Haladás: előbb még meccsel az NB II-ben, utána jöhet az új edző

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2018.09.25. 08:02
Ahogy azt a Nemzeti Sport már a múlt héten, Michal Hipp távozásakor jelezte, Horváth Ferenc az egyik jelölt a Haladás labdarúgócsapatánál a vezetőedzői posztra, és immár ő az első számú kiszemelt, de még feladata van az NB II-es Balmazújvárosnál...
Horváth Ferenc jelenleg a Balmazújváros vezetőedzője (Fotó: balmazfoci.hu)
Horváth Ferenc jelenleg a Balmazújváros vezetőedzője (Fotó: balmazfoci.hu)
Horváth Ferenc jelenleg a Balmazújváros vezetőedzője (Fotó: balmazfoci.hu)
Horváth Ferenc jelenleg a Balmazújváros vezetőedzője (Fotó: balmazfoci.hu)
Horváth Ferenc jelenleg a Balmazújváros vezetőedzője (Fotó: balmazfoci.hu)

 

Ki lesz a Haladás vezetőedzője? Mint arról az elmúlt napokban többször írtunk, a vasi klub vezetői folyamatosan keresik a múlt héten távozó szlovák Michal Hipp utódját. Beszámoltunk róla, hogy a korábban Diósgyőrben dolgozó Bódog Tamás, a Debrecennel kétszer is bajnoki címet szerző Kondás Elemér, valamint az NB II-es Balmazújvárost irányító Horváth Ferenc neve is szóba került a klubnál.

PINTE ATTILA: BIZONYTALAN JÖVŐ
Tavaly ősz végén Michal Hipp segítőjeként érkezett Szombathelyre Pinte Attila. A korábbi szlovák válogatott labdarúgó azonban nemcsak szakmai téren támogatta a szakvezetőt, ha kellett, tolmácsként is segítségére volt a magyarul egyébként értő, ám beszélni nem tudó szakembernek. Michal Hipp menesztése után a vezetőség úgy döntött, továbbra is igényt tart a pályaedző munkájára – az új vezetőedző kinevezéséig. Pinte Attila maradhat a stáb tagja, ha Michal Hipp utódja számít rá. A Ferencváros korábbi légiósa kedden érkezik vissza a Haladáshoz, és tisztában van vele, hogy sorsa az új szakvezető kezében van.

A döntéshez idő kell, a szakemberekkel egyeztettek a szombathelyiek, s nyilván az is szóba került, ki mennyibe kerül, és a klub kinek milyen ajánlatot tesz vagy tett. Lapunk úgy értesült, hogy a jelenleg szabad, vagyis állás nélküli két szakemberrel szemben a Balmazújvárosban dolgozó Horváth Ferenc lehet a befutó.

„Nincs még új edzőnk – nyomatékosította hétfő délután Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője –, és a következő napokban szinte biztos, hogy nem is lesz. Szeretnénk mihamarabb lezárni a kérdést, nekünk is az a célunk, hogy az új edző minél előbb munkába álljon. Mihelyst aláírtuk a szerződést, azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt.”

A Balmazújváros vasárnap kiesett a Magyar Kupából, miután 2–0-ra kikapott Szegeden a SZEOL SC vendégeként. Horváth Ferenc csapata szerdán a BSS Monort fogadja az NB II 9. fordulójában, vagyis nagyon feszített a tempó mostanság a hajdúsági városban is. A Balmazújváros a tavasszal az utolsó pillanatban kiesett az első osztályból, a kerete átalakult, és új csapat épül a szakvezető keze alatt. Az eddigi nyolc NB II-es bajnokin kétszer győzött, kétszer alulmaradt, emellett négy döntetlen szerepel a neve mellett.

Horváth Ferencet aligha lepné meg a költözés, játékosként nyolc országban – Magyarországon kívül Belgiumban, Németországban, Izraelben, Spanyolországban, Portugáliában, Skóciában és Ausztriában – fordult meg, az NB I-ben a Videoton, az FTC, az Újpest, a DVTK, a Paks és a Pápa játékosa is volt, csak Fehérvárra háromszor szerződött. Edzőként is több klub alkalmazta már: Vecsésen kezdett, Szigetszentmiklóson folytatta, 2012 óta az NB I-ben irányította a Kecskemét, a Paks, a Győr, a Videoton, a Diósgyőr, valamint a Balmazújváros csapatát, és eddig az a tapasztalat, hogy mindenhol jól kezdett vele az együttes. Különleges stílusát kedvelik a futballisták, szeretnek vele dolgozni.

Szombathelyen találkozna ismerőssel is: első gólját a nemzeti együttesben 1998 tavaszán Bécsben szerezte, amikor Király Gábor bemutatkozott a válogatottban – most újra egy csapatba kerülhetnek. A kérdés az, hogy meg tud-e vele és klubjával egyezni a Haladás – és ha igen, mikor?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik