NS: Szokolai, Szeiler és Mátyus a Fradiról - péntek

Vágólapra másolva!
2013.01.25. 00:08
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.
A Ferencváros nemzetközi kupát nyert Marbellában. Megelőzte a Dinamo Kijevet, a Baselt és a Steaua Bucuresti-et. A klub korábbi játékosait kérdeztük, a mutatott játék és az eredmények alapján mire lehetnek képesek tavasszal a zöld-fehérek. Annyit elárulunk, hogy Szokolai László, Szeiler József és Mátyus János is igen elégedetten nyugtázta a történteket, s mindannyian egyetértettek abban, hogy... Miben is? Bővebben a Nemzeti Sport pénteki számában.

A magyar válogatott számára a dánok ellen elszenvedett negyeddöntős vereséggel (28–26) befejeződött a 23. férfi kézilabda-világbajnokság, amelyen a nyolcadik helyen zárt a csapat. Mocsai Lajos szövetségi kapitány a csütörtöki hazautazás előtt adott összegző interjúban elmondta, együttese megőrizte helyét a nemzetközi élmezőnyben, és hajszálon múlt a bravúr, hogy London után újra éremért játszhasson. Természetesen néhány kulcsjátékos, sőt külföldi szakember is elmondja véleményét, összegyűjtöttük a nemzetközi sajtó legérdekesebb reakcióit, s az ilyenkor szokásos NS-osztályozás sem maradhatott el. Lapunk szerint a csapat 6.75-ös átlagon teljesített, s hogy szerintünk kik voltak a legjobbak, kiderül a Nemzeti Sport pénteki számában.

Azt mondta, a pekingi lesz az utolsó olimpiája, utána felvetette, hogy a 2010-es margitszigeti Európa-bajnokság után befejezi, majd a londoni játékokat jelölte meg mint végállomást. Ám töretlen iránta a bizalom – szerdán a Magyar Úszószövetség elnöksége egyhangúlag szavazott rá –, 72 évesen is buzog benne a tettvágy, ezért Kiss László újabb négy esztendőre elvállalta a szövetségi kapitányi teendőket. Hogy miért mondott újra igent a felkérésre, elolvashatják a Nemzeti Sport pénteki számában.

Miben más a szövetségi kapitányi munka az elnökinél? Miért csak e-mailen olvasta állatorvosira járó középső fia első féléves jegyeit? Hibázott-e már, amióta megválasztották? Kényszer-e a szövetségi kapitánynak a négy közé jutás? Képes lesz-e megállni, hogy elnökként szakmai kérdésekben nyilatkozzon? Szokásos pénteki Letisztulva rovatunk vendége ezúttal Kemény Dénes, a vízilabda-szövetség elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik