FTC: Leírhatatlan érzés volt – Franck Boli

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.07.30. 10:32
null
Fotó: Árvai Károly
A Slovan elleni BL-selejtezős párharc visszavágóján ragyogóan futballozó Franck Boli lapunknak beszélt az öltözői hangulatról, valamint arról is, mit érzett a gólja utáni pillanatban.

 

– Sztanyiszlav Csercseszov tényleg megmondta előre, hogy gólt lő?
– Ráadásul nem először – válaszolta lapunknak Franck Boli, a Ferencváros 28 éves elefántcsontparti csatára, aki szerdán a Slovan elleni Bajnokok Ligája-selejtező pozsonyi visszavágóján a 20. percben megszerezte a meccs első gólját. Az FTC 4–1-re győzött, és 5–3-as összesítéssel továbbjutott a harmadik fordulóba, amelyben az azeri Qarabaggal csap össze. – Másodszor jött oda így hozzám, és megint bejött a megérzése. Előzőleg a Magyar Kupa-döntő előtt hívott félre, és mondta, ne aggódjak, a kapuba találok. Ezúttal még a Pozsonyba indulás előtt, a Népligetben biztosított róla négyszemközt, hogy nyugi, jön a gól.

– A Slovan ellen nemcsak gólt lőtt, lecseréléséig veszélyesen futballozott, bejöttek a cselei, sakkban tartotta a szlovák védőket. Érezte, hogy jó napot fogott ki?
– Jó meccsem volt, próbáltam a legjobbamat nyújtani, mindent kiadni magamból. A párharc első mérkőzésén sajnos nem úgy alakultak az események, ahogyan szerettem, szerettük volna. Kimaradtak a lehetőségek, hátrányból kellett nekiveselkednünk a visszavágónak. Pozsonyban az egész csapat ragyogóan dolgozott, megérdemelten jutottunk tovább. A gólom az utóbbi időszak egyik legfontosabbja volt.

– Látszott a mozgásán, hogy amint Eldar Civichez került a labda, máris kereste a megfelelő pozíciót középen. Begyakorolták?
– Edzéseken is sokszor érkezik így elém a labda a bal oldalról. Eldarnak kitűnő bal lába van, a gól előtt is volt két jó beadása. Amint elhagyta a lábát a labda, arra figyeltem, hogy megelőzzem a védőimet és kiszámítsam, hová érkezhet a labda. Szerencsére nem hibáztam.

– Mit érzett a gól pillanatában?
– Az leírhatatlan. Lélektanilag fontos gól volt, hiszen úgy utaztunk Pozsonyba, hogy ha tovább akarunk jutni, mindenképpen gólt kell szereznünk. Lényeges volt, hogy minél hamarabb betaláljunk, mert ez megnyugtatta a csapatot.

– A második félidőben könnyen duplázhatott volna, az egyik nagy lehetősége után a földön maradt és látszott, nagyon bosszantja. Mi járt a fejében?
– Mérges voltam, mert végképp lezárhattuk volna a mérkőzést. Később aztán sikerült, de annál a helyzetnél azért is maradtam a földön, mert fájdalmat éreztem a lábamban. Szerencsére nincs nagy gond.

Franck Boli (jobbra) igyekszik megőrizni jó formáját a hétvégi bajnokira, no meg a jövő heti BL-csatára (FOTÓ: ÁRVAI KÁROLY)
Franck Boli (jobbra) igyekszik megőrizni jó formáját a hétvégi bajnokira, no meg a jövő heti BL-csatára (FOTÓ: ÁRVAI KÁROLY)

 

– Eddig mind a négy BL-selejtezőn pályára lépett, mindannyiszor kezdőként.
– Jólesik, hogy bízik bennem a szakmai stáb, de nem szoktam semmit túlértékelni. Az edzéseken becsülettel dolgozom, a meccsek időpontjára próbálok minél jobb állapotba kerülni, és ha Sztanyiszlav Csercseszov úgy látja, a kezdőcsapatban a helyem, örülök. Persze nem lesz ez így az egész idényben, hiszen többen vagyunk csatárok, de ha legközelebb csereként kell segítenem a csapatnak, azt is örömmel veszem.

– A pozsonyi győzelmet követően bejárta a világhálót egy felvétel, amely a lefújást követően az öltözőben készült. Jól hallottuk, hogy a „Ria, Ria, Hungária” rigmust is teli torokból kiabálták?
– Nagyon felszabadultunk, mindannyian átéreztük, a Slovan elleni összecsapás egész Magyarországnak fontos. Bárki bármit mond, mi, légiósok is tisztában voltunk a jelentőségével. Én is láttam a harminc évvel ezelőtti szörnyű pozsonyi felvételeket, a sikerünk így dupla örömöt szerzett. Boldoggá tettük a szurkolóinkat, mi pedig kiharcoltuk a továbbjutást és készülhetünk a BL-selejtező harmadik fordulójára.

– Ott az azeri Qarabag lesz az ellenfél, amely a lengyel Lech Poznant, majd a svájci FC Zürichet búcsúztatta a selejtezőben. A Slovan elleninél könnyebb vagy nehezebb párharcra számít?
– A Bajnokok Ligájában nincsenek könnyű mérkőzések, a Qarabagról egyelőre kevesebbet tudok, de annyit mindenképpen, hogy korábban hozzánk hasonlóan megjárta a BL csoportkörét, szóval rossz csapat nem lehet. Megfelelően felkészülünk az azeriekből, szerdán idegenben kezdjük a párharcot, a szakmai stábtól addigra minden lényeges információt megkapunk. Ám most még a vasárnapi, Puskás Akadémia elleni NB I-es nyitányra figyelünk, hiszen a bajnokság is rendkívül fontos a Fradinak.

BAJNOKOK LIGÁJA 2022–2023
SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ
ELSŐ MÉRKŐZÉS (augusztus 3.)

20.00:Qarabag (azeri)–Ferencváros
VISSZAVÁGÓ (augusztus 9.)
20.00:Ferencváros–Qarabag (azeri)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik