MTI 2009.11.02 13:24 Frissítve: 2015.02.24 01:05

Draskovics Tibor: Bíróság elé kell vinni a huligánokat

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter arra kérte a rendőrséget, hogy a videofelvételek alapján nagy erőkkel indítson nyomozást a Ferencváros-DVTK bajnokit megzavaró drukkerek ellen. Az MSZP munkacsoportot hozna létre a huliganizmus megfékezésére.

Draskovics szerint bíróság elé kell állítani botrányt okozó szurkolókat (Fotó: Németh Ferenc)
Draskovics szerint a rendőrségnek meg kell fékeznie a botrányt okozó szurkolókat (Fotó: Németh Ferenc)

Az igazságügyi és rendészeti miniszter azt kérte a rendőrségtől, hogy a videófelvételek alapján nagy erőkkel indítson nyomozást azok ellen, akik megzavarták a múlt szombati Ferencváros–Diósgyőri VTK labdarúgó-mérkőzést. Az MSZP munkacsoportot hozna létre a futballhuliganizmus ellen.

Draskovics Tibor az MSZP hétfői frakcióüléséről távozóban újságírókkal közölte: a rendőrségnek nemcsak az a dolga, hogy megfékezze a huligánokat, hanem az is, hogy bíróság elé vigye azokat, akik mások életét veszélyeztették és megzavarták a rendezvényt.

A miniszter hangsúlyozta: véget kell vetni annak a folyamatnak, amelynek egyik megnyilvánulása az, amely a Ferencváros stadionjában történt.

Mesterházy Attila frakcióvezető közölte: azt kezdeményezik, hogy a labdarúgó-szövetséggel együttműködve jöjjön létre egy munkacsoport a futballhuliganizmus visszaszorítására. Kiemelte, hogy ebben Bajnai Gordon miniszterelnökkel állapodtak meg. A munkacsoport törvénymódosítási javaslatot tesz – jegyezte meg.

Draskovics Tibor emlékeztetett, hogy az Országgyűlés még júniusban módosította a sporttörvényt; a módosítás az angliai példák nyomán tartalmazza a stadionok kötelező kamerázását, a szigorúbb beléptetési rendszert, és az ellenőrizhető jegykiadást.

Hozzátette: elfogadta a parlament a büntető törvénykönyv azon módosítását is, amely a tömegrendezvényeken elkövetett garázdaságot lényegesen súlyosabban bünteti, mint általában.

A miniszter elmondta: a szabályokat legalább fél év, a szükséges beruházások elvégzése miatti türelmi idő után lehet alkalmazni.

Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a sportrendezvény szervezőjének kell a megfelelő biztonságról gondoskodnia – hangsúlyozta Draskovics Tibor. Hozzátette: ha a szervező nem tud a biztonságról gondoskodni, akkor az elfogadott törvények szerint a rendőrség megtilthatja a játékot, vagy elrendelheti, hogy a rendezvényt nézők nélkül tartsák meg.

A miniszter szerint a rendőrségnek ezzel a jogkörével keményen kell élnie.

Az FTC–DVTK mérkőzés szombaton a 69. percben – a vendégegyüttes 3–1-es vezetésénél – szurkolói rendbontás miatt szakadt félbe.

2021.04.22 00:12:29

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Fradi lehet az esélyesebb, akárki jön szembe.

2021.04.21 14:50:14

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Előbb Hahn János szerezte meg idénybeli 19. gólját, majd Balogh Balázs is beköszönt.

2021.04.21 13:28:13

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Vutov révén hamar előnybe került a borsodi csapat, ám Negóék a második félidőben hárommal válaszoltak.

2021.04.21 16:31:34

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Jobban akarta a sikert a Diósgyőr, az ezüstéremért harcoló felcsútiakkal volt játékosuk babrált ki a ráadásban.

2021.04.21 13:57:09

Labdarúgó NB I BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Jól játszott a Kisvárda, az MTK legnagyobb lehetősége Varga Roland kapufája volt.