FTC: „Ha homokot kellene ennem, megtenném” – Batik a visszatérésről

Vágólapra másolva!
2017.02.09. 16:41
Legutóbb 2015 júniusában lépett pályára a Ferencváros labdarúgója, Batik Bence. A szegedi futballista több műtéten is átesett sérülése óta, azonban a spanyolországi edzőtáborban már ott volt a Fradi keretében, tervei szerint pedig a tavasszal visszatérne a pályára.

A még mindig csak 23 esztendős védő három térdműtéten esett át súlyos sérülése óta. Bár több mint másfél éve nem lépett pályára, bizakodóan tekint a jövőbe. Most decemberben és januárban érezte a legtöbb fejlődést, elmondása szerint elindult egy olyan irányba, ami során már ő is kezdi elhinni, hogy gyógyul a lába.

„Egyre több mindent be tudunk építeni az edzésbe, a futásokat már Spanyolországban elkezdtem – mondta Batik Bence a szegedma.hu-nak. – Vannak edzés előtt bizonyos gyakorlatok, azokat a többiekkel együtt csinálom. Szerdán a futóiskolát is velük csinálom, utána viszont egyéni edzésterv szerint készülök, még két-három hónapig biztosan. Most minden attól függ, hogy hogyan reagál az új dolgokra a térdem, ezt folyamatosan figyelni kell, ehhez kell alkalmazkodni: vagy visszavenni, vagy még többet csinálni. Minden a térdkalácsomtól függ, a második műtét során kifordították a térdkalácsomat, két csavart betettek, fúrták a sípcsontomat, tisztítottak. Bevastagodtak az inak is, három hónapig nem mozgattam a lábamat, ennek a regenerációjához hosszú idő kell. Ez kínkeserves időszak volt, de nagyon sokat erősödtem, ugyanakkor még nem mindig tudok úgy örülni a dolgoknak, ahogy azt tenném, ha futballoznék.”

„Annyi mindenen túlmentem már, a három műtét miatt mindig elment az izmom, újra kellett építeni. Persze, számít az idő, de nem elsődleges most már. Két fizioterapeutával dolgozom, az angol Peter Friarrel és Nagy Richárddal, nagyon jól kordában tartják ezt a dolgot. Minden utasítását betartom a stábnak, ha homokot kellene ennem, akkor homokot ennék, ami segíti a gyógyulásomat, azt megcsinálom. Biztosan nagyon jó érzés lesz visszatérni, nem tudom, hogy miket fog belőlem kiváltani” – tette hozzá Batik.

Sokan megkérdezték már tőle, hogy mikor láthatjuk ismét a pályán. Bár nem szeretne elsietni semmit, bízik benne, hogy a tavasszal – ha csak néhány meccs erejéig, de – újra játszhat.

„Azok a célok, amiket eddig kitűztem magam elé, mind bebuktak. Most is vannak álmaim, másképp nem is lehetne hozzáállni a dolgokhoz. Tavasszal szeretnék pár mérkőzést lejátszani, most vagyok abban a fázisban, hogy minden a térdkalácsomtól függ. A futásokra eddig jól reagál a térdem, vannak persze fájdalmak, de ez persze normális, lehet, csak évek múlva szűnik meg. Ezt már valószínűleg ki fogom bírni ennyi fájdalom után. Egy pici differencia van a két lábam közötti izomtömegben, van egy speciálisabb mérés, amikor ultrahanggal mérik meg az izomtömeg milliméterét, ezen fogok átesni vasárnap. Mikor visszajöttem, akkor ezt már elvégezték rajtam, így nagyon kíváncsi vagyok, hogy mennyit sikerült ebben a bő egy hónapban fejlődnie a combizmomnak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik