíró B., a szünetben), Schön (Lencse, 60.)
Gólszerző: Ramos (28.), Schön (59.)
Forrás: mtkbudapest.hu

KISVÁRDA–RUZOMBEROK

A Kisvárda a szlovák élvonal előző kiírásában ötödik helyen záró Rózsahegyet látta vendégül a Várkerti Stadionban, mintegy 500 néző előtt. A találkozón egy gól esett, ezt az első félidő hajrájában Kovácsréti Márk lőtte. A várdaiak legújabb szerzeménye, a szerb utánpótlás-válogatott Lazar Zlicsics ezen a meccsen még nem lépett pályára, ahogy a pénteken szerződtetett Driton Camaj, valamint a kisebb sérüléssel bajlódó Fernando Viana sem.

Kisvárda–Ruzomberok (Rózsahegy, szlovák) 1–0 (1–0)
Kisvárda:
Dombó (Minca, 68.) – Melnik, Ene, Rubus, Lakatos Cs. (Baranyai, 68.) – Lucas, Szimovics – Sassá (Hej, 68.), Cukalasz (Szőr, 86.), Kovácsréti – Jelena (Horváth Z., 68.)
Gólszerző: Kovácsréti (31.)
Forrás: kisvardafc.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik