Kecskemét: Fantasztikus, hogy visszatérhetek az NB I-be – Derekas

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2024.01.17. 10:56
null
Derekas Zoltán jó játékkal igyekszik meghálálni a kecskemétiek bizalmát (Fotó: KTE)
Derekas Zoltán, a KTE legújabb szerzeménye tíz hónapot hagyott ki súlyos sérülés miatt, felbontotta szerződését az NB II-es Haladással, majd néhány hét múlva, sikeres próbajátékot követően aláírt a kecskemétiekhez.

Ez ám a fordulat! Derekas Zoltán 2023. március 5-én az NB II-es Haladás játékosaként keresztszalag-szakadást szenvedett, egy hónappal később megműtötték – a sérülés előtt nagyon jól ment neki a játék. A középpályásnak tíz hónapot kellett kihagynia, decemberben pedig úgy döntött, közös megegyezéssel felbontja szerződését Szombathelyen. Nem kellett sokat várnia a korábban a Mezőkövesd színeiben öt NB I-es meccsen pályára lépő 25 éves labdarúgónak, az év végén a KTE próbajátékra hívta, és megfelelt.

„Fantasztikus, hogy visszatérhetek az NB I-be!   – mondta lapunknak Derekas Zoltán. - Amikor 2022-ben Szombathelyre szerződtem, az volt a célom, hogy előbb-utóbb ismét az első osztályban futballozzak. A sérülésem előtt olyan teljesítményt nyújtottam, amellyel elősegíthettem volna a nyári klubváltásomat, ám az élet keresztülhúzta a számításaimat. A kényszerpihenő miatt egy órát szomorkodtam, aztán mindent annak rendeltem alá, hogy még erősebben térjek vissza. A kecskeméti lehetőség korábban érkezett, mint amire számítottam, sokat gondolkodtam, mi a megfelelő döntés. Tizenkilencre lapot húztam, a jogi lehetőségekkel élve felbontottam a szerződésemet a Haladással. Úgy látszik, bejött a megérzésem.”

Az FTC-nevelésű középpályást nem mindennapi helyzetben érte a kecskeméti lehetőség híre.

„December végén a családommal nyaraltam, tizenegy óra volt az időeltolódás. Egyik reggel arra ébredtem, tizenöt nem fogadott hívásom és harminc üzenetem érkezett a menedzseremtől Miután a megkeresés híre eljutott hozzám, a vakáció nekem véget ért, repülőre ültem, hogy edzésre jelentkezzek Kecskeméten. Kerekes Barna másodedző az FTC utánpótlásában volt az edzőm, Szabó István vezetőedző pedig, fél füllel hallottam, két éve szeretett volna átigazolni, amikor még másodosztályú volt a KTE – ismert tehát a szakmai stáb. A másfél hetes próbajátékon sikerült meggyőznöm a kecskemétieket, hogy a segítségükre lehetek, aminek rendkívül örülök. A sérülés megtanított, legyek türelmes magammal. Időre van szükségem, míg felveszem a ritmust, de jó állapotban vagyok, ezt a tesztek is mutatják. Túl vagyok az első edzőmeccsen, tíz hónap után játszottam újra. Jól éreztem magam a pályán, átfutott az agyamon, hogy a műtét után nem tudtam lábra állni, most pedig újra futballozhatok. Remélem, a tavaszi szezonban segítségére leszek a csapatnak, és idővel beverekszem magam a kezdő tizenegybe.”    

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik