Csak egy lesgólra futotta a vendéglátók erejéből

A mérkőzésről tudósított: BOTÁR LÁSZLÓ, KECSKÉS ISTVÁNA mérkőzésről tudósított: BOTÁR LÁSZLÓ, KECSKÉS ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2004.08.14. 22:50
Címkék
Soproni oldalon a nyitóforduló kudarcának kapuscsere lett a következménye, Molnár Levente helyén a Debrecentől kölcsönvett Balogh János kapott bizonyítási lehetőséget Dajka László edzőtől.


A találkozó előtt megérkezett a szlovák Andrej Debnar játékengedélye, aki így pályára is léphetett a Kaposvár ellen. A vendégek éppolyan lendületesen kezdték a mérkőzést, ahogy a Vasas ellen is futballoztak, hiszen Jovánczai Zoltán révén már az elején megszerezhették volna a vezetést. Csak Balogh János remekléseinek köszönhették a vendéglátók, hogy nem szerzett vezetést a Rákóczi. Aztán a kezdeti lendület szép lassan alábbhagyott, és átvette a játék irányítását a Sopron, ám a gólra hiába vártak a szurkolók.
A második félidőből aztán már a futball is hiányzott. A soproniak kettős cserét hajtottak végre, de Balaskó Iván és Szabó Ottó beállásával csak gyengültek a hazaiak. Már annak is örültünk volna, ha a csapatok egymás hibáiból élnek, de még ezt a szívességet sem tették meg, vagyis nem használták ki az ellenlábas baklövéseit sem. A szünet előtt még láthattunk futballra emlékeztető jeleneteket, ám a második félidőt gyorsan el kellene felejteni. Ez persze nem lesz könnyű, mert az emberben a rémálmok tovább maradnak meg, mint a szép emlékek. ---- 5. perc: A kaposvári térfél közepén Jovánczaihoz került a labda, aki egy csellel becsapta Fehért, lefutotta Lazicsot, és egyedül tört kapura. Hétméteres, a jobbösszekötő helyéről leadott jobblábas lövését követően Balogh János bravúrral szögletre mentett.
12. perc: Debnar vétette el a labdát a soproni 16-os előterében. Oláh kilépett a balösszekötő helyén, 12 méterről jobbal lőtt, ám Balogh János újra bravúrral hárított.
28. perc: Bárányos végzett el gyorsan egy szabadrúgást a kaposvári térfél közepén, a jobb oldalon. Remekül szöktette a szélen előretörő Földvárit, aki a 16-os sarkánál bemutatott egy visszahúzós cselt, majd 12 méterről ballal kapura lőtt. Balajcza kiütötte a rövid sarokra érkező labdát.
57. perc: Máté ugratta ki a leshatáron a jobbösszekötő helyén kilépő Jovánczait, akinek 12 méterről, óriási helyzetből leadott lövése után a kapujából jó ütemben kifutó Baloghról pattant a mezőnybe a labda, a hazai védők pedig felszabadítottak.
65. perc: Bárányos végzett el szabadrúgást a 16-os bal oldali sarkától. A jobb lábbal a rövid sarokra csavart labdát Balajcza szögletre ütötte.
86. perc: Egy jobb oldali beadást követően Bagoly fejelt kapura hat méterről. Balajcza kiütötte a jobb alsó sarokra tartó labdát, Balaskó két méterről a kapuba vágta azt, ám Saskőy Szabolcs les címén érvénytelenítette a gólt. ---- Dajka László, a Sopron edzője: - Csapatom még idény eleji formát mutat. A nagyon szervezetten játszó Kaposvár ellen sajnos egy szabályos góllal sem sikerült győznünk.

Prukner László, a Kaposvár vezetőedzője: - Megemelem a kalapomat a csapatom előtt. Minimális célunkat elértük, azaz a nagyon jó Sopron ellen szereztünk egy pontot.

Játékvezető: Saskőy Szabolcs (7). A bírónak bizonyára izgalmas lesz megnéznie a gólösszefoglalót, mert több ítélete is megkérdőjelezhető volt. Főleg Tompos Zoltán asszisztens hozta őt kellemetlen helyzetbe. A lefújás előtti pillanatokban nem adta meg a Sopron gólját, les címén. A hosszabbítás pillanataiban az asszisztens egy pohár sört kapott a soproni drukkerektől, de nem jutalomképpen.
Asszisztensek: Tompos, Szabó R. ---- +++ Sopronban figyelnek az utánpótláscsapatokra is. Tudják, hogy egy jó csapat összeállításának legegyszerűbb és leggazdaságosabb módja az, ha helyben nevelik fel a tehetségeket. A szombat esti mérkőzés előtt két lelkes Sopron-szurkoló száz labdát adott át ajándékba a bordó-szürkék fiatal labdarúgóinak.
--- Súlyos vereséggel kezdte a bajnokságot a Sopron - 3-0-ra kapott ki az MTK-tól -, és zajlik Athénban az olimpia. E két megállapításnak látszólag semmi köze egymáshoz, ám mégiscsak feltűnő az egybeesés akkor, ha tudjuk, hogy szokatlanul kevesen, háromezren tekintették meg a Matáv első hazai mérkőzését.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik