Női kosár NB I: újabb légióst szerződtetett a PEAC

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.06.29. 13:00
null
Sierra Calhoun (Fotó: peacpecs.hu)
Sierra Calhoun személyében amerikai légióst szerződtetett a női kosárlabda NB I-ben negyedik NKA Universitas PEAC.

 

A klub szerdai tájékoztatása szerint a 26 éves, 183 centis bedobó az előző idényt a spanyol Zaragozánál töltötte, ahol 13.3 pont volt az átlaga. Korábban Görögországban és Olaszországban is pattogtatott.

Hartung Anita klubigazgató szerint rendkívül sokoldalú játékosról van szó, aki 1-től 4-esig szinte minden poszton bevethető, ponterős, és magassága ellenére jó technikai repertoárral rendelkezik.

A New York-i születésű, amerikai utánpótlás-válogatott játékos elmondta, könnyű volt számára meghozni a döntést, hogy Pécsre igazoljon, miután hallotta, hogy milyen gazdag hagyományokkal rendelkezik a klub.

„Ismerem Magyarországot, mert a bátyám, Omar Calhoun az előző szezonban az MVM-OSE Lionsnál játszott, és nagyon jó élményekkel gazdagodott Oroszlányban” – tette hozzá Sierra Calhoun.

A baranyai egyesület korábban közölte, hogy Jovan Gorec lett a csapat vezetőedzője, s a szerb szakember munkáját másodedzőként a korábbi legendás pécsi játékos, Iványi Dalma segíti. Az elmúlt napokban a PEAC a szerb Ivana Katanics és az amerikai Cierra Burdick érkezését jelentette be.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik