A Fradi-szurkolók azt mondják, nem verekedni mentek az öltözőbe

Vágólapra másolva!
2008.05.05. 20:43
Mint ahogy korábban hírt adtunk róla, vasárnap késő este néhány Ferencváros-drukker bejutott a Ferencváros Üllői úti öltözőjébe. A játékosok a Tuzsér elleni mérkőzésről érkeztek haza, ami után néhány drukker beszélni szeretett volna néhányukkal, a dulakodás ezután alakult ki.
A szurkolók csak szurkolnak, nem verekednek.
Fotó: Czagány Balázs
A szurkolók csak szurkolnak, nem verekednek.
A szurkolók csak szurkolnak, nem verekednek.
Fotó: Czagány Balázs
A szurkolók csak szurkolnak, nem verekednek.

A Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége (FSzSz) az eset kapcsán hosszabb írásban reagált az eseményekre saját honlapján (fraddidrukker.hu). A Szövetség kritizálja a játékosokat, akik szerintük nem érzik át milyen felelősség felhúzni a zöld-fehér mezt.

Az FSzSz nemcsak a játékosok, hanem a vezetők a felelősségét is ecseteli, amiért nehezen összekovácsolható keretet alakítottak ki.

Az FSzSz szerint a vasárnapi események nem szervezett akció következményei. Idézünk: „Véletlen egybeesés volt, hogy a szurkolók Tuzsérról visszatérő busza néhány perccel előbb ért a Fradi-pályához (mindig onnan indul és oda érkezik), mint a csapat busza. Tehát el kell vetni a sajtó összeesküvés-elméletét: szó sincs arról, hogy ’megvárták’ a csapatot (bár fordult már elő ilyen is, de most nem).”

Az incidensről így ír az FSzSz: „A játékosok után négyen-öten indultak, hogy kikérjék maguknak az obszcén gyalázkodást (később mentek többen az előtérbe). Hárman mentek az öltöző elé ill. az öltözőbe. Kiabálás, üvöltözés, csitítgatás, békítgetés, kisebb, távolságtartó lökdösődés. Majd kilépett Ndjodo a többiek közül és leütötte ököllel az egyik szurkolót. Erre egyik szurkolónk azonnal kiterelte a többieket az öltözőből. Mindez villámgyorsan történt. Az öltözői szócsata, békítgetés, tartózkodás nem tartott tovább 1-2 percnél, a székházi tartózkodás 5-7 percnél, beleértve a kifelé tartó tuszkolódást is.”

Az írás szerint a kiérkező rendőröknek már nem akadt semmi dolga. A Szövetség így foglalja össze az eseményeket: „rossz idegállapotú szurkolók találkoztak rossz idegállapotú játékosokkal.”

Az FSzSz írása azzal zárul, hogy a szurkolóknak nincs helye az öltözőben, de a sértéseket nem kérhették ki maguknak, így juthattak páran mégis oda – ott azonban nem verekedni akartak és nem bántottak senkit.

Az incidensről szóló korábbi írásunkat ide kattintva érhetik el.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik