Kedden kezdődik a Magyar Kupa negyeddöntője

S. N.S. N.
Vágólapra másolva!
2024.04.02. 07:45
Gera Dániel (pirosban) és Alekszandr Pesics októberben bajnokin már találkozott egymással (Fotó: Árvai Károly)
Kedden, szerdán, illetve csütörtökön is Magyar Kupa-találkozókat rendeznek, a cél az elődöntőbe jutás: két NB I-es párharc mellett még két NB II-es klub is versenyben van.

Megfeleződik a mezőny a Magyar Kupában, a héten a legjobb négy közé jutásért játszik hat első és két másodosztályú csapat. A sorozat favoritja a Ferencváros, s a zöld-fehérekre nehéznek ígérkező idegenbeli túra vár,; a Kisvárda megmentené a szezonját; a Paks revansot venne a tavalyi kiesésért; a Nyíregyháza nem szalasztaná el a klubtörténelmi lehetőségét. Kedden játsszák a negyeddöntő első párharcát, a Kisvárda fogadja az MTK Budapest csapatát. A két csapat 2023–2024-es párharca kiegyenlített: az augusztusi döntetlen után novemberben hazai pályán 3–1-re győzött a Kisvárda, jó két hete viszont az MTK visszavágott és 2–1-re legyőzte a Hidegkuti Nándor Stadionban a kieső helyen lévő együttest, Feczkó Tamás vezetőedző szerint azonban a kupagyőzelem gyógyír lenne a bajnokságban kapott sebekre.

Szerda délután az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga második helyezettje csap össze: a Vasashoz látogat a Paks. Mindkét együttes bajnoki címről szőtt álmai szertefoszlani látszanak, azonban a kupában még nyílt a küzdelem a trófeáért. Ellentétes előjelekkel várják a csapatok a találkozót, a Vasas október óta nem szenvedett vereséget – bár éppen a kupa nyolcaddöntőjében majdnem elbotlott a vármegyei első osztályú Mezőőrs ellen –, míg a Paks egy hónapja nem tudott győzni. Ennek ellenére a párharc esélyese a fogadóirodák szerint a tolnai együttes, amelyet tavaly éppen a Vasas ejtett ki a kupából – szintén a negyeddöntőben.

A legjobban várt párharcot Miskolcon játsszák: a DVTK a Ferencvárost fogadja szerda este. A diósgyőri együttes a legutóbbi négy hazai mérkőzésen veretlen, stabil játékkal a NB I középmezőnyébe verekedte magát (mondjuk, épp a hétvégi bajnoki fordulóban 5–1-re kapott ki a ZTE FC-től), a kupamenetelés pedig a jutalomjáték. Ezzel szemben a Ferencvárosnak kötelező a továbbjutás, 2022 után ismét dupláznának az Üllői úton.

Csütörtökre marad az utolsó párharc, amelyben az NB II-es Nyíregyháza a Kecskeméti TE ellen vívhatja ki a legjobb négy közé jutást. A hazaiak az elmúlt hétvégén újra győztek, ezzel hárommeccses nyeretlenségi sorozatot szakítottak meg, így továbbra is magabiztosan vezetik a másodosztályú tabellát. A KTE legutóbb az MTK ellen az utolsó percekben mentett pontot, de idegenben az utolsó öt tétmeccséből csak egyet nyert meg, azt éppen a kupában.

MOL MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Kedd
20.00: Kisvárda–MTK Budapest (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Szerda
17.15: Vasas (NB II)–Paks (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
20.00: Diósgyőr–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
Csütörtök
20.45: Nyíregyháza (NB II)–Kecskemét (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik