Női kosár: „Nagyon fontos lesz, hogy az alapokat megtanuljuk”

Vágólapra másolva!
2021.05.19. 18:24
Az ifjú játékosokkal teletűzdelt magyar női kosárlabda-válogatott továbbra is Székesfehérváron készül, a jövő héten görög túra vár rá.
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

Hiába volt odakint borús az idő, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének székesfehérvári edzőcsarnokában csupa vidám, ráadásul fiatal játékos végezte a női válogatott szerda délelőtti edzését. Horváth Bernadett nem állt be a többiek közé, mert jelenleg a rehabilitációs időszakát tölti – ha ott lenne a keret tagjai között, 1996-os születési évével ő volna a legidősebb. Így viszont, mivel Raksányi Krisztina elhagyta a tábort, hogy két évvel ezelőtti bokaműtétjének maradványát, egy csavart kivarázsoljanak a lábából, az újdonsült csapatkapitány Aho Nina lett, aki egy hónap múlva tölti be 24. életévét.

„Nagyon megtisztelő a feladat, igyekszem mindent megtenni, hogy vezetni tudjam a fiatalokat – mosolygott a DVTK irányítója. – Amellett, hogy mindenki jól érzi magát, maximális elszántsággal dolgozik a társaság, jó látni, hogy az újoncok sem félénkek, meg tudják mutatni, mire képesek.”    

A KERET

Aho Nina, Kányási Veronika, Kiss Angelika, Tóth Franka (mind Aluinvent DVTK Miskolc), Bernáth Réka (TFSE-MTK), Czukor Dalma, Varga Alíz (mindkettő Sopron Basket), Gereben Lívia (Atomerőmű KSC Szekszárd), Juhász Dorka (UConn Huskies, amerikai), Kiss Virág, Wentzel Nóra (mindkettő PEAC-Pécs), Mányoky Réka (Ludovika-FCSM Csata), Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda), Tóth Orsolya (Vasas Akadémia), Weninger Virág (Uni Győr Mély-Út)

Székely Norbert szövetségi kapitány is elégedett együttes munkamorállal, ő maga pedig nagy lehetőségnek tartja, hogy hazánk legtehetségesebb játékosaival dolgozhat együtt, mivel a rutinos játékosok különböző okok miatt hiányoznak. A szakember számításai szerint nagyjából 21.5 éves átlagéletkorú kerettel utazik majd jövő szerdán Görögországba, hogy Athénban csütörtöktől szombatig háromszor is megmérkőzzenek a mieink az Európa-bajnokságra készülő Görögországgal.

„A cél, hogy agresszívak legyünk, és meg tudjuk valósítani azokat a játékelemeket, amiket két hét alatt elsajátítunk – folytatta Aho Nina.  – Nagyon fontos lesz, hogy az alapokat megtanuljuk, összerakjuk, és a meccseken is megmutassuk, van mire építkezni. Az sem lenne rossz, ha képesek lennénk szorosabb mérkőzéseket játszani, vagy akár el is kapnánk a görögöket, de a jövő heti találkozókon inkább a gyakorláson lesz a hangsúly. Azt várom, hogy legyünk mindannyian bátrak és kovácsolódjunk össze.”     

Az úton vár még a csapatra pénteken és szombaton egy minitorna, amelyen részt vesz az olimpiai selejtezőre készülő 3x3-as válogatott és a 3x3-as U23-asok is, Aho Nina nagyon várja már ezt a megméretést, mert hiányzik neki a szakág, amelyben korábban remekelt. A 3x3-as erőpróba után másfél nap szünet következik, majd hétfőn folytatódik a fehérvári edzőtábor, a görög fővárosba 12 játékos utazik. A fogászati beavatkozáson áteső Bernáth Réka és a szerda délelőtti edzést szintén kihagyó Kányási Veronika biztosan köztük lesz, ugyanakkor az amerikai egyetemi bajnokságban pallérozódó Juhász Dorka nem repül a válogatottal, mert vissza kell mennie az Egyesült Államokba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik