NB I B. Dunakanyar-Vác–Bp. Honvéd 0-5

A mérkőzésről tudósított: FEKETE GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: FEKETE GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2004.04.12. 20:40
Címkék
SÁRGA LAP
Zachar (Horváth P. buktatásáért) a 40., Budovinszky (Bari felvágásáért) a 48., Mile (labdaelrúgásért) a 75., Molnár L. (időhúzásért) a 82., Kozarek (műesésért) a 84. percben

KIÁLLÍTVA
Zachar a 80. percben

SZÖGLETARÁNY: 1:11 (1:8)

9. perc: Budovinszky nyolc méterről kapura lőtt, amely érintette Zachar csípőjét, így a balra vetődő Nagy Gyula mellett a háló jobb oldalában kötött ki. 0–1
19. perc: Horváth Péter kissé balról, fordulásból, ballal a jobb felső sarokba lőtt. 0–2
38. perc: Horváth Péter nyolc méterről fejjel csúsztatta kapura a labdát, Nagy Gyula még bravúrosan kitenyerelte azt a bal kapufa tövénél, ám érkezett Bábik, és három méterről a bal felső sarokba vágta a labdát. 0–3
61. perc: Dancs szöglete után Kozarek három méterről kapásból a hálóba lőtte a labdát. 0–4
77. perc: Egy kispesti szabadrúgást követően Vén a 16-os jobb sarkához leállított labdát mesterien csavarta a sorfal fölött a bal kapufa mellett a hálóba. 0–5
80. perc: Bal oldalon futott egy kispesti támadás, mikor Zachar középen hátulról buktatta Hamart, s ezért Hanacsek kiállította.

Húsvétvasárnap, remek időben, remek rendezés mellett a Honvéd számára remek eredmény született a váci összecsapáson. A listavezető fővárosiak semmi kétséget nem hagytak afelől, hogy melyik a jobb csapat. Az első hét percben kétszer is Nagy Gyulának kellett megmutatnia tudását, de a 9. percben már a vezető gól is megszületett. A középkezdés után egy percen belül Bozori Balázs, majd Horváth Mihály is egyenlíthetett volna, ám mindketten hibáztak, és tíz perc múlva már két találattal vezetett a Honvéd. Innentől már nem volt kérdés, ki nyeri a találkozót: a szünet előtti találattal háromgólos lett a kispestiek előnye.

Vén Gábort (jobbra) nem lehetett megállítani: mesteri szabadrúgásgólja kiváló mezônymunkával párosult, így a meccs legjobbja lett (fotó: M. Németh Péter)
Vén Gábort (jobbra) nem lehetett megállítani: mesteri szabadrúgásgólja kiváló mezônymunkával párosult, így a meccs legjobbja lett (fotó: M. Németh Péter)
Vén Gábort (jobbra) nem lehetett megállítani: mesteri szabadrúgásgólja kiváló mezônymunkával párosult, így a meccs legjobbja lett (fotó: M. Németh Péter)
A második 45 percben a Honvéd már csak annyit adott ki magából, amennyi az eredmény tartásához kellett, bár a támadásokat sem adták fel, s ennek eredményeként újabb két találatot szereztek. Az utolsó percekben még megpróbálkozott a Vác a szépítéssel, ám Bari lövése éppen csak elkerülte a kaput, így maradt az ötgólos különbség. "Öt gól, öt gól, öt kispesti gól" – énekelhették az örömittas szurkolók, hiszen a más sebességi fokozatban futballozó listavezető megérdemelten nyert.

Mestermérleg
Sándor István:
– Nagy teher még egy hét alatt három bajnokit játszaunk. Pechünkre a harmadik ellenfél a Honvéd volt, amely jobb csapat, de a gólkülönbséget túlzottnak tartom.
Gálhidi György: – Ezt a győzelmet pályaedzőnknek, Sisa Tibornak ajánljuk, aki naponta háromszáz kilométert utazik, hogy részt vehessen az edzéseken, s ezzel is segítse csapatunkat.

Az NSO ajánlja:

Az NB I B állása
NB I B: fordulóról fordulóra
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik