H. Á. 2021.09.27 12:53 Frissítve: 2021.09.27 12:56

Női kosár NB I: új néven folytatja szereplését a PEAC-Pécs

Mostantól NKA Universitas PEAC néven folytatja szereplését az élvonalbeli PEAC-Pécs női kosárlabdacsapat – közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn az MTI-vel.

 

Mint írták, a névváltozás annak köszönhető, hogy a PTE és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia között támogatói és reklámszponzori szerződés jött létre. Kiemelték: a sok pécsi vagy pécsi kötődésű játékos alkotta csapatot nagy tapasztalattal bíró, helyi kötődésű edző irányítja Csirke Ferenc személyében.

A keretben zömmel olyan sportolók vannak, akik a Rátgéber Kosárlabda Akadémián pallérozódtak az elmúlt években – s utaltak a két felnőtt magyar válogatottra, Kiss Virágra és Wentzel Nórára. Mellettük – jelezték a kommünikében – ott van a rutin Sarok Nikolett és Szücs Réka személyében, a négy légiós Nikola Dudásová, Ivana Brajkovic, Tyaunna Marshall, Chelsea Nelson, valamint az akadémiáról érkező Bojtár Boglárka, Laczkó Sára, Selcova Ilina, Kötő Luca, Olawuyi Adenike és Csényi Anna.

Emlékeztettek a közleményben arra, hogy a csapatot működtető Kosárlabda Akadémia Sport Kft. 2011-es évi megalakulását követően a sportvállalkozás tulajdonosi szerkezete tavaly nyáron megváltozott.

Addig a kft. többségi tulajdonosa Pécs önkormányzata volt 51 százalékkal, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 25, a PEAC Sportegyesület pedig 24 százalékot birtokolt. Az új többségi tulajdonos a Rátgéber Kosárlabda Akadémia lett 70 százalékos üzletrésszel, 20 százalékos tulajdonos Pécs önkormányzati tulajdonú cége, a PSN Zrt., továbbá 10 százalékkal tagtárs maradt a PEAC Sportegyesület.

(MTI)

2021.10.11 17:13:43

Kosárlabda nemzetisport.hu

Régen volt ilyen nehéz és összetett időszak a kosárszövetség munkatársainak életében.

2021.10.11 16:55:11

Kosárlabda nemzetisport.hu

Eseménydús hónapokat tudhat maga mögött a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége.

2021.09.27 20:50:14

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak, aki nem követi a sportág honi történéseit, talán ezért is lehet meglepő, hogy a Falco jelenleg csupán két idegenlégióst alkalmaz. Szombathelyen úgy próbálnak sikeresek lenni itthon és a nemzetközi porondon egyaránt, hogy a lehető legtöbb magyar válogatott játékost igyekeznek szerződtetni.