Közokirat-hamisítás miatt fegyelmi vizsgálat vár a Ferencvárosra

Vágólapra másolva!
2007.07.26. 16:52
Címkék
A másodosztályban csak azok a klubok indulhatnak, melyek nyilatkoznak arról, hogy nem állnak perben a szövetséggel – jelentette be Helmeczy László, az MLSZ jogi alelnöke a szövetség csütörtöki elnökségi ülésén, eszerint a Ferencváros fegyelmi vizsgálatra számíthat. Petró László, az FTC jogásza szerint ez a rendelkezés jogellenes, azt senkinek sem lehet megtiltani, hogy a vitás kérdéseket peres úton rendezze - adta hírül az MTI.
Kisteleki István és az MLSZ döntött, a fegyelmi bizottságnak passzolta tovább az FTC-ügyet
Kisteleki István és az MLSZ döntött, a fegyelmi bizottságnak passzolta tovább az FTC-ügyet
Kisteleki István és az MLSZ döntött, a fegyelmi bizottságnak passzolta tovább az FTC-ügyet
Kisteleki István és az MLSZ döntött, a fegyelmi bizottságnak passzolta tovább az FTC-ügyet

A szövetség jogi alelnöke, Helmeczy László bejelentette, a továbbiakban a fegyelmi bizottság foglalkozik az FTC-üggyel. A versenyszabályzat szerint a másodosztályban csak azok a klubok indulhatnak, melyek nyilatkoznak arról, hogy nem állnak perben az MLSZ-szel.

Helmeczy bemutatta azokat az iratokat, melyekből kiderült, hogy a ferencvárosiak június 20-án elküldték ezt a nyilatkozatot, ugyanakkor május 2-án a bírósághoz keresetet nyújtottak be, melyben az MLSZ alapszabályának több pontját is megtámadják. A bíróság november 6-án tárgyalja a zöld-fehérek beadványát.

Ferencváros: a nyilatkozat helytálló volt, készek a további egyeztetésre

"Az FTC Zrt. azért fordult bírósághoz, mert álláspontja szerint az MLSZ legutóbbi alapszabály-módosítása, miszerint az MLSZ tagjai nem fordulhatnak bírósághoz - jogszabálysértő. A perindítás joghatálya a kereset másik féllel történt közlésével áll be. Tudomásunk szerint az NB II-es nevezéssel kapcsolatos nyilatkozat aláírásakor az MLSZ még nem kapta meg a keresetünket. Ezért a nyilatkozat helytálló volt".
A közlemény egyúttal leszögezi, hogy "az FTC vezetése tekintettel a klub hagyományaira és a másodosztályban is mellette kitartókra kész egyeztetni az MLSZ illetékeseivel".
"Jogi oldalról nézve a ferencvárosiak közokirat-hamisítást követtek el, hiszen beadtak egy nyilatkozatot, cégszerűen aláírva, amely nem fedi a valóságot" - mondta Helmeczy.

Petró László, a Ferencváros jogásza visszavonta az MTI-nek korábban adott nyilatkozatát és egyelőre nem kíván reagálni az MLSZ elnökségi ülése után elhangzottakra.

Az MLSZ engedélyezte, hogy a Budapest Honvéd lebontsa a Bozsik Stadionban a nézőket a pályától elválasztó kerítést. Erre George F. Hemingway kért engedélyt, az amerikai klubtulajdonos garanciát vállalt arra, hogy a drukkerek kultúráltan fogják biztatni kedvenceiket. A kerítés egyedül a hazai ultrák, és a vendégszektor előtt marad meg.

Az elnökségi ülésen továbbá az is elhangzott, hogy várhatóan a jövő hét végére lesz névadó szponzora az NB I-nek. Az eddigi főtámogató, a Borsodi, vagy pedig a Soproni Ászok lesz a befutó.

Az eredetileg Élcsapatok Kupájának elnevezett sorozat Ligakupa néven fut majd, a közvetítési jog pedig három plusz három évre a Sport Televízióé.

A testület elfogadta Szekeres Tamás technikai igazgató és Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató kinevezését.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik