Az FTC javuló játékával húzta be a három pontot az Üllői úton

Vágólapra másolva!
2007.10.20. 20:40
Az NB II 11. fordulójában a Ferencváros gárdája félgőzzel is magabiztosan diadalmaskodott a Tuzsér ellenében. A vendégek egyetlen komoly helyzetet sem alakítottak ki a kilencven perc folyamán, míg a zöld-fehéreknél főként Lipcsei pontrúgásai után alakult ki veszélyes szituáció.
agy volt az öröm: a Kecskemét elleni zakót követően javított a Ferencváros
agy volt az öröm: a Kecskemét elleni zakót követően javított a Ferencváros
agy volt az öröm: a Kecskemét elleni zakót követően javított a Ferencváros
agy volt az öröm: a Kecskemét elleni zakót követően javított a Ferencváros

LABDARúGó NB II., 11. FORDULó

FERENCVÁROS-TUZSÉR 2-0 (1-0)
Helyszín: Üllői út
Nézőszám: 3000
Játékvezető: Király K.
Asszisztensek: Huszár B., Kovács Z.
Ferencváros Tuzsér
99 Zarzycki 1 Nagy Z.
8 Lazic 21 Baka
26 Dragóner 3 Mező
17 Mátyus 4 Dancs B.
50 Vasas 20 Ur
20 Brettschneider 12 Milka
6 Lipcsei 6 Sikorszki
87 Fitos 16 Göncz
2 Zsivoczky 7 Iván
88 Kulcsár 18 Simon G.
7 Ndjodo 9 Fekete
Gólszerző(k): Ndjodo (14.), Dragóner (82.)
Csere: Brettschneider helyett Deme (60.), Kulcsár helyett Nagy S. (74.), Zsivoczky helyett Horváth P. (90.), ill. Göncz helyett Minyin (67.), Iván helyett Gergely (80.)
Sárga lap: Milka (17.), Simon G. (33.), Ur (69.), Dancs (83.)

A játéknap előtt a fővárosiak mindössze a tabella 7. helyén álltak, hét ponttal lemaradva az éllovas Kecskeméttől és az ugyancsak 22 ponttal álló Szolnok mögött.

Hazai környezetben a Szolnoktól szenvedtek vereséget a ferencvárosiak ebben a szezonban, emellett csak döntetlenre voltak képesek a Vecsés és a Makó ellen.

Az üllői útra érkező Tuzsér sem lehetett büszke eddig teljesítményére, tíz mérkőzésén három győzelmet gyűjtött be, és ezzel csak a 13. helyet foglalta el az NB II Keleti csoortjában.

A találkozót agilisabban kezdték a zöld-fehérek, és próbálkozásaikat hamar siker koronázta. A mérkőzés 14. percében Ndjodo talált a hálóba Brettschneider centerezése után.

A gól után sem álltak be védekezni a zöld sasok, hanem megpróbálták növelni az előnyüket. Zsivoczky és Brettschneider is rendkívül veszélyes volt a tuzséri kapura, lövéseik nem sokkal tévesztettek célt.

A félidő után sem sokat változott a játék képe: mindkét csapat ott folytatta a játékot, ahol azt az első 45 perc után abbahagyta. A Fradi a Tuszér fölé kerekedett, ám meddő mezőnyfölény jellemezte a zöld-fehérek játékát.

A Tuzsér a hazai kaputól látótávolságba sem került, ötletük sem volt a támadóknak, hogyan tudnák feltörni a ferencvárosi pajzsot. Mutatott teljesítményük alapján érthető, miért állnak a tabella alsó régiójában.

A hátralévő időben már csak az volt a kérdés, hány góllal diadalmaskodik a zöld-fehér együttes. A mindent eldöntő találat Dragóner nevéhez fűzödik, aki fejjel vette be Nagy Zoltán kapuját.

Összességében elmondható, a hazaiak főleg Lipcsei szögletei és szabadrúgásai után kerültek helyzetbe, amelyek után Dragóner és Mátyus rendre elfejelte a labdát, a 82. percben pedig gól született egy ilyen játékhelyzetből.

Ezzel a diadallal a ferencvárosiak 17 pontjukkal felzárkóztak a közvetlen élmezőny mögé, míg a tuzséri együttest továbbra is fenyegeti a kiesés réme.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik