Senki sem bír a siófokiakkal

SZŐNYI GERGELY, ZOMBORI ANDRÁSSZŐNYI GERGELY, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2004.04.10. 23:27
Címkék
Daniel Rednic nem volt ott az MTK Budapest kezdőcsapatában  sőt még a kispadra sem tudott leülni az Újpest ellen megsérült középpályás , és emiatt aligha bánkódott bárki is Siófokon.
A román légiós az elmúlt években rendre betalált a Balaton FC hálójába, találatai közül több is három pontot ért a kék-fehér alakulatnak.
Legutóbb a tavaszi második fordulóban a 2–0-s fővárosi győzelemmel végződött összecsapáson mattolta Csernyánszki Norbertet, szombat este azonban a térdsérülés miatt erre nem volt módja.
Daniel Rednic tehát nem volt ott a kezdő sípszó pillanatában a játéktéren, és szombaton még az is bizonytalan volt, hogy a bajnoki címvédő a következő fordulóban melyik pályán fogadja a Ferencváros együttesét.
Ekkor még csak az volt biztos, hogy nem a Hidegkuti-stadionban…
Immár tényként jelenthető ki, a rendőrség nem járul hozzá, hogy a bajnok saját pályáján meccseljen a zöld-fehér egylettel – nehezen érthető, hogy öt-hatezer embert, amennyi várhatóan lenne a találkozón, miért nem lehet biztonságosan elhelyezni a Hungária körúti stadionban – azaz, Egervári Sándor együttese vendégségben lesz házigazda.
Egy emberként küzdenek a labdáért a siófokiak: Juhász Tamás (balra) nyugodtan támaszkodhat Kuttor Attila vállára, ha éppen Zavadszky Gábor (jobbra) elôl fejeli el a labdát (Fotó: M. Németh Péter)
Egy emberként küzdenek a labdáért a siófokiak: Juhász Tamás (balra) nyugodtan támaszkodhat Kuttor Attila vállára, ha éppen Zavadszky Gábor (jobbra) elôl fejeli el a labdát (Fotó: M. Németh Péter)
Egy emberként küzdenek a labdáért a siófokiak: Juhász Tamás (balra) nyugodtan támaszkodhat Kuttor Attila vállára, ha éppen Zavadszky Gábor (jobbra) elôl fejeli el a labdát (Fotó: M. Németh Péter)
A mesteredző amúgy azon a véleményen van, hogy legszívesebben Dunaújvárosban játszana a csapatával (ugyebár Egervári Sándor a Dunaferr-rel nyert bajnokságot), de az sem elképzelhetetlen, hogy a Megyeri úton fogadják a listavezetőt – ez utóbbi helyszín pikáns lenne…
Ami a mérkőzést illeti, erős túlzás lenne azt állítani, hogy a játékrész első fele az élvonal legjobb védelmének (Balaton FC 11 kapott góllal) és egyik leggólképesebb támadósorának (MTK 35 rúgott góllal) a párharcát hozta volna, hiszen a 31. percig, Zavadszky Gábor szabadrúgásáig, nem kellett komolyabbat védenie egyik kapusnak sem.
Alighanem a futballisták is ráéreztek, hogy nem kell feltétlenül a kapu torkáig cipelni a labdát ahhoz, hogy helyzetet alakítsanak ki, és előbb Vörös Péter, majd Torghelle Sándor tesztelte a gólvonal előtt állókat.
A második játékrészt az MTK kezdte nagyobb iramban, és ha Welton Silva nem akar a jó helyzetnél is jobbat, akkor megszerezhette volna a vezetést a bajnoki címvédőnek. A két vezetőedző közül Egervári Sándor volt az, aki először szánta rá magát változtatásra, és mivel emberfogó helyett támadó középpályást küldött pályára, arra lehetett számítani, hogy a vendéggárda kockáztat a győzelem megszerzése érdekében. Az egészséges kockázatvállalásnak a játékrész felénél kis híján meglett az eredménye, ugyanis Rósa Henrik passza után csakis a góllövőlistát társbérletben vezető Torghelle Sándoron múlott – no meg a jó helyen álló Csernyánszki Norberten –, hogy nem jutott előnyhöz az MTK. Egyértelműen a fővárosi gárda játszott mezőnyfölényben, a hazai tizenegy erejét jobbára a védekezés emésztette fel. A második féidőben mutatott futball alapján elmondható, hogy az MTK közelebb állt a győzelemhez, azonban a bajnokság legjobb védelmével rendelkező Balaton FC képes volt kapott gól nélkül lejátszani a mérkőzést. ---- 17. perc: Kovács Péter ívelt előre a bal oldalról a felezővonal közeléből. Juhász Tamás jó ütemben lépett ki a védők közül, mielőtt azonban lekezelhette volna a labdát, a kifutó Végh Zoltán magához ölelte azt.
31. perc: Zavadszky végzett el szabadrúgást 24 méterre a siófoki kaputól, a balösszekötő helyéről. Jobblábas lövése után Csernyánszki a jobb alsó sarkba tartó labdát szögletre tenyerelte.
35. perc: Lászlótól kapott labdát Vörös az MTK térfelének közepén, majd középről, 25 méterről jobb lábbal kapura bombázott. A labda centiméterekkel kerülte el a bal felső sarkot.
40. perc: Füzi a balösszekötő helyéről középről ívelte fel a labdát a tizenhatoson belülre, amelyre Torghelle és Kuttor csapott le. Némi harc után Torghelle nyolc méterről jobbal kapura lőtt, a kimozduló Csernyánszki azonban – furcsa megoldást választva – ráült a labdára.
47. perc: Kovács Péter vezette fel a labdát, az MTK kapujától 25 méterre középen Sitkut ugratta ki. A támadó a büntetőterületen belül 14 méterről jobbal kapura lőtt, Végh Zoltán azonban hárított.
56. perc: Silva tört be a balösszekötő helyén a hazaiak tizenhatosára, lövés helyett azonban a középen érkező Torghelléhez passzolta a labdát, így a keresztező Kuttor szögletre tudott menteni.
68. perc: Torghelle forgolódott a siófoki tizenhatos sarkánál Hegedűs és Kuttor szorításában, majd jobb külsővel, 15 méterről kapura lőtte a labdát, és az a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.
70. perc: Rósa Henrik ugratta ki Torghellét a jobbösszekötő helyén, az MTK csatára betört a büntetőterületen belülre, csinált egy lövőcselt, majd bal lábbal nyolc méterről a rövidnél helyezkedő Csernyánszki kezébe lőtte a labdát. ---- Harcos, küzdelmes mérkőzés volt, mindkét oldalon akadtak helyzetek, így az eredmény reális. Néha a keménység már ártott a színvonalnak.
Csertői Aurél a Balaton FC vezetőedzője

Ez alkalommal kevés volt, hogy az első féidőben egy szabályos gólt rúgtunk, és végigtámadtuk a mérkőzést. Sajnos nem tudtuk megszerezni a három pontot.
Egervári Sándor az MTK vezetőedzője ---- A siófoki szurkolók az őszszel már megszokhatták, hogy csapatuk valamenynyi hazai és idegenbeli bajnoki mérkőzéséről összefoglalót láthatnak két nappal a mérkőzést követően. Nos, erről most sem maradnak le, az RTL Klub ugyanis hozzájárult ahhoz, hogy a Balaton Tv újból forgasson a csapat mérkőzésein, így az MTK elleni találkozó érdekesebb pillanatait kedden vagy szerdán 20 órától láthatják az érdeklődők.

A mérkőzés 15. percében történt, hogy szabadrúgáshoz jutott a vendégcsapat: a Füzi Ákos által előreívelt labdát Ivan Janjics bal lábbal kapura rúgta. A labda a hálót átszakítva jutott a kapu háta mögé. Gól nem lett az akcióból, ugyanis a játékvezető lökés miatt érvénytelenítette a találatot, azonban jogos a kérdés, hogy a játékvezető asszisztense a mérkőzés előtt mennyire vizsgálta meg a hálót? Annyira erős lövés ugyanis nem volt, hogy annak át kellett volna szakítania a hálót. ---- A szegény csapat a jövőben gazdag is lehet

"Bár az év végén lejár a szerződésem, nem mondhatnám, hogy olyan sok ajánlatot kaptam volna. Leginkább azért, mert egyet sem kaptam…"
Az idézett mondatok Csertői Auréltól származnak, attól a szakembertől, aki ebben a bajnoki évben kisebb csodát vitt véghez Siófokon. Persze ami késik, az nem múlik, gyaníthatóan a tréner sem marad csapat nélkül a nyártól. Annyi már most kijelenthető, hgoy a siófoki klub vezetősége szeretné, ha Csertői Aurél szerződésének a lejárta után sem távozna, és ennek érdekében a napokban egyszer már tárgyaltak az edzővel. Amint azt Borsos Attila technikai igazgató elmondta, hosszabb távra szeretnék Csertői Aurélt a Balaton FC-hez kötni, és ha realizálódik az a tárgyalás, amit egy lehetséges főszponzorral folytatnak – akár háromszorosára is nőhet a klub költségvetése –, akkor ennek aligha lesz akadálya.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik