Haladás: Illés 3-4 játékost igazolna, de ehhez több pénz kell

Vágólapra másolva!
2014.12.12. 16:13
Illés Béla, a Haladás labdarúgócsapatának sportigazgatója és kisebbségi tulajdonosa, valamint Szentes Lázár, az együttes vezetőedzője is nagy változásokat tervez a keretben, ám törekvéseiket keresztülhúzhatja, hogy egyelőre nincs elég pénz az erősítésekre. Eközben a klub védője, Devecseri Szilárd élete első NB I-es gólját ünnepelte.

„Úgy érzem, játékban meccsről-meccsre fejlődött a csapat, ám eredményességben ez nem mutatkozott meg – kezdte féléves értékelőjét a haladas.hu-nak Szentes Lázár vezetőedző. – Ennek legfőbb oka a kevés kidolgozott helyzet és a gólképtelenség volt. Noha az Újpest és az MTK ellen is kikaptunk, ezen a két meccsen játékban már jó teljesítményt nyújtottunk, a kék-fehér csapat ellen futballoztunk a legjobban. Ami a játékosokat illeti, olyan nem akadt, aki mind a hat bajnokin kiemelkedően játszott, szereplésünket meghatározták a formaingadozások. Tavasszal az egyéni formákat stabilizálni kell, és nem szabad ennyi gólt kapnunk, de a legnagyobb változtatásra az eredményességben lesz szükség. Sokkal több gólhelyzetet kell kialakítanunk. A téli átigazolási szezonban – ha rajtam múlik – jelentős változások lesznek a játékoskeretben. Minimális célunk a bennmaradás.”

Illés Béla, a Haladás sportigazgatója és egyben kisebbségi tulajdonosa úgy véli, legalább három-négy játékosra lenne szüksége a klubnak.

„Nem volt könnyű helyzetben Szentes Lázár, nem egy topcsapatot vett át, főleg fejben nem voltak rendben a játékosok. Az utolsó meccs kivételével nem jöttek az eredmények. Ennek ellenére akadtak olyan mérkőzések, amelyeken a csapat »jól nézett ki«. Szerencsére nem szakadtunk le az előttünk állóktól, bizakodó vagyok. Viszont meg kell erősítenünk a csapatot, három-négy, azonnal bevethető játékost is igazolnunk kell. Nincs idő kísérletezgetésre, mindegy, hogy magyar vagy külföldi, lényeg, hogy azonnal segíteni tudjon. Néhány labdarúgóval már megkezdődtek az egyeztetések. Ehhez azonban több pénzre van szükség, reményeink szerint sikerül támogatókat találnunk” – mondta Illés.

A múlt hétvégén bonyolították le az NB I 17. – egyben utolsó őszi – fordulóját, amelyben a Haladás 3–1-re megverte a Kecskemétet. Devecseri Szilárd csapata utolsó gólját szerezte, ez volt a védő első találata az élvonalban. A játékos azt is elárulta, nagyon fontos volt számukra a diadal.

„Nagyon jó, először nem is hittem el – válaszolta Devecseri a nyugat.hu azon kérdésére, hogy milyen érzés volt megszerezni első NB I-es gólját. – Valahogy eddig nem volt szerencsém, mert soha nem úgy jöttek a beadások, és nem elém pattantak a labdák. Régóta vártam már erre a találatra, de tudtam, hogy a közeljövőben meglesz. Természetesen megkönnyebbültünk a győzelem után, mivel felzárkózhattunk az előttünk lévő csapatokhoz. A mérkőzés után az öltözőben mindenki kicsit fellélegzett. Fontos volt ez a siker, hogy pozitívan tudjuk kezdeni a felkészülést.”

A Haladás január 5-én kezdi meg az alapozást, a tervek szerint az év első hónapjának végén nyolc-tíz napot Törökországban edzőtáborozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik