Női kosár NB I: új néven folytatja szereplését a PEAC-Pécs

2021.09.27. 12:53
Címkék
Mostantól NKA Universitas PEAC néven folytatja szereplését az élvonalbeli PEAC-Pécs női kosárlabdacsapat – közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hétfőn az MTI-vel.

Mint írták, a névváltozás annak köszönhető, hogy a PTE és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia között támogatói és reklámszponzori szerződés jött létre. Kiemelték: a sok pécsi vagy pécsi kötődésű játékos alkotta csapatot nagy tapasztalattal bíró, helyi kötődésű edző irányítja Csirke Ferenc személyében.

A keretben zömmel olyan sportolók vannak, akik a Rátgéber Kosárlabda Akadémián pallérozódtak az elmúlt években – s utaltak a két felnőtt magyar válogatottra, Kiss Virágra és Wentzel Nórára. Mellettük – jelezték a kommünikében – ott van a rutin Sarok Nikolett és Szücs Réka személyében, a négy légiós Nikola Dudásová, Ivana Brajkovic, Tyaunna Marshall, Chelsea Nelson, valamint az akadémiáról érkező Bojtár Boglárka, Laczkó Sára, Selcova Ilina, Kötő Luca, Olawuyi Adenike és Csényi Anna.

Emlékeztettek a közleményben arra, hogy a csapatot működtető Kosárlabda Akadémia Sport Kft. 2011-es évi megalakulását követően a sportvállalkozás tulajdonosi szerkezete tavaly nyáron megváltozott.

Addig a kft. többségi tulajdonosa Pécs önkormányzata volt 51 százalékkal, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia 25, a PEAC Sportegyesület pedig 24 százalékot birtokolt. Az új többségi tulajdonos a Rátgéber Kosárlabda Akadémia lett 70 százalékos üzletrésszel, 20 százalékos tulajdonos Pécs önkormányzati tulajdonú cége, a PSN Zrt., továbbá 10 százalékkal tagtárs maradt a PEAC Sportegyesület.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek