Furulyás János: A szakmai munka miatt László Csabának biztosan nem kell elmennie

KEMENCZKY ZOLTÁNKEMENCZKY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2005.05.18. 16:16
Címkék
Furulyás János, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a Nemzeti Sport Online-nak azt nyilatkozta: László Csabának, a futballcsapat edzőjének szakmai okok miatt biztosan nem kell távoznia az Üllői útról, az együttest működtető rt. igazgatósági döntésének azonban nem kíván elébe menni. Az FTC Rt. vezetősége a kupadöntő miatt rendelt el belső fegyelmi vizsgálatot, és Furulyás leszögezte: az FTC el fog járni a felelősökkel szemben. A sportvezetőtől azt próbáltuk megtudni, hogy László Csaba pozíciói a Ferencvárosnál gyengültek-e attól, hogy nincs mögötte a válogatott és Lothar Matthäus személye.

"Az, hogy László Csaba lemondott mint a válogatott pályaedzője, semmilyen módon nem befolyásolja a jövőjét a Ferencvárosnál, hiszen ilyen összefüggésben nekünk nincs kapcsolatunk sem az MLSZ-szel, sem pedig a válogatottal" - mondta lapunknak Furulyás János, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, amikor azzal kapcsolatban kerestük, hogy László Csaba lemondott a válogatott pályaedzői tisztségéről, az FTC-nél pedig belső fegyelmi vizsgálat van folyamatban ellene.

"Megmondom magának őszintén - folytatta Furulyás elnök -, hogy nagyon nem repestem az örömtől, amikor Csaba eljárogatott a válogatott edzőtáboraiba, összetartásaira és persze a külföldi túrákra, hiszen addig a Ferencváros csapata itt maradt vezetőedző nélkül."

"Nos, én tudom, miért mondott le a válogatottnál, ugyanis rögtön utána felhívott, és beszélgettünk, azonban erről csak annyit mondhatok, hogy a tegnapi igazgatósági döntés és a lemondása között semmilyen összefüggés nincs. Ha arra kíváncsi, hogy az MLSZ elnökségét befolyásolta-e a László Csabával szembeni hozzáállásában az FTC RT. igazgatósági határozata, hát akkor meg nem a megfelelő embert kérdezi. Mindenesetre azért én azt gondolom, hogy nem."

Furulyás János egyáltalán nem tért ki kérdésünk elől, hogy személy szerint László Csaba munkájával elégedett-e vagy nem.

"Csabát intelligens, jó szakembernek tartom, sőt azt gondolom, hogy kevés ilyen jó képességű, értelmes edző szaladgál Magyarországon - válaszolta. - Ez egy dolog, a másik viszont az, és ezt korábban már nyilatkozatban is vállaltam, hogy az utóbbi hónapokban kicsit kicsúszott a kezéből a csapat. Ez a folyamat gyakorlatilag az őszi szezon vége óta tart. Nem sikerült jól a téli felkészülésünk, nem tudta összehangolni a munkát, és valóban, nem volt meg és nincs meg a kellő összhang közte és a segítői között."

Végezetül arra voltunk kíváncsiak, hogy az elnök szerint az elvégzett munka minősége és a gyenge tavaszi teljesítmény miatt felállíthatják-e László Csabát.

"A szakmai munka miatt biztosan nem kell elmennie, azt azonban nem tudom, hogy milyen eredményt hoz majd a belső vizsgálatunk, és egyáltalán nem szeretnék elébe menni az igazgatóság döntésének."

László Csabát többször próbáltuk hívni telefonon, hogy feltegyük neki a kérdéseinket, azonban a szakember nem fogadta a hívásokat.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik