MTK: A világ bizony elszaladt mellettünk – Garami

Vágólapra másolva!
2015.10.11. 14:19
A rekordszámú, 796 NB I-es labdarúgó-mérkőzést maga mögött tudó mester, Garami József az új bajnokságban az MTK szakmai igazgatójaként dolgozik tovább. Ismét közvetlen kapcsolatba került az utánpótlás-neveléssel, amelyben a szakmai karrierjének kezdetén, közel két évtizeden át, sikeresen tevékenykedett.

„Tizennyolc évesen NB I-es játékos voltam, de sérülés sérülést követett, és tíz évvel később már vissza kellett vonulnom. Én – egyszerűen fogalmazva – nem fociztam ki magam. Kicsit talán annak a pótlására is, nagy lelkesedéssel vágtam bele az edzői munkába. Testnevelő tanárként amúgy is gyerekekkel foglalkoztam, és abba munkába épült bele szervesen a futball" – mondta Garami József az utanpotlassport.hu-nak adott interjújában.Garami József az utanpotlassport.hu-nak adott interjújában.

Három évtizednyi élvonalbeli edzősködés után Garami most visszatért az utánpótlás-neveléshez, hiszen mint az MTK szakmai igazgatójának, az első csapattal nincs tennivalója. A női futball is a hatáskörébe tartozik.

„Nagyon fontosnak tartom a női labdarúgást. Már tavaly is eljártam a meccseikre. De úgy látom, hogy a világ bizony elszaladt mellettünk. Szerintem a labdarúgóink létszámának a negyedét nőknek kellene alkotniuk. Sok szempontból fontos. Egyrészt maguk miatt, hogy egyenrangúak legyenek a sportági megítélésben, másrészt pedig azért, hogy anyaként ők is szívesen járjanak meccsekre a család férfitagjaival, illetve hogy támogassák lányukat, fiukat, ha futballozni akarnak."

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik