Gera Zoltán is megérkezett, teljes keret gyakorolhatott Tatán

Vágólapra másolva!
2007.05.30. 18:16
Június 2-án, szombaton lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott, az ellenfél Görögország lesz. A Kréta szigetén lévő Heraklionban rendezett összecsapás az Eb-selejtezők C csoportjának „rangadója” lesz.
Gerára Görögországban is nagy feladat hárul
Gerára Görögországban is nagy feladat hárul
Gerára Görögországban is nagy feladat hárul
Gerára Görögországban is nagy feladat hárul
Gerára Görögországban is nagy feladat hárul
Gerára Görögországban is nagy feladat hárul

Kedd este megérkezett Magyarországra a West Bromwich Albionnal az angol másodosztályú rájátszás döntőjét épphogy elbukó Gera Zoltán is, így a válogatott keret valamennyi tagja együtt tréningezhetett Tatán.

Várhidi Péter szerda délelőtt hetvenperces tréninget tartott a játékosoknak, amelyen a támadásvezetések gyakorlása kapta a leghangsúlyosabb szerepet.

A keret valamennyi játékosa egészséges, mindössze Buzsáky Ákos fájlalja a combját. Az orvosok azonban bizakodók a középpályással kapcsolatban, szerintük mindössze izomfáradtság lehet a fájdalom okozója.

Tatán megfordult Tornyi Barnabás is, aki a márciusi Görögország-Törökország Eb-selejtezőn tapasztaltakat osztotta meg Várhidi Péterrel. Ezen a mérkőzésen egyébként a vendégek nyertek 4-1-re.

A keret jelenleg huszonhat főből áll, ám Görögországba mindössze tizennyolcan utazhatnak. Az, hogy ki marad itthon, a szövetségi kapitány szerda esti döntésétől függ. A csapat tagjai csütörtök délben repülnek Görögországba, majd szombat este nyolc óra harminc perckor mérkőznek meg Otto Rehhagel csapatával.

Legutóbb 2005. november 16-án találkozott egymással a két válogatott. Érdekesség, hogy akkor mindkét csapat kispadján német szakember ült, a mieinknél Lothar Matthäus, a másik oldalon pedig a görögökkel Európa-bajnoki címet nyert Otto Rehhagel. Azon a mérkőzésen a hellének a 91. percben szerzett találattal nyertek végül 2-1-re, úgy, hogy ekkor már Torghelle Sándor kiállítása miatt a magyar csapat csak tíz emberrel játszott. Az akkor pályára lépő játékosok közül mindössze Hajnal Tamás tagja a mostani keretnek.

A magyar válogatott negatív mérleggel rendelkezik Görögország ellen: az eddig lejátszott 14 mérkőzésből, mindössze háromszor sikerült nyernünk, míg az öt döntetlen mellett sajnos hat vereséget is elszenvedtünk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik