Videó: 35 méteres gólt lőtt a Honvéd csatárnak beállított U-válogatott kapusa

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 10:43
null
Tompa Ákos (fehérben) hatalmas gólt lőtt a Pécsi MFC ellen (Fotó: Honvéd)
Rendhagyó eseménysor játszódott le a Budapest Honvéd-MFA–PMFC U16-os B-csoportos labdarúgó-bajnoki mérkőzésen. A hazaiak U16-os válogatott kapusa, Tompa Ákos a 90. percben csatárként szállt be a kispadról, három perccel később körülbelül 35 méteres góllal ő állította be a 3–1-es végeredményt, győzött a Honvéd.

A Honvéd U15-ös csapata olaszországi tornán szerepel, így a megszokottnál szűkebb keret állt rendelkezésére. A 16 éves Tompa Ákos a honvedfc.hu-nak elmondta, sejtette, hogy beállíthatják mezőnyjátékosnak: „Szóltak, hogy ne csak kék kapusmezt, hanem fehéret is vigyek magammal a kispadra, de úgy gondoltam erre, hogy csak vészhelyzet esetére van nálam. Nem így lett, de nem bánom! Abból a szempontból nem volt szokatlan a szerep, hogy korábban Orosházán sokat játszottam mezőnyben, így szereztem egy kis tapasztalatot. De remélem, hogy a kapuban számítanak rám a jövőben, mert ott azért jóval otthonosabban érzem magamat és szerintem hasznosabb is vagyok.”

A Pécs ellen a rendes játékidő végeztével cserélték be, a fiatal elmondta, hogy akkor már a 2–1-es eredmény megóvása volt a cél. A Honvéd által közzétett felvételen az látható, hogy Tompa előreívelt labdát ért utol, felmérte, hogy az ellenfél kapusa kijött a tizenhatoson kívülre, és körülbelül 35 méterről átívelte felette a labdát. Mutatjuk!



„Részben most is kapusként gondolkodtam, amikor átvettem a labdát, érzékeltem, hogy kint áll az ellenfél kapusa. Felmértem a helyzetet, innen már »csak« a hálóba kellett ívelnem a labdát. Figyeltem az ellenfelet, de ösztönös megoldás volt. A meccs előtt sokat viccelődtünk a többiekkel, milyen különleges lenne beállni és gólt szerezni. Felejthetetlen pillanat volt nekem és szerintem a csapatnak is, hogy ez a most így sikerült!”
– fogalmazott a játékos.

A Honvéd ezzel a győzelemmel bebiztosította, hogy a következő idényben a Kiemelt csoportban indulhasson. Tompa Ákos már az U16-os válogatottban három felkészülési mérkőzésen lépett pályára most tavasszal, a jelenleg is zajló idényben 15 mérkőzésen segítette a Honvéd csapatait.

„Télen már a felnőttcsapattal is készülhettem, ami nagy élmény volt és bár tavasszal nem mindig én állhattam a kapuban, a válogatottban összeszedett játékperceim ezt bőven kompenzálják – így Tompa. – Házon belül is erős a verseny, azonban szeretnék állandó kezdője lenni az akadémiai csapatoknak, minél inkább meghatározó játékos lenni a Honvédban és a nemzeti csapatban is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik