NB I: kiesett a Sport Tv, három meccs képernyőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.16. 17:10
null
(Fotó: Hegedüs Gábor)
Három mérkőzést közvetít a televízió a labdarúgó NB I 2015–2016-os szezonjának 1. fordulójából. Mind a három találkozó az M4-en lesz nyomon követhető, a Sport Tv nem közvetít.

A magyarlelato.com idézte először az MTVA közleményét, ami az Országos Sajtószolgálat honlapjára is felkerült:

„Az NB I 2015–2016-os szezonjának mérkőzéseit a hétvégén induló M4 Sporton láthatják a magyar futball szerelmesei. A legizgalmasabb mérkőzéseken kívül a heti összefoglaló műsort is a közmédia új sportcsatornáján követhetik figyelemmel. Az egy időben kezdődő mérkőzésekről a közmédia rádiós körkapcsolásban számol be.”

„Ennek értelmében a hétvégén rajtoló bajnokság első fordulójában szombat 18 órás kezdéssel az Újpest FC–Paksi FC, este 20.30-tól a Budapest Honvéd–Videoton, míg vasárnap 18 órától a Szombathelyi Haladás–Ferencváros mérkőzést közvetíti az M4 Sport.”

HÁTTÉR

Hetekig húzódott a megegyezés a labdarúgó NB I közvetítési jogait illetően, ezért a Magyar Labdarúgó-szövetség sem tudta nyilvánosságra hozni a 2015–2016-os szezon pontos menetrendjét.

Az MLSZ a 12 csapatos bajnokság közvetítéséről az MTVA-val egyezett meg, az eredeti megállapodás szerint fordulónként csak két meccs került volna képernyőre, mindegyik a szombaton induló M4-en, állítólag azzal a céllal, hogy így a „foteldrukkerek” is kimenjenek a stadionokba.

Az első forgatókönyv szerint az 1. fordulóból az M4 a 20.30-as Honvéd–Videoton, valamint a vasárnap 18 órakor kezdődő Békéscsaba–Debrecen mérkőzést tűzte volna képernyőre. A vasárnapi meccs előtt a szombati találkozók összefoglalóját adja le.

A helyzetet aztán bonyolította, hogy a Sport Televízió az MTVA-val együtt 2012-ben 3.54 milliárd forintért négy szezonra vásárolta meg a közvetítési jogokat, azaz a megállapodás még ebben a szezonban is érvényben van. A Sport Tv szerint legalábbis olyan szerződést kötöttek, amely alapján az MLSZ-nek minden nagyobb változtatás előtt egyeztetnie kellene velük, márpedig a 12 csapatos bajnokság ebbe a kategóriába tartozik.

LABDARÚGÓ NB I, 1. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Július 18., szombat
18.00 Újpest FC–Paksi FC (Tv: M4)
Szabó Zsolt
18.00 DVTK–Vasas Solymosi Péter
18.00 MTK–Puskás Akadémia Andó-Szabó Sándor
20.30 Bp. Honvéd–Videoton FC (Tv: M4)
Vad II István
Július 19., vasárnap
18.00 Békéscsaba–DVSC-Teva Pintér Csaba
18.00 Haladás–Ferencváros (Tv: M4)
Kassai Viktor
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik