Sportrádió: Meglepetést is szerezhetünk – Sallói István

Vágólapra másolva!
2023.07.12. 07:13
null
Sallói István a Magyar Kupa-trófeával (Fotó: Árvai Károly)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában a labdarúgó NB I-ben szereplő, Magyar Kupa-győztes Zalaegerszegi TE sportigazgatója, Sallói István volt Szegő Tibor vendége. A szakember többek között a közelgő, NK Osijek elleni Európa-konferencialiga-selejtezőről is nyilatkozott.

 

„Végh Gábor tulajdonos mindenki közül a legambiciózusabb a klubban, ő távlati célként jelölte meg, hogy a ZTE újra a nemzetközi porondon szerepeljen. Annak idején, amikor a Manchester United ellen játszott a ZTE, akkor a Népstadionban nézte végig a meccset, és kiutazott a csapattal Angliába. Erős szimpátia alakult ki, előbb szponzorként, majd tulajdonosként belépett a Zalaegerszegbe. Végig ezt a célt szajkózta. Az ember először a kisebb célokra fókuszál, mint például a bennmaradás vagy a fiatalok beépítése, de azért ez a nagy cél mindig ott lebegett mindenki szeme előtt. Zalaegerszeg szintű klub a Magyar Kupában tud »durrantani« a legnagyobbat, mert a bajnokságban pénzügyileg nagyon nehéz felvenni a versenyt a Ferencvárossal vagy korábban a Fehérvárral. A Magyar Kupa a kis csapatoknak is kínál ilyen lehetőséget – ez a cél bekövetkezett, és erre mindenki nagyon büszke Zalaegerszegen” – fogalmazott Sallói István.

A szakember a közelgő,NK Osijek elleni Ekl-selejtezőről is nyilatkozott: „A tulajdonossal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy az Európa-konferencialiga-mérkőzésig nem engedünk el senkit, mert nagyon nagy dolognak tartanánk, ha az Eszéken sikerülne túljutni. Ő a horvát bajnokság harmadik helyezettje, topcsapat, költségvetésben jobb lehetőségei vannak, de most van egy olyan érzésünk, hogy meglepetést is szerezhetünk. Egyikünk sem örül a másiknak, nagyon jól ismerjük egymást, kiváló a viszony közöttünk. Mindketten egymásnak drukkoltunk volna, ha nem egymást kapjuk, ám így valamelyikünknek búcsúznia kell. Mindig nehéz barát ellen játszani, jobb picit utálni az ellenfelet, az jobban felpaprikázza az embert, meg a nézőket is.”

Sallói István mások mellett a ZTE felkészülési meccseiről, a fiatalok beépítéséről, a csapat átigazolási elképzeléseiről és a következő idénybeli NB I-es céljaikról is beszélt – a teljes felvétel IDE kattintva meghallgatható.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
Július 27.:
NK Osijek–Zalaegerszegi TE
Augusztus 3.: Zalaegerszegi TE–NK Osijek

A ZTE FC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
június 27.–július 3., Zrece (Szlovénia)
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Június 29.: ZTE FC–Bohemians 1905 (cseh I.) 0–1
Július 1.: ZTE FC–Dinamo Bucuresti (román II.) 1–0 (Milovanovics)

Július 6.: Gyirmót FC Győr (NB II)–ZTE FC 1–2 (Szendrei, Klausz)
Július 15.: ZTE FC–Union Berlin (német I.)
Július 16.: ZTE FC–NK Nafta (szlovén II.)
Július 20.: ZTE FC–Al-Ittifak (szaúdi I.)


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A ZALAEGERSZEGI TE FC-NÉL
Érkezők: Sajbán Máté (Paksi FC), Senkó Zsombor (Diósgyőri VTK), Soltész István (Budafoki MTE)
Kölcsönbe érkezők: Mim Gergely (Puskás Akadémia – ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérhet:
Boros Zsombor (NK Nafta – Szlovénia), Gergely Botond (román-magyar, NK Nafta – Szlovénia), Kiss Ágoston (NK Nafta – Szlovénia), Papp László (NK Nafta – Szlovénia), Török Kevin (Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: –
Távozók: Demjén Patrik (MTK Budapest), Eros Grezda (albán, FK Partizani – Albánia, szabadon igazolhatóként), Kálnoki-Kis Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Daniel Milovanovikj (északmacedón, GFK Tikves 1930 – Észak-Macedónia)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik