Megvan az új pápai edző: Kiprich ismét Bíró Péter alkalmazásába áll

Vágólapra másolva!
2007.04.16. 17:22
Címkék
Nagyon gyorsan megtalálta Zoran Kuntics utódját Bíró Péter, a Lombard FC Pápa labdarúgócsapatának tulajdonosa: az új vezetőedző Kiprich József lett, aki 1999 és 2001 Tatabányán már dolgozott régi-új főnökének. Kiprich József legutóbb 2004 júliusa és szeptembere között volt élvonalbeli edző: akkor a Diósgyőrnél irányította az együttest.
Kiprich Józsefnek (jobbra) kell befejeznie Pápán, amit Kuntics elkezdett
M. Németh Péter ? archív
Kiprich Józsefnek (jobbra) kell befejeznie Pápán, amit Kuntics elkezdett
Kiprich Józsefnek (jobbra) kell befejeznie Pápán, amit Kuntics elkezdett
M. Németh Péter ? archív
Kiprich Józsefnek (jobbra) kell befejeznie Pápán, amit Kuntics elkezdett

KIPRICH JÓZSEF…

…216 mérkőzésen 87 gólt szerzett a magyar élvonalban;
…70 mérkőzésen 28 gólt szerzett a válogatottban
A 44. évében járó Kiprich József neve fogalom a magyar labdarúgásban, de hírnevét elsősorban futballistaként szerezte, edzőként még nem ért el kiugró sikert.

Kiprich 1975-ben a Tatabányai Bányász együttesében kezdte játékos-pályafutását. A Komárom-Esztergom megyei „fővárosban” 1989-ig szerepelt, és innen került be a válogatottba.

A 80-as években a Kiprich, Plotár, Vincze csatársor a hazai élvonal egyik legrettegettebb triója volt, nem véletlen, hogy a „Kipu” becenevű játékost 1989-ben szerződtette a Feyenoord.

Itt is hatalmas sztár volt, ontotta a gólokat, 1993-ban bajnok, 1991-ben, 1992-ben, 1994-ben és 1995-ben kupagyőztes volt. A holland városban még ma is félistenként tisztelik, sőt a napi kapcsolat ma is tart, hiszen Kiprich fiatal magyar tehetségek felkutatásában segít a Feyenoordnak.

A 70-szeres válogatott, egyszeres magyar gólkirály 1995-97 között az Apoel Nicosia, 1997-98 között a holland Den Bosch játékosa volt, majd 1998-ban hazatért az akkor alacsonyabb osztályú Tatabányában, majd a következő évben már az élvonalban fejezte be pályafutását. Ekkor Bíró Péter volt az együttes tulajdonosa.

Bíró 1999 nyarán kinevezte Kiprichet szakmai igazgatónak, és a kiváló csatár 2001 márciusáig ebben a minőségében dolgozott.

Azóta volt a Vasas másodedzője, a Kecskeméti FC, a szatmárnémeti Olimpia Satu Mare, a Győr és a Diósgyőr trénere, és 2005-től áll ismét közvetlen kapcsolatban a Feyenoorddal mint a klub utánpótlásának egyik magyarországi megfigyelője.

Az Újpest–Feneyoord együttműködés éveiben a Megyeri úti korosztályos csapatoknál is dolgozott edzőként.

Legutóbb a megyei bajnokságban szereplő Bicske szakmai munkáját vezette.

Kiprich József új szerződése határozatlan időre szól Pápán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik