Krkic és Busquets barátja is a Vidit erősíti

HEGYI DÁNIELHEGYI DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2011.07.11. 20:51
null
A Szuperkupa-döntő megnyerése után a BL-ben nemzetközi erőfelmérő vár a Videoton nyári szerzeményeire
Címkék
A Sturm Graz elleni Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Videoton labdarúgócsapata sajtótájékoztató keretében mutatta be a csapat nyári szerzeményeit. Egyértelmű többségben voltak a spanyolok: a Nemzeti Sport Online újságírója Walter Fernández Balufóval, Héctor Sánchezzel és Álvaro Brachival beszélgetett. Mindhárom játékos előrelépésnek tartja, hogy a fehérvári klub színeiben küzdhet a Bajnokok Ligája-selejtezőben, és az is kiderült, hogy Walter Lee mikor barátkozott össze Bojan Krkiccsel és Sergio Busquetsszel.

„Jól érezzük magunkat, bár más a közeg, mint Spanyolországban. Kiskoromban szerettem a keleti kultúrát, s az arcom is hasonlít a keletiek arcvonására, ezért kaptam a Lee becenevet" – mondta Walter Fernández Balufo a Videoton mai sajtótájékoztatóján, aki Walter Lee feliratú mezben játszott a Kecskemét ellen pénteken 1–0-ra megnyert Szuperkupa-döntőn.

Walter Fernández Balufo (Fotó: vidi.hu)
Walter Fernández Balufo (Fotó: vidi.hu)

A 21 éves játékost – akit két honfitársával, Álvaro Brachival és Héctor Sánchezzel, valamint Nikola Mitroviccsal együtt ma mutattak be a Videoton sajtótájékoztatóján – egyáltalán nem kellett sokat győzködni, hogy elfogadja a fehérváriak ajánlatát. A futballista a Barcelona utánpótláscsapataiban olyan labdarúgókkal játszott együtt, mint a világbajnok Sergio Busquets vagy korosztályának nagy tehetsége, Bojan Krkic.

„Amikor meghallottam a Videoton szakmai terveit, céljait – beleértve a Bajnokok Ligája-szereplést és a Szuperkupa-mérkőzést –, már tudtam, hogy elfogadom a klub ajánlatát. Az együttes mentalitása és a szakmai stáb összetétele is nagyon vonzó volt számomra. A hozzám közel állókkal is megbeszéltem a kérdést, és néhány nap alatt úgy határoztam, hogy jövök. Nem volt nehéz döntés, hiszen előrelépésnek tartom, hogy a Videotonhoz igazoltam, mivel egy kiváló klubról van szó, és bízom benne, hogy nagy sikerekhez segíthetem a csapatot" – mondta a támadó középpályás a Nemzeti Sport Online-nak adott interjúja során.

„Három éven keresztül tagja voltam a spanyol utánpótlás-válogatottaknak: az U14-es csapatban kezdtem, és az U17-es együttesig jutottam. Ezt követően azonban véget ért a karrierem a nemzeti együttesben, miután távoztam a Barcelonától. A Barcánál öt évet töltöttem, így természetesen több játékost is ismerek, akik azóta már a Primera Divisiónban szerepelnek. Hogy csak néhányat említsek, Bojan Krkicet, Sergio Busquetst és Thiagót személyesen is jól ismerem. A barátaim között tartom számon őket, hiszen hosszú éveket töltöttünk együtt. Manapság persze nem sok időnk van egymásra, de telefonon rendszeresen beszélünk" – tette hozzá a játékos.

A Vidi sajtótájékoztatóján természetesen a klub idei első trófeája, a Szuperkupa-serleg is megtekinthető volt. Walter Lee szerint – aki már néhány magyar szót is megtanult – nagyon kemény meccs volt a Kecskemét elleni összecsapás.

Héctor Sánchez (Fotó: vidi.hu)
Héctor Sánchez (Fotó: vidi.hu)

„Hogy őszinte legyek, a Szuperkupa-találkozó nagyon kemény volt. A Kecskemét kiváló ellenfélnek bizonyult, és keményen megszenvedtünk a győzelemért. Magas színvonalú rivális ellen játszottunk, de szerintem van annyira erős a keretünk, hogy meg kellett nyernünk a meccset. A magyar nyelvről még nem sokat tudok, de már egy-két szót ismerek. A »köszönöm« és a »nyugi-nyugi« kifejezést már használom, no meg már a köszönés sem okoz problémát számomra az önök nyelvén" – jelentette ki a spanyol, akinek érthető okokból a Barcelona a kedvenc együttese.

„A Barcelona a kedvenc csapatom, mivel a játékstílusával követendő példát állít a többi klub elé. Elképesztő, amit az utóbbi években elért a Guardiola vezette együttes. Egyelőre senki nem ér a katalán klub nyomába, és öröm nézni a csapat játékát."

A védő Héctor Sánchez sem gondolkodott sokáig azon, hogy elfogadja-e a Videoton ajánlatát. A korábban Tenerifén és a Villarreal B-ben játszó labdarúgó számára leginkább az európai kupaszereplés és Paulo Sousa személye volt vonzó.

„A Videotonnál lenyűgöző tervekkel készülnek a jövőre, és minden játékosnak vonzó, ha az európai kupaszereplésért küzdhet. A mester személye és szakmai stáb hívása is arra sarkallt, hogy elfogadjam a magyar klub ajánlatát. A Kecskemét elleni Szuperkupa-mérkőzés tapasztalatai alapján mondhatom, hogy nagyon kemény a magyar labdarúgás. Versenyképesnek tartom az élvonalat, ahogy a Videotont is. Biztos vagyok benne, hogy jól teljesítünk majd a bajnokságban, de még rengeteg munka áll előttünk. Előrelépés számomra, hogy idejöhettem, mivel az az egyik célom, hogy szerepelhessek valamelyik európai kupasorozatban, amire korábban még nem volt lehetőségem. Szeretnék a lehető legmagasabbra jutni a Videotonnal" – mondta.

Álvaro Brachi (Fotó: vidi.hu)
Álvaro Brachi (Fotó: vidi.hu)

A legutóbb a ciprusi Anorthoszisz Famagustánál játszó Álvaro Brachi szerint hatalmas motivációt jelent, hogy máris egy trófeával gazdagodott az együttes, néhány nappal később pedig a BL-ben küzdhet a csapat.

„Hogy mit keresek a Videotonnál? Az első tétmeccsünk rögtön egy Szuperkupa-mérkőzés volt, amelyen máris egy nehezen kicsikart trófeával gazdagodtunk. A második téttel bíró találkozónkat pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjében játsszuk. Emellett persze az is nagyon vonzó volt a Videotonnál, hogy a klubnál a jövő csapatát építik, úgyhogy nagyon elégedett vagyok azzal, hogy szerződtettek" – mondta a 25 éves védő.

„A futballisták számára a legfontosabb, hogy évről évre fejlődjenek, és erre úgy van a legjobb lehetőség, ha hétről hétre fontos meccseken kell bizonyítani. Itt pedig éppen ez vár rám. Bízom benne, hogy a Kecskemét elleni siker csak a kezdet. A csapat mentalitásán mindenesetre nem múlik: mindenki keményen dolgozik a játékosoktól kezdve a klubvezetőkig. Fontos, hogy győzelemmel kezdtük az idényt, de mindenki tovább akar fejlődni" – jelentette ki Brachi, aki nehéz párharcra számít a Sturm Graz ellen.

„A Sturm Grazot tiszteljük, mivel nagy tapasztalattal bír az európai kupaporondon, és hosszú ideje magas színvonalon játszik, valamint ugyanaz az edző irányítja a csapatot. Jellegzetes stílusban játszik a riválisunk, és tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz párharc vár ránk. De nem félünk az ellenféltől, mivel alázattal, keményen dolgozva készültünk a mérkőzésekre, és eséllyel pályázunk a továbbjutásra" – zárta mondandóját Álvaro Brachi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik