Két évig Kis Károly lesz a Pécs edzője, hat játékosról lemondtak

Vágólapra másolva!
2007.06.15. 18:27
Izgalmas hajrában, csak az utolsó bajnoki fordulóban dőlt el, hogy a REAC, a Győr és a Pécs együttesei közül végül utóbbi búcsúzott az első osztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmeitől, így a 2007-2008-as idényben csak a második vonalban szerepelhet. A pécsiek a Vác elleni idegenbeli 1-1-gyel tettek pontot egész éves visszafogott szereplésük végére, pedig győzelmük esetén a mai napig élvonalbeli együttesnek mondhatnák magukat.
Kis Károly Szolnokról érkezik Pécsre, de a másodosztályban folytathatja
Török Attila
Kis Károly Szolnokról érkezik Pécsre, de a másodosztályban folytathatja
Kis Károly Szolnokról érkezik Pécsre, de a másodosztályban folytathatja
Török Attila
Kis Károly Szolnokról érkezik Pécsre, de a másodosztályban folytathatja

Keszei Ferenc leváltása után a csapat irányításával ideiglenesen megbízott kettős, Schneider Gábor és Szabados József ilyen irányú feladata a szezon végén megszűnt, ma az is kiderült, a csapat irányításával a klubvezetők Kis Károlyt bízták meg.

Vácon korábban már az élvonalbeli munkába is belekóstoló Kis Károlynak nem lesz ismeretlen terep a másodosztály, lévén a Keleti csoportban negyedik helyen álló Szolnok csapatától érkezik Pécsre.

Együttese a záró fordulót megelőzően a negyedik helyen áll, és amennyiben a szezon utolsó bajnokiján győzni tud Jászberényben, ott is végez. De amennyiben kikapnának, a legrosszabb esetben is hatodikok lehetnek.

Nemcsak a szakmai irányításban történt változás a pénteki napon Pécsett, hiszen ma vált biztossá, hogy a rutinos játékosok közé sorolható Dienes Andrással és Pest Krisztiánnal, illetve Szekeres Zsolttal nem kívánták meghosszabbítani a lejáró szerződést.

Az NS rangsorában a 83. helyen záró, posztján - belső védő – csak a 18. Dienes Tatabányán folytatja pályafutását. A több hazai csapatban is megfordult, egyszeres válogatott Pest az összesített rangsorban a 104. helyen zárt, irányítóként a 13. lett. Szekeres Zsolt a 108. helyen végzett, a baloldali védők között a nyolcadik.

A pécsi keretben rajtuk kívül vannak olyan játékosok is, akiknek bár élő szerződése van a klubbal, a vezetők szabadlistára tették őket és nem gördítenek akadályt távozásuk elé.

Ilyen a Ferencvárossal három éve bajnoki címet és kupagyőzelmet szerző Nógrádi Árpád. Az egyszeres válogatott Sztipánovics Barnabás, aki az utóbbi években több csapatban sem tudta bizonyítani képességeit. Illetve az a Varga I Zoltán, aki FTC-nevelésként később megfordult Győrben, majd Kaposváron is, mielőtt átmenetileg Pécsen kötött ki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik