Az eredményes pécsi támadó

A mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, HORVÁTH LÁSZLÓA mérkőzésről tudósított: BORBOLA BENCE, HORVÁTH LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2004.08.28. 22:50
Címkék
Általánosságban elmondható, hogy a csapatok edzői rendszerint úgy vágnak neki a mérkőzéseknek, hogy kizárólag győzelem esetén lennének maradéktalanul elégedettek csapatukkal a kilencven perc végén.
Nos, ez az állítás a szombati Pécs-Diósgyőr mérkőzésre is igaz volt, azzal a kitétellel, hogy míg a pécsiek vezetőedzője, Nagy Tamás valóban csak a három pont begyűjtésére mert gondolni, addig az újonc diógyőri csapat trénere, Kiprich József már az egy ponttal is kiegyezett volna. Ez nem is csoda, hiszen a miskolci csapat árva pontot sem szerzett (igaz, a Pápa és a Ferencváros ellen erre meg is lett volna minden esélyük, mindez azonban az elmúlt fordulóban a Debrecen elleni találkozójukra már kevésbé mondható el), a szombati találkozón tehát éppen itt lett volna az ideje, hogy rájuk "kacsintson" a szerencse. Persze, a többségében tapasztalatlan játékosokból álló együttesnek még időre van szüksége ahhoz, hogy felvegye az első osztály iramát, míg a vezetők pedig továbbra is azon fáradoznak, hogy valamelyest megerősítsék a miskolciak keretét. Éppen ezért hét közben Tatabányáról leigazolták a 26 éves Mogyorósi Józsefet, aki Pécsett csak a cserepadon kapott helyet…

A fehér mezes diósgyôri védônek, Horváth Tibornak minden izmát meg kellett feszítenie, hogy megakadályozza a pécsiek elôretörését
A fehér mezes diósgyôri védônek, Horváth Tibornak minden izmát meg kellett feszítenie, hogy megakadályozza a pécsiek elôretörését
A fehér mezes diósgyôri védônek, Horváth Tibornak minden izmát meg kellett feszítenie, hogy megakadályozza a pécsiek elôretörését
A nagy fogadkozás ellenére a mérkőzés első negyedóráját átaludták a csapatok, ezután azonban felgyorsultak az események. Előbb a vendégek előtt adódott óriási gólszerzési lehetőség, amelyre a pécsiek - Kulcsár Árpád révén - kapufás "bombával" válaszoltak. A félidő közepe táján a hazaiak szép lassan átvették a mérkőzés irányítását, néhány egészen szép akciót is vezettek, míg a vendégek a tőlük várt kontrajátékra rendezkedtek be és jobbára a védekezéssel törődtek. A félidő vége előtt aztán már nemcsak a helyzetekig jutottak el a csapatok, a Pécs ugyanis megszerezte a vezetést, emígyen a terveknek megfelelően a hazaiak vonulhattak nyugodtabban szünetre.

A fordulást követően néhány álmosabb szurkoló akár elbóbiskolhatott volna a székében, őket egyedül csupán a nyár végi csípős időjárás, valamint a diósgyőri szurkolók szűnni nem akaró dobszója tartotta ébren. A mérkőzés vége felé aztán ismét felpörögtek az események, Horváth Gyula újabb gólt szerzett, amire a vendég diósgyőriek egy veszélyes kontratámadás végén góllal feleltek, azonban az egyenlítésre már nem maradt idejük, így továbbra is pont nélkül áll Kiprich József csapata a bajnokságban. ---- 8. perc: Kulcsár 22 méterről, ballal nagy erővel lőtt, Kövesfalvi vetődve védte a labdát.
15. perc: Mogyoródi balról, az alapvonal közeléből visszagurított, Sipeki hat méterről jobbal lőtt, de a labda útjába Baumgartner belevetődött.
16. perc: Baumgartner ívelt be az ötös túlsó sarkától jobbról, a kiszorított helyzetben lévő Kulcsár egyből, laposan visszaadott, a labda a bal kapufa tövéről Mátéra, onnan pedig szögletre pattant.
19. perc: Sipeki került a 16-oson belülre, a jobbösszekötő helyéről, nyolc méterről lőtt, ám a labdát Németh Gábor a mezőnybe öklözte.
25. perc: Pest Krisztián futott el a bal oldalon, beadott, Kulcsár hét méterről fejelt, de a labdát Kövesfalvi másodszorra hárította.
38. perc: Baumgartner ívelt keresztbe jobbról, Kóczián 14 méterről ballal lőtt, a jobbra vetődő Kövesfalvi testéről szögletre vágódott a labda.
43. perc: Kóczián jobbról, az oldalvonal mellől szabadrúgásból ívelt be: az ötösön álló, illetve bemozduló játékosok között elsuhant a labda, amely a rosszul kimozduló Kövesfavi mellett Horváth Gyula testéről, két méterről a kapu jobb oldalába pattant.
1-0
56. perc: Horváth Gyula középen kiugrott, jobbal, tíz méterről át akart emelni a diósgyőri kapuson, aki azonban belekapott a labdába, így felszabadult a vendégkapu.
74. perc: Papp 20 méteres, jobblábas lövése után tenyerelte fölé a bal felső sarok elől a labdát Németh Gábor.
90. perc: Szögedi jobb oldalról küldött beadása után Horváth Gyula jobb belsővel, hat méterről a jobb alsó sarokba továbbította a labdát.
2-0
92. perc: Vitelki nem sokat teketóriázott: 25 méterről jobbal óriási gólt lőtt, hiszen a labdát a pécsi kapu jobb felső sarkába küldte.
2-1 ---- Nagy Tamás, a Pécsi MFC vezetőedzője: Küszködtünk? Küszködtünk. Nyertünk? Nyertünk. Ez a fontos. Kollégám, Kiprich József jó úton jár csapatával.

Kiprich József, a Diósgyőr vezetőedzője: - Az első félidőben elkerülhető gólt kaptunk, de a vereség ellenére már láttam biztató jeleket: most legalább már támadásokat vezettünk. Pontunk azonban, sajnos, továbbra sincs.

Gólszerző: Horváth Gy. (1-0) a 43., Horváth Gy. (2-0) a 90., Vitelki (2-1) a 92. percben. Sárga lap: Horváth Gy. (műesésért) a 2., Máté (hátulról fellökte Pest Krisztiánt) a 40., Hornyák (ráncigálta Horváth Gyula mezét) a 42., Kóczián (felvágta Belényesit) a 71. percben. Szögletarány: 6:4 (4:3)

Játékvezető: Erdős József (8). A játékvezető kiválóan kézben tartotta a mérkőzést, az ítéletei mind helyesek voltak.
Asszisztensek: Gergely S., Varga II L. ---- +++ Hamarosan Pécsett is megújul az eddigi, valljuk be, nem éppen minden igényt kielégítő stadion. A rekonstrukcióval kapcsolatos tervek rengeteg helyi szurkolót érdekelnek, éppen ezért a klub vezetői úgy döntöttek, hogy a terveket hétfőtől három héten keresztül a drukkerek is megtekinthetik majd.

--- A pécsi klub vezetői megkezdték az egyesület új arculatának kialakítását. Első lépésként színes programokkal kedveskednek a kilátogató szurkolóknak, és ennek keretében a mérkőzés szünetében néhány meglehetősen csinos lány, valamint bőrszerelésbe öltözött fiatalember szórakoztott egy táncműsorral. Apró szépséghiba, hogy a technika megtréfálta a szereplőket, így zene nélkül kellett mozogniuk a kezdőkörben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik