Újpest: szerb válogatott kapus szerződött a lila-fehérekhez – hivatalos

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 11:37
null
Djordje Nikolics a Megyeri útra igazolt (Fotó: Újpest FC)
Péntek reggel jelentette be a 25 éves Djordje Nikolics szerződtetését a magyar labdarúgó-élvonalban szereplő Újpest FC. Az egyszeres szerb válogatott kapus szerződése a nyáron járt le a svájci FC Baselnél, így szabadon igazolhatóként szerződött a lila-fehérekhez.

 

Djordje Nikolics Belgrádban született, és ott is kezdett el futballozni, majd 19 évesen igazolt a svájci első osztályban szereplő FCBaselhez. Az első években kölcsönben más svájci csapatokban szerepelt (Schaffhausen, Thun, Aarau), de a 2019–2020-as idénytől kezdve második számú kapusként számoltak velea Baselnél. Az elmúlt években a svájci Super League és a Svájci Kupa mellett a nemzetközi porondon is megmutathatta magát, az előző idényben azonban kevés lehetőséget kapott.

Végigjárta a szerb korosztályos válogatottakat, majd a Jamaica elleni felkészülési mérkőzésen hazája felnőtt nemzeti csapatában is bemutatkozhatott.

Nagyon örülök annak a lehetőségnek, hogy csatlakozhattam az Újpest csapatához. Alig várom már, hogy először pályára léphessek. Hat évet töltöttem a svájci bajnokságban, most úgy érzem, hogy itt volt az ideje a váltásnak. Egy ambiciózus, igazi történelemmel bíró klubhoz jöttem, és bízom benne, hogy együtt komoly célokért tudunk küzdeni. A bajnokság kapcsán sokat hallottam arról, hogy mennyire jó az infrastruktúra és arról is, hogy a ligában játszó csapatok egyre magasabb színvonalat képviselnek. Tudom azt is, hogy ennél és a többi klubnál is sok szerb játékos szerepel és szívesen játszanak itt. Jókat hallottam az egész környezetről, így boldog vagyok, hogy itt lehetek” – mondta Nikolics az Újpest FC honlapjának szerződése aláírását követően.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Giuseppe Borello (olasz, Crotone – Olaszország, szabadon igazolhatóként),Dzenan Burekovic (bosnyák, szabadon igazolhatóként, legutóbb Göztepe SK – Törökország), Csoboth Kevin (Mol Fehérvár FC),Jack Lahne (svéd, Amiens SC – Franciaország, legutóbb kölcsönben Botev Plovdiv – Bulgária), Matija Ljujics (szerb, Hapoel Haifa – Izrael),Djordje Nikolics (szerb, FC Basel – Svájc, szabadon igazolhatóként), Vincent Onovo (nigériai, Randers FC – Dánia, kölcsön után végleg), Szabó Bálint (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönbe érkezők: Fernand Gouré (elefántcsontparti, KVC Westerlo – Belgium)
Kölcsönből visszatérnek: Mucsányi Márk (Szentlőrinc), Junior Tallo (elefántcsontparti, Samsunspor – Törökország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:

Távozók: Giorgi Beridze (grúz, Ankaragücü – Törökország, szabadon igazolhatóként), Filipovics Marko (BVSC-kölcsön után Szentlőrinc), Kádár Tamás (Paksi FC, szabadon igazolhatóként),Jorgosz Kutrumbisz (görög, Bandirmaspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Mory Kone (elefántcsontparti, Tuzlaspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Nikola Mitrovics (szerb, Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Szakály Péter (szabadon igazolható), Fernando Viana (brazil, Criciúma EC – Brazília, szabadon igazolhatóként), Abdoulaye Yahaya (kameruni, Tuzlaspor – Törökország, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Kálnoki-Kis Zsombor
(Kazincbarcika), Kovács Dominik (Kazincbarcika), Máté Zsolt (ismét Tiszakécske)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Budu Zivzivadze (grúz, Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik