A Kansas City Wizards tulajdonosi köre érdeklődik a Vasas iránt

Vágólapra másolva!
2008.11.07. 12:32
Több mint biztató. Ezt mondogatja most vezető, játékos, szurkoló Angyalföldön. A közelmúltban látott napvilágot a hír, hogy Jámbor János többségi tulajdonos december 31-ével kiszáll a Vasasból. Ugyanakkor Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke kijelentette, több befektető is érdekődik a klub iránt. S hogy nem a levegőbe beszélt, íme, a bizonyíték: a csütörtöki tréningen már ott voltak az amerikaiak.
Vermes Péter (balról a második) a Vasas vezetői és amerikai partnere társaságában nézte meg a csapat edzését
Fotó: Farkas József
Vermes Péter (balról a második) a Vasas vezetői és amerikai partnere társaságában nézte meg a csapat edzését
Vermes Péter (balról a második) a Vasas vezetői és amerikai partnere társaságában nézte meg a csapat edzését
Fotó: Farkas József
Vermes Péter (balról a második) a Vasas vezetői és amerikai partnere társaságában nézte meg a csapat edzését

Edzett a Vasas. Miközben a játékosok futottak, gimnasztikáztak, passzolgattak a centerpályán, a lelátón ott állt néhány kíváncsi úriember. S volt közöttük egy, aki enyhén nosztalgikus hangulatban figyelte a gyakorlást. Vermes Péter számára különleges élmény Magyarországra jönni. Egyrészt apja, anyja magyar, másrészt egykoron itt futballozott. Egészen pontosan Győrben.

FANZONE-TIPPJÁTÉK


A Fanzone és a Nemzeti Sport közös tippjátékában a hazai NB I és öt kiemelt európai labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek, valamint a Bajnokok Ligája összecsapásainak megtippelésével bebizonyíthatja, hogy otthonosan mozog a foci világában. Mutassa meg Ön is, hogy mennyire ért a labdarúgáshoz!
Sokan emlékeznek rá, igazi szenzációt jelentett, amikor a nyolcvanas évek végén, még a vasfüggöny lebontása előtt az ETO vezetői bejelentették, hogy amerikai válogatottal erősítenek. Rég volt. Vermes Péter azóta abbahagyta a futballt, és két éve a Kansas City Wizards vezetője. Övé a felelősség, övé a szakmai irányítás, övé a csapat.
S most övé lehet a Vasas is. Helyesebben nem az övé, hanem a Kansas City tulajdonosi köréé. De ne szaladjunk ennyire előre.

A tréning elején jutott idő beszélgetni Vermes Péterrel. „Magyar vagyok, hiába születtem már az Államokban, s hiába élek ott negyvenkét éve. Szeretem Győrt, ahol néhány hónapot játszottam annak idején, és rajongok Budapestért. Nem titok, a Vasas egy a Kansas City Wizards lehetőségei közül – de talán a legjobb pozícióban lévő tárgyaló fél. A mi klubunk tulajdonosi csoportok pénzéből él, meccseinken rendre megtelik a tízezer néző befogadására alkalmas stadion, amely helyett most épül egy húszezres aréna. Nagyjából harminc edzőpályánk van, a lehetőségeink pedig már-már korlátlanok. Mindenképpen szeretnénk terjeszkedni: Argentínában is tárgyalunk, de az én szívem idehozott Magyarországra.”

„Néhány hónappal ezelőtt találkoztam George F. Hemingwayjel, a Honvéd tulajdonosával, de abból a kapcsolatból nem született megállapodás. Most viszont rendkívül kedvező benyomásokat szereztem. A Vasast felkészült, remek üzletpolitikát folytató s a klubot szerető emberek vezetik, ami fontos lehet a jövőben. Láttuk az épülő sporttelepet, megcsodáltuk a pasaréti centrumot, és kíváncsiak vagyunk a csapatra, éppen ezért a hétvégén elmegyünk Kaposvárra, hogy megnézzük a bajnoki találkozót.”

És hogy mi célja lehet az amerikaiaknak egy magyar futballklubbal? Vermes Péter erre is készséggel válaszolt.

„Sok minden kialakulhat. Lehet szó egyszerű játékosmozgásról, adunk-veszünk futballistákat. Lehet szó szakmai kapcsolatról, edzőtáborról itt is, ott is, és persze megtörténhet az is, hogy megvásároljuk a Vasast. S akkor már a Kansast finanszírozó üzleti csoport pénzeli a magyar klubot. Én egyértelműen az utóbbira törekednék, és csakis úgy lenne értelme, ha bajnokegyüttest faragnánk, és elindulhatnánk a nemzetközi porondon. Erre érdemes pénzt áldozni. Meggyőződésem, hogy nem is kellene ehhez mesebeli összeg, jó üzletpolitikával, tudatos szakmai munkával lehetne itt nagyot alkotni. S akkor még nem beszéltünk a stadionépítésről, az olyan beruházásokról, üzleti vállalkozásokról, amelyek nyereségessé tehetnék a befektetést, s újabb pénzeket hozhatnának a klubnak.”

A TÉMÁVAL FOGLALKOZÓ TELJES CIKK A PÉNTEKI NEMZETI SPORTBAN TALÁLHATÓ.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik