FTC: Baráth Péter a lengyel bajnoknál folytatja – hivatalos

Vágólapra másolva!
2024.01.19. 19:34
Baráth Pétert látványos videóval mutatta be a Raków.
Címkék
A lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság címvédője, a Raków Czestochowa a hivatalos honlapján bejelentette, hogy egy évre kölcsönbe szerződtette Baráth Pétert, a Ferencváros játékosát.

 

A Nemzeti Sport már korábban megírta, hogy a Ferencváros tárgyalásokat folytat Baráth Péter kölcsönadásáról, és hogy a 2023-as lengyel bajnok Raków szerződtetheti a 21 éves labdarúgót.

A fradi.hu adta hírül, hogy Baráth Péter nem utazott el a Ferencváros spanyolországi edzőtáborába, mert a klub tárgyal a kölcsönadásáról. Mint ismert, a válogatott középpályás egy éve került Debrecenből a Ferencvároshoz, előbb kölcsönben, majd nyáron ki is vásárolta őt az FTC a debreceni szerződéséből. Ebben az idényben azonban kilenc tétmérkőzésen csak 285 percet játszott, így nem volt meglepő a kölcsönadás.

Lengyelországi forrásaink szerint a Rakównak mindenképp szüksége volt egy belső középpályásra, ugyanis a görög Janisz Papanikolau és a spanyol Ivi López sem bevethető a poszton. Ezért is került szóba, hogy Baráthot kölcsönveszik a Ferencvárostól.

A lengyel klub pénteken 19.21-kor jelentette be a kontraktust, utalva rá, hogy a Raków 1921-ben alakult meg. Ezzel egy időben az FTC is hírt adott az üzletről.

 A szerződés egy évre szól, de annak lejártakor a Rakównak lehetősége lesz, hogy véglegesen megvásárolja Baráthot.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Kenan Kodro (bosnyák-spanyol, Fehérvár FC), Habib Maiga (elefántcsontparti, Metz – Franciaország), Edgar Szevikjan (örmény, Nyizsnyij Novgorod – Oroszország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Stjepan Loncar (bosnyák, Asztana – Kazahsztán) 
Kiszemeltek:
Távozók: Vogyicska Balázs (soroksári kölcsön után ZTE FC) 
Kölcsönbe távozók: Baráth Péter (Raków Czestochowa – Lengyelország)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Anderson Esiti (nigériai),  Owusu Kwabena (ghánai), Samy Mmaee (belga-marokkói, Panathinaikosz – Görögország), Tokmac Nguen (norvég)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik